maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentDamaru wil artiesten in Suriname ook op Spotify krijgen

Damaru wil artiesten in Suriname ook op Spotify krijgen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – De Surinaamse ‘King of love songs’ Damaru wil zich meer inzetten om Surinaamse artiesten tot grotere hoogten te brengen. Dit in samenwerking met de overheid, vertelt hij in een interview met de Surinaamse krant de Ware Tijd. Damaru gaat ook pleiten voor een platform om erkenning te krijgen van de organisatie achter ‘Spotify’ in het buitenland.

“Met bekendheid kan je niet veel als je er uiteindelijk geen geld mee verdient. We hebben veel talent, maar je moet verkopen om geld in je zak te krijgen” zegt hij. Het auteursrechten gebeuren in Suriname zal volgens Damaru nog even op zich laten wachten. De Mi Rowsu-zanger zegt dat Surinaamse artiesten vaak geconfronteerd worden met de harde realiteit dat ze hits scoren maar dat ze met hun muziek weinig tot geen geld verdienen door de beperkte mogelijkheden.

‘Dino Kantenburg, zoals Damaru officieel heet, werd afgelopen weekend als ambassadeur voor de jeugd gehuldigd door Harriëtte Bholasingh-Helstone, onderdirecteur van het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. De opkomst van internet heeft er wel voor gezorgd dat de muziekindustrie, filmindustrie en in de literatuur, aan inkomsten derven. De zonnige kant is dat de naamsbekendheid (Bijvoorbeeld door YouTube, Vimeo en Spotify) groter geworden is
  .
  De Nederlanders met Surinaamse roots kunnen daarbij hun Surinaamse broeders ondersteunen.
  Maar, tegenwoordig worden de meeste liedjes en dergelijk gedownload. Er is wel regelgeving maar bevoegde autoriteiten lopen achter de feiten aan. Spotify heeft wel barrières opgelegd voor downloaders. Je kunt niet een liedje downloaden of je moet volwaardig lid zijn. Maar ook dat valt te omzeilen als je een beetje kan computeren.

  Op de duur kan de naamsbekendheid groeien van Surinaamse artiesten. Het moet de rest van de wereld wel aanspreken. Dan volgt het geld. Als je kijkt naar Guadeloupe en Martinique (kleine eilandjes) heb je bijvoorbeeld Kassav die door Zouk muziek wereldvermaard is geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES