Regering Bouterse voorstander van visumvrij reizen naar Suriname

21
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 25 sep – De regering zet zich in voor een beleid waarbij visumvrij kan worden gereisd naar Suriname. Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Burgers van ‘bevriende landen’ moeten zonder al te veel hindernissen kunnen afreizen. De eerste stappen worden reeds gezet. Met een aantal landen zijn visumafschaffingsregelingen overeengekomen. Dat moet het reizen naar Suriname vooral versoepelen. Het betekent niet dat de veiligheid uit het oog wordt verloren.

Met vooral de veiligheid aan de grenzen wordt te allen tijde rekening mee gehouden. Daarbij wordt ook gerekend op de samenwerking met de buurlanden. “Je grenzen kun je alleen beschermen door het samen te doen. We hebben open grenzen en we zullen de veiligheid bij de grens in het westen alleen in samenwerking met Guyana kunnen bewerkstelligen. Hetzelfde geldt voor het oosten en het zuiden”, zei Pollack-Beighle tijdens een persconferentie.

Het streven naar visumvrij reizen is niet beperkt tot de directe buurlanden. Ook met landen binnen het zogenaamde Schengengebied wordt onderhandeld. Onlangs is met de Turkse regering afgesproken dat gewerkt zal worden aan een luchtvaartverdrag. Daar hoort soepel personenverkeer bij. Volgens Pollack-Beighle is er geen reden te vrezen voor grotere onveiligheid, omdat de veiligheidsdiensten waakzaam blijven.

21 REACTIES

 1. Domme ezels zijn weer gaande. Op visa kan je niet alleen geld verdienen, maar ook houd men de controle op wie het land binnenkomen. Surinamers missen een handelsgeest. De geest van diefstal en Houdini Bouta hebben ze al, maar om een land te regeren is het echt triest gesteld. Bouta wil zijn grote Idool van Venezuela na-apen! Onlangs was Maduro ook in Turkije en gaf Erdogan hem een paar instructies hoe je het volk stevig in zijn gareel moet houden.


  Maak melding

 2. We roepen wel, maar dat is alles wat je kan doen ze doen toch niet zoals vele het willen.
  En er moet ook wat gebeuren dat is de andere kant, het is alleen wel belangrijk dat Suriname de baas blijf en zelf beslist of ze dat wel willen, als je iets krijg geef dan niet je hele en houwen weg.
  Blijf zelf de baas, misschien durven ze niet, bang dat ze weglopen of zo.


  Maak melding

 3. @Haco;

  Roemenië en Bulgarije behoren niet tot de Schengenlanden.
  Persoonlijk ben ik van mening dat het zal meevallen. Oost-Europese landen en ook andere bevriende landen aan de overkant van de Atlantische oceaan, denken in eerste instantie niet aan Suriname. Het is veel duurder en hun aandacht is eerder gericht op West-Europa.

  Een stimulans is natuurlijk het visum af te schaffen waardoor ze inderdaad die stap kunnen nemen. Dat brengt de nodige valuta’s binnen. Maar zo een vaart zal het vooralsnog niet nemen. Ook qua veiligheid voorzie ik geen geweldige problemen. De meeste vluchten zullen via Schiphol verlopen met als aankomst J.A.P luchthaven in Suriname. Daar kan direct gescreend worden. Via Frans-Guyana of Trinidad zou het ook kunnen maar dat is een omweg.


  Maak melding

 4. De president van Nederland, Amerika en Suriname mogen een
  vraag aan God stellen.

  Dus Trump vraagt aan God: wanneer gaat het weer goed met de
  Amerikaanse economie?

  Antwoordt God: over 40 jaar; maak je helemaal geen zorgen.

  Trump begint te huilen en zegt: maar dat maak ik niet

  meer mee!

  Even later is Rutte aan de beurt en hij vraagt:

  Wanneer gaat het goed met de Nederlandse economie?

  Antwoordt God: over 80 jaar. Maak je maar geen zorgen.

  Rutte barst in huilen uit en zegt: maar dat

  maak ik niet meer mee!

  En dan is Bouterse aan de beurt. Ook
  hij vraagt: Wanneer gaat het goed met de Surinaamse economie?

  Toen begon God te huilen en zei: dat maak zelf ik niet meer mee!


  Maak melding

 5. Was het niet deze regering die eerst van oordeel was dat 90 euro voor een visum betaald moest worden? En nu weer 0? Vanwaar deze pingpong beleid? Of hebben de Turken en Chinezen geen trek in die 35 euro?


  Maak melding

 6. De Surinaamse regering is natuurlijk niet dom en benadert de boel vanuit een zakelijke benadering. De Nederlander die geen band heeft met Suriname gaat op vakantie binnen Europa. Sommige naar Afrika en Azië. Maar, de Nederlander die Surinaamse roots heeft of vanwege stage, neemt wel de moeite om op vakantie (of studiedoeleinden) te gaan naar Suriname. Dus zal de visumplicht voor hen niet afgeschaft worden omdat het de nodige valuta’s genereert. It`s business as usual. No hard feelings. Door een externe druk uit te oefenen kan wellicht in de toekomst ook met Nederland de visumplicht afgeschaft worden. Maar nu heeft men het geld dringend nodig.


  Maak melding

 7. @Forza leuke mop kan ik enorm om lachen tussen al het trieste nieuws uit Suriname.
  En nu mijn reactie op het bericht. Die yildiz beweerd dat de veiligheid gewaarborgd is bij het opengooien van de grenzen. Vrouw laat mij niet lachen. Gooi alles maar verder open voor landen waar de doorsnee Surinamer nooit of nauwelijks komt. Hoeveel surinamers uit Suriname zijn in de afgelopen drie jaar wordt naar Turkije afgereisd. Suriname wordt tot een verzamelplaats verheven van in het buitenland gezochte criminelen en zij die slechts komen voor economisch gewin t.b.v. hun eigen land. De huidige beleidsmakers hebben geen enkel gebied een realistisch plan.


  Maak melding

 8. De regering moet eerst denken aan zijn eigen Surinamers die in het buitenland werken en wonen, die jaarlijks Suriname bezoeken om hun visum vrij toe te laten, zij geven ook behoorlijk uit als ze in Su vertoeven!!!


  Maak melding

 9. Is het ook omgekeerd, mogen Surinamers ook visumvrij naar die steden?
  Maar zi wordt het ook een broedplaats voor buitenlandse criminelen! Maar neks no fout


  Maak melding

 10. wat gebeurt dan met de P S A kaart die met alle vanfaire is geìntroduceerd..

  ze maken wetten regels en even later worden ze weer overboord gegooid..

  er was ooit een tabak wet gemaakt je mocht niet roken, je mocht niet drinken voor de winkel van omo..
  wat is er met al die wetten gebeurt..
  is er werkelijk zand erover gegooid heeft de lijder zijn billen mee geveegd..


  Maak melding

 11. Aan sommige reacties moet ik afleiden dat Su bang moet zijn voor buitenlandse criminelen, als de visumplicht wordt afgeschaft. Ik kan je vertellen – voor wie dat nog niet weet – dat die kaolo Djoeka ’s de smerigste/gewelddadigste criminelen zijn. Ik vervloek de dag dat die Bakra’s besloten om de voorouders naar Su te brengen.


  Maak melding

 12. Kolibri
  Ik ben het niet met je eens. Wel ben ik het met je eens dat de meeste donker gekleurden de gevangenissen bezet houden voor zeker 85 tot 90%.
  Wat niet wil zeggen dat alle donker gekleurden djoeka; s zijn maar zeker kun je beweren dat djoeka’s donker gekleurd zijn op enkele uitzonderingen na (de albino”\; s) 🙂


  Maak melding

 13. Zijn alleen Djuka donkergekleurd? Ik ken heel veel niet donkergekleurde Surinamers die zich schuldig maken aan vermogensdelicten en andere integriteitsschandalen maar die telkens de dans ontspringen. Zijn die geen criminelen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.