Filmvertoning ter nagedachtenis aan de Bijlmer vliegtuigramp

2
Filmvertoning ter nagedachtenis aan de Bijlmer vliegtuigramp

AMSTERDAM, 26 sep – Ter nagedachtenis aan de Bijlmer vliegtuigramp, op 4 oktober a.s. 26 jaar geleden, zal Imagine IC de Engelstalige film ‘In het Niets’ (‘In Thin Air’) vertonen. ‘In het Niets’ vertelt het verhaal van een 51-jarige illegale Ghanese immigrant Agymah. Hij leidt een afgezonderd, verborgen leven als kok in de Ghanese gemeenschap in de Bijlmer.

Dan ontmoet hij de 12-jarige Nina, die vol ongeduld is om een nieuwe start te maken in Nederland. Ze droomt van een carrière als zangeres. Alles verandert wanneer het lot toeslaat; een vliegtuig stort in op hun flatgebouw en Agymah is wanhopig op zoek naar Nina. De film duurt 50 minuten en na afloop is er ruimte voor gesprek.

zaterdag 29 september
15.30 uur-18.30 uur
OBA Imagine IC
Bijlmerplein 393
Amsterdam Zuidoost


2 REACTIES

  1. De opkomst van internet heeft er wel voor gezorgd dat de muziekindustrie, filmindustrie en in de literatuur, aan inkomsten derven. De zonnige kant is dat de naamsbekendheid (Bijvoorbeeld door YouTube, Vimeo en Spotify) groter geworden is.

    De Nederlanders met Surinaamse roots kunnen daarbij hun Surinaamse broeders ondersteunen.
    Maar, tegenwoordig worden de meeste liedjes en dergelijk gedownload. Er is wel regelgeving maar bevoegde autoriteiten lopen achter de feiten aan. Spotify heeft wel barrières opgelegd voor downloaders. Je kunt niet een liedje downloaden of je moet volwaardig lid zijn. Maar ook dat valt te omzeilen als je een beetje kan computeren.

    Op de duur kan de naamsbekendheid groeien van Surinaamse artiesten. Het moet de rest van de wereld wel aanspreken. Dan volgt het geld. Als je kijkt naar Guadeloupe en Martinique (kleine eilandjes) heb je bijvoorbeeld Kassav die door Zouk muziek wereldvermaard is geworden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.