zondag, april 21, 2024
HomeFotoOok Suriname steunt initiatief verantwoord alcohol gebruik

Ook Suriname steunt initiatief verantwoord alcohol gebruik

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 sep – West Indies Rum & Spirits Producers’ Association Inc. (WIRSPA), de organisatie die de regionale rumindustrie vertegenwoordigt, heeft recentelijk een initiatief gelanceerd ter bevordering van verantwoorde consumptie van alcoholhoudende dranken. In deze openbare verklaring van de WIRSPA wordt alcoholmisbruik sterk veroordeeld. Ook de Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) heeft in Suriname reeds ettelijke jaren inhoud gegeven aan het belang van bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en steunt dit initiatief.

De West Indies Rum and Spirits Producers ‘Association Inc. (WIRSPA) is een overkoepelende organisatie die verenigingen van distilleerders uit de gehele ACP-Caribbean vertegenwoordigt. “”Als groep van verantwoordelijke regionale producenten van alcoholhoudende dranken (met name rum) hebben wij de verplichting om alle inspanningen voor de aanpak van dit probleem te ondersteunen en ons als industrie te verbinden dit te doen in samenwerking met producenten van andere alcoholhoudende dranken” aldus de WIRSPA in een persverklaring.

Steven Ma Ajong, CEO van Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB), fabrikant van o.a. Borgoe rum, stelt: “Naast onze eigen activiteiten als nationale rum producent en lid van WIRSPA, zijn wij actief deelnemer van STIVASUR, de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname, die zich actief inzet om alcohol misbruik en de gevolgen daarvan te verminderen. Dit doen wij samen met andere partners in de alcoholindustrie. Onze uitdaging is om de schaal van activiteiten en deelnemerschap van deze Stichting te vergroten om zo aan te tonen aan onder meer de gezondheidssector, dat wij geloofwaardige partners zijn in deze gemeenschappelijke inspanning voor het welzijn van de gehele Surinaamse samenleving.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Het lijkt een beetje op een open deur intrappen. Alcoholmisbruik, het woord zegt het al, is natuurlijk niet goed te keuren. Maar dezelfde alcoholindustrie gaat nu praten over alcoholmisbruik. Nou, schaf het af dan als jullie zo ridderlijk en moreel willen wezen. Het is net als roken; er staan allerlei waarschuwingen op. Toch blijft men roken en de regering zal het nooit verbieden omdat het geld in het laatje brengt. Als rokers en mensen die houden van pimpelen, plotsklaps zouden stoppen, hebben de overheid en desbetreffende industrieën een immens probleem.


  Maak melding
 2. Belachelijk, een alcolist in de ontkenningsface, en die zijn er veel meer dan je zou denken, proberen te bereiken, want dat is toch eigenlijk de bedoeling?, de anderen die wel hun alcohol gebruik in de hand hebben , dus de sociaal drinkers is het niet voor nodig.
  Is in mijn ogen niets anders als, “kijk ons eens goed bezig zijn”, alcohaol blijft gewoon medisch gezien een harddrug waarop op legale manier flink verdient wordt met name door de belastingdiest.
  Het lijkt hier wel Heineken die flink de Jellinek kliniek sponsord


  Maak melding
 3. pakiratigri en Hans
  Jullie hebben volkomen gelijk dat dit een belachelijk iniatief.
  Lijkt dus op “aksie wan poespoesi foe loeka a moismoisie ”
  Of beter gezegd zeg aan de ex minister van justitie (die joh koe zei) om eerst na te denken alvorens hij spreekt.


  Maak melding
 4. Sommige diensten (strijdkrachten) draaien op alcohol. Veel mensen die zwaar werk verrichten, houden zich op de been met alcohol, niet met melk.
  Bij een kroetoe geven we de voorouders geen melk, maar alcohol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES