Door Justitie Suriname gezochte ondernemer Oedit verzet zich tegen dagvaarding

35
Politie Suriname: 'Onderzoek naar Oedit op een dood spoor'

PARAMARIBO, 26 sep – De voor betrokkenheid bij drugssmokkel gezochte ondernemer Radj Oedit heeft een tweede bezwaarschrift ingediend. Het bezwaarschrift betreft een dagvaarding van Justitie Suriname. Het eerste bezwaarschrift dat advocaat Irvin Kanhai indiende, is onlangs nietig verklaard. De rechter vindt het bezwaar ongegrond. Kanhai blijft erbij dat zijn in Nederland vertoevende cliënt onterecht wordt opgejaagd.

Daarom dan ook dat weer bezwaar wordt aangetekend. Tegenover de Times of Suriname zegt mr. Kanhai dat de rechter het eerste bezwaarschrift heeft behandeld en ongegrond heeft beoordeeld. Daarmee staat de dagvaarding tegen Oedit recht overeind. De ondernemer vertrok naar Nederland, kort nadat bekend werd dat hij gezocht werd. Dat was na de vondst van bijna vijfhonderd kilogram cocaïne op zijn bedrijfsterrein in Saramacca.

Het spul lag aan boord van een vliegtuig. Het toestel was door de politie gesommeerd tot landen. Oedit zegt dat hij niets te maken heeft met de affaire. Hij vertrok naar Nederland om ‘gezondheidsredenen’. Suriname heeft intussen een rechtshulpverzoek ingediend bij Nederland. Volgens politiebaas Roberto Prade wordt nog gewacht op een reactie van de justitie in Nederland.


35 REACTIES

 1. Dus Oedit blijft in Nederland met medeweten van de Nederlandse overheid.
  Ik denk dat de Nederlandse overheid probeert Oedit te laten fluiten eer zij hem toestemming geven om te vertrekken.
  Tot dan heeft de Nederlandse overheid gelijk om want Oedit bevind zich op Nederlands grondgeboed. En net als Bouterse is Nederland rechtmatig bezig om iedereen toe te laten op hun grondgebied.

  Suriname, denk ik, zal nader kennis nemen van de verklaringen van Oedit


  Maak melding

 2. De Nederlandse overheid (justitie) speelt een dubieuze rol. Oedit wordt niet door Nederland vervolgd. Dezelfde Oedit zou binnen een week of twee terugkeren. Dezelfde Oedit heeft dat niet gedaan.
  Er bestaat een uitleveringsverdrag tussen Suriname en Nederland. Mocht Oedit zich daadwekelijk in Nederland bevinden en de Nederlandse justitie hem heeft weten te traceren, moet Oedit zonder meer uitgeleverd worden.

  Hij is geen Nederlandse onderdaan. Laat het nou de USA geweest zijn die om uitlevering vroeg en je zult zien dat de Nederlanders zonder enige vorm van twijfel direct hun eigen onderdanen uitleveren. En Oedit is geen Nederlander. En Suriname is een rechtstaat dus er kan geen twijfel zijn dat hij niet fair behandeld zal worden in Suriname. Uitleveren dat ding als hij zich daar bevindt.


  Maak melding

 3. @ De rechtshulpverzoeken vliegen over en weer. En dat kan allemaal wel even duren, vrees ik. Er wordt natuurlijk eerst gekeken naar de urgentie en zwaarte van de misdaden en bovendien volgt er een ‘onderzoek’ naar de mensenrechten waaronder de ‘verdachte’ verkeert bij uitlevering. En gezien de mate van transparantie bij de Surinaamse overheid hoeven we niet te denken dat dit allemaal in een ‘overnight’ geklaard is. Even geduld dus, vrienden.


  Maak melding

 4. Is het iemand bekend of er ook om uitlevering van de pikin ingie boi is gevraagd door Nederland?Zijn zaak in Ned.is al geruime tijd afgerond.Wat over blijft,is het uitzitten van de straf.En dat alles omdat hij ook in de coke handelt.


  Maak melding

 5. @pakaritigri
  De zaak ligt weer eens veel genuanceerder dan het bevoegde gezag in Suriname presenteert.
  Kanhai staat gewoon in contact met Oedit en procedeert tegen de staat Suriname op dit dossier. Waarom zou men invulling geven aan een rechtshulp verzoek als de betreffende persoon communiceert met Justitie in Suriname en diens rechtsmiddelen nog niet uitgeput zijn.

  Er wordt misbaar gemaakt om niets. Oedit schijnt zich niet ter verstoppen en wordt door een minimaal door de President waardeerde advocaat.

  Het lijkt er op dat men meneer Oedit liever niet in Suriname heeft en dat meneer Oedit over de middelen beschikt omdat ook dwars te bomen tot in lengte van dagen.

  Het is weer substantieel anders dan de regering presenteert


  Maak melding

 6. @ Pakiratigri,

  Als er geen arrestatieverzoek is gedaan, kan de Nederlandse justitie niets doen. Mocht Interpol zijn ingeschakeld wordt het een ander verhaal.
  Als Oedit niet in Nederland wordt aangehouden en gearresteerd is dat de schuld van de Surinaamse justitie. een beetje meer doorzettingsvermogen, inventiviteit en doortastendheid tonen, Surinaamse autoriteiten. We weten dat o.a. Peter R. de Vries, op zoek naar Surinaamse moordenaars en andere criminelen, niet of nauwelijks enige medewerking van de Surinaamse autoriteiten kreeg. De korpschef was een week lang onzichtbaar en derhalve niet aanspreekbaar. Van het kastje naar de muur derhalve. Dus Juspol moet een vette schop onder hun kont hebben. En de uitspraken van Kanhai, och, die weet niet beter.


  Maak melding

 7. Sorry hoor, de zaak is eenvoudig. De heer Oedit is vertrokken naar Nederland en heeft zelf aangegeven dat hij direct terugkeert. Dat heeft hij niet gedaan. Dat zegt al iets. De dagvaarding is nietig verklaard . Nu is Kanhai bezig met een tweede dagvaarding in het kader van tijd rekken. Ook dat zal nietig verklaard worden. De heer Oedit heeft het een en ander te verklaren. En vandaar dat Suriname dit verzoek doet. Het wil niet zeggen dat hij bij voorbaat veroordeeld is,maar dat hij zich moet verantwoorden omdat hij een (eventuele ) verdachte is.

  Als de heer Oedit zo zeker is van zijn onschuld , wat rest hem zelf op vrijwillige basis terug naar Suriname te gaan überhaupt voordat de Nederlandse autoriteiten hem uitleveren? Aangezien de hoeveelheid cocaïne die aangetroffen is , spreekt het voor zichzelf dat dit een vrij ernstige zaak is. De Nederlanders weten dat en toch wordt de zaak aangehouden. Oedit wordt niet opgejaagd. Er is slechts een dagvaarding uitgezonden.


  Maak melding

 8. Sorry , ik bedoel het bezwaarschrift van Kanhai is nietig verklaard. Het tweede zal ook nietig verklaard worden.Dus de dagvaarding zal stand houden. Ga je lekker verantwoorden Oedit. Het is uitstel van executie. Ben je onschuldig? Kom dan gelijk naar Suriname. Ben je schuldig, blijf vooral in Nederland of waar dan ook want ik neem aan dat je de bak niet in wilt. Maar geef de rechtstaat Suriname de gelegenheid jou op een faire manier te behandelen.


  Maak melding

 9. @FBI,
  Peter R. de Vries is geen bevoegde opsporingsambtenaar voor zover ik weet. . Die man heeft zijn programma en is niet de officiële vertegenwoordiger van de Nederlandse justitie. Om die reden kan hij nul op het rekest krijgen.


  Maak melding

 10. Nederland die zal hem al lang afluisteren. Nederland doet nks zou je denken maar Nederland probeert meer in kaart te brengen met wie hij communiseer en wie hem allemaal bellen en appen. Als Nederland een dossier kan opbouwen dat zijn coke naar Nederland is gestuurd kunnen ze hem hier aanhouden en vervolgen zonder tussenkomst van Suriname.


  Maak melding

 11. @ Pakiratigri,

  Juist omdat Peter R. de Vries geen bevoegde opsporingsambtenaar, is het des te vreemd dat de korpschef ‘onderduikt’ als hij vermoedt dat er moeilijke vragen worden gesteld. Maar bevoegde opsporingsambtenaren in Suriname hebben nog geen 10% van de capaciteit van De Vries. Maar dit terzijde.


  Maak melding

 12. het is/was de suri regering lees d d b die Oediet de gelegenheid gaf om na een paar dagen gewoon met de vliegtuig via zanderij te reizen naar Holland..

  nu de zaak heet wordt in condré, wordt het verhaal anders.

  de toekomst zal het leren..


  Maak melding

 13. Mijn vraag; is er werkelijk een verzoek tot uitlevering gedaan? Zelfs de duikboot wordt door regeerders hier weggemoffeld. Is dit ook een foefje van Holland?


  Maak melding

 14. hallo redactie,, waarom wordt die man één van de zestien laurens neede niet opgepakt en vervolgd..

  hij zwaaide met zijn pistool open en bloot daar in Onverwacht op klaar lichte dag mensen werden bang uitgescholden de mensen van alles uit, waarom kan hij dan niet gearresteerd worden terwijl anderen direct opgesloten worden..
  zijn de agenten zo bang om die man te arresteren..


  Maak melding

 15. marcel
  Opdracht van de president om Neede met rust te laten.
  En Oedit, ja de president wist vanaf de naad hoe het in elkaar steekt. De kleine dealers op de hoek van de straat zouden reeds lang zijn gearresteerd maar niet de grote handelaar.
  Kijk maar naar sommige eigenaren van bedrijven. Maak eens een kostenplaatje van de investeringen en zet deze af in een verkoopplaatje bij een inwonerstal van 600 tot 700 duizend waarbij kinderen 60% van uitmaken dan is het toch onmogelijk je bedrijf met winst te laten opereren.


  Maak melding

 16. Maar hoe dan ??? De politie heeft het vliegtuig gesomeerd om te landen op het terrein van Oedit !!!, lees ik !!
  Dus niet hij heeft de opdracht gegeven dat het vliegtuig moest landen !! Onwettig laten landen op een vliegveld van Oedit . Wie is in deze fout ???
  Hoog geschoolde juristen van ADEK, rara wie is fout in deze ???


  Maak melding

 17. @Marcel,

  Je moet je huiswerk wel beter doen. Neede is geen couppleger geweest. Hij is niet een van de zestien coupplegers geweest. Ten tijde van de coup zat hij in een politiecel.
  Neede heeft een wapenvergunning. Als hij zich bedreigd voelde mag hij zijn wapen tevoorschijn halen om het onheil van zich af te wenden. Er is niet geschoten.

  De politie heeft wel zijn wapen in beslag genomen vanwege de toedracht. Een daadwerkelijke opsluiting was niet relevant op dat moment. Dus de politie heeft correct gehandeld. Ik vraag me ook af waarom jij afdwaalt aangezien het onderwerp niet over Neede gaat. Maar, doe je huiswerk beter hoor.


  Maak melding

 18. @A-No-Mie,

  De politie vertegenwoordigt het wettelijke gezag. Als je gesommeerd wordt te landen moet jij zo snel mogelijk landen waar dan ook er een stukje ruimte is om te landen. De piloot mag blij zijn dat hij niet beschoten is omdat hij gehoor gaf en landde aldus. Laat het nu net zijn op het terrein van Oedit waar er dus ruimte was om te landen. Als de heer Oedit niets met de zaak te maken heeft moet hij gewoon terugkomen en klaar is kees. Dan wordt alles onderzocht.


  Maak melding

 19. Deze zogenaamde ouders die hun buik vol hebben van de onderwijsstaking, zijn de domme sympathisanten van de ndp. Dit alles wordt geregisseerd en gecoördineerd door de ndp, Venezuela model. Het lijkt wel een hetze tegen de leerkrachten. Boot en bushouders staakten maar je hoorde die volgzame ezels en ezelinnen niet. Prijzen van levensmiddelen rijzen de pan uit en je hoort ze ook niet. Leerkrachten worden stiefmoederlijk behandeld en komen op voor hun rechten, dan wordt de kudde ezels ingezet. En
  wat krijgen ze ervoor, een pakketje.


  Maak melding

 20. @ pakiratigri,
  Bedankt voor je uitleg; moge de almachtige je belonen met 6-zonen en 6-dochters .
  Ze gaan het goed hebben in het land;a-kondre-e-go-draai !!! Soso buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders e-sakka-kong-die-teng !!


  Maak melding

 21. @Pakiratigri

  Dat meneer Oedit wat te verhullen heeft is meer dan duidelijk anders zou hij wel teruggaan en in de rechtszaal bij zijn verzoeken naast Kanhai zitten.
  Hij heeft op zijn terrein een betonnen landingsbaan en een heel grote voorraad vliegtuigbrandstof,
  Sproeivliegtuigen landen zonder problemen op gras strips en verbruiken geen enorme hoeveelheden brandsto.
  Oedit komt voor als transporteur in het Stellendam dossier. Hij vervoerde van Domburg naar de boot die in Nederland tegen de lamp liep.
  Oedit is NDP.
  Ofwel Oedit weet wat hem overkomt als hij terug komt in de rechtstaat Suriname.

  Oedit heeft wellicht goede info voor NL en DEA.


  Maak melding

 22. Kan het zijn dat hr Oedit KROONGETUIGE wordt in in Nederland,
  mbt internationale drugshandel/drugszaken ??

  Heeft hr Oedit niet de Nederlandse nationaliteit ??

  Hebben andere landen, de USA en Brazilie bijvoorbeeld, ook interesse voor
  uitlevering van hr Oedit ???

  Even afwachten !!!

  PS : Nederland zal geen info verstrekken over opsporingshandelingen aan
  Suriname.

  Hr Oedit zal gelet op het geweld dat vaak wordt toegepast bij grote
  internationale drugshandel-zaken, zijn persoonlijke veiligheid zwaar
  laten wegen bij het KIEZEN van zijn verblijfplaats !


  Maak melding

 23. De vertraging in de uitlevering ligt dus helemaal niet bij NL maar bij het tweede bezwaarschrift dat Kanhai namens Oedit in SR heeft ingediend. Zolang daar geen beslissing op is van de SR rechter kan en mag NL hem gewoon niet uitleveren.
  Moet nude politiebaas Roberto Prade niet aangeklaagd worden wegens verspreiden van valse informatie en belediging van NL??

  @pakiratigri Je zit te spartelen maar praat steeds onzin en jezelf tegen.


  Maak melding

 24. @ Pakiratigri ….” nu is Kanhai bezig met een tweede dagvaarding in het kader van tijd rekken. Ook dat zal nietig verklaard worden …. “. Wel, wel Pakiratigri … de Rechter bepaalt of het verzoekschrift van Kanhai
  weer afgewezen wordt … en niet … ENE Pakiratigri !!! Laat dat duidelijk gezegd zijn.


  Maak melding

 25. @ Pakiratigri ….” nu is Kanhai bezig met een tweede dagvaarding in het kader van tijd rekken. Ook dat zal nietig verklaard worden …. “. Wel, wel Pakiratigri … de Rechter bepaalt of het verzoekschrift van Kanhai

  Kanhai doet niets anders dan wat hij voor Bouterse doet.


  Maak melding

 26. Hey @Mul. Lees beter. Er staat niet geschreven dat pakiratigri dat zegt. Maar het is zo klaar als een klontje dat het tweede bezwaarschrift ook afgewezen zal worden, gezien de ernst van de situatie. Kanhai rekt tijd en verdient zijn geld omdat als advocaat zijnde hij de belangen van zijn cliënt moet behartigen. So it`s just a matter of time. Mark my words.

  @Klaas de Klein,

  Overigens heb ik in mijn eerste bericht even “dagvaarding” met “bezwaarschrift” verwisseld. Dat heb ik gelijk gecorrigeerd met een tweede bericht. Kun je uitleggen hoe ik mezelf tegenspreek? Kun je dat onderbouwen?


  Maak melding

 27. Onderzoek naar de herkomst van het vermogen van Oediet en alles wat hij niet kan verklaren confisqueren.
  Dat zal deze boeven en klootzakken leren. Dat heet met een mooie belastingterm VERMOGENSVERGELIJKING.
  Een onderdeel van mijn specialisatie,


  Maak melding

 28. Dus: in Suriname wordt klasse justitie gepleegd. Suriname is in mijn ogen nog steeds geen volledige rechtsstaat. Pistolen Paultje Neede zwaait met een pistool en alleen zijn pistool wordt afgepakt. Anderen die betrapt worden op wapenbezit belanden in de gevangenis. Ik ga geen namen noemen, maar een aangeefster van fraude tegen politici wordt behandeld als veroorzaakster van alle ellende. En hoe zit het met de zaak van de moord op Scheltema. De moordenaar is nog steeds niet veroordeeld.
  Suriname is nog steeds geen rechtstaat.
  Suriname : de tijden zijn veranderd. Vroeger hadden we mofo korantie. tegenwoordig hebben we Internet.
  Binnen enkele seconden is de hele wereld op de hoogte van datgene wat zich in Suriname afspeelt.
  Dus niet vergeten: het buitenland houdt Suriname ook in de gaten.


  Maak melding

 29. john, de tijden zijn idd. veranderd , niet de wereld houdt sur. in de gaten maar andersom !!
  Sur. houdt de wereld in de gaten , welk land heeft welk info en wat door .
  Waar kan mister Bouta liever niet gaan ,dus liever vermijden i.v.,m zijn gezondheid.
  Dino heeft in feite zijn Pappie gered om voortaan voorzichtig te zijn , vandaar dat inlichtenchef Biervliet moest opdonderen immers deze was aangesteld om op de baby’s van Bouta op te letten ,maar deze biervliet viel steeds in slaap vanwege zijn bier misbruik en hierdoor werd Bouta wakker geschud, om dan nooit en nooit meer meer naar de usa te vliegen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.