Suriname Herald: ‘Bouterse met spoed naar Cuba vanwege ernstige complicatie’

43
President Bouterse weer aan het werk

PARAMARIBO, 23 sep – President Desi Bouterse zou vandaag met spoed naar Cuba zijn vertrokken vanwege een ernstige complicatie die hij heeft opgelopen. Dat schrijft de Surinaamse newssite Suriname Herald. Die baseert haar berichtgeving op – zoals ze zelf zegt: een ‘anonieme, betrouwbare bron’. Andere bronnen dicht bij de president ontkennen dit echter met klem.

De 72-jarge president van Suriname onderging vorige maand een operatie in Havanna. Daarna verbleef hij in het militair ziekenhuis Cimeq om te herstellen van de medische ingreep die succesvol was uitgevoerd. Volgens eerdere berichten zou het gaan om een buikhernia.

Hoe Suriname Herald aan deze informatie komt is onduidelijk. Het wachten is nog op een officiële reactie van de Surinaamse overheid.

UPDATE, er is een reactie van het Nationaal Informatie Instituut:
President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het door Suriname Herald gepubliceerde bericht:


43 REACTIES

 1. Als het zo ernstig is dan is er al jaren niet nagedacht.
  Bouterse en de artsen hadden een noodscenario moeten hebben gemaakt, namelijk bij hoge nood:
  artsen en medicamenten naar Suriname, in plaats van Bouterse naar Cuba.
  Bij ons is dat soms toch ook het geval? Meestal ga jij naar de dokter, soms komt de dokter naar jou.


  Maak melding

 2. het poep volk sterft voor de deur van A Z huis..
  meneer de hoofd verdachte gaat bijna maandelijks op kosten van het zelfde volk voor zijn gezondheid naar het buitenland..

  wie is nou gek..


  Maak melding

 3. Zo werkt de molen van God een moordenaar is en blijft in de ogen van God een moordenaar dat is de straf die je verdient hebt.Het land is beter af zonder Bouterse want hij heeft het land vernietigd en leeggeroofd.Dat is mijn mening als Surinamer.Ik heb geen enkele medelijden met deze moordenaar.


  Maak melding

 4. Een aasgier moet nooit te vroeg juichen. Een aasgier is namelijk geen God. Verwerpelijk dat men iemand de dood gaat toewensen. Rare wereld waarin we leven waar sommige mensen alleen maar wachten op dit soort berichten om hun frustraties te uiten. Whatever it might be, i wish you a speedy recover.


  Maak melding

 5. Als dat zo is dan is de zoveelste keer da hij roet in de ogen van de Surinaamse gemeenschap strooit.
  Volgende week moet hij naar de DNA en dat wil hij niet. Net als vorige jaar moet Ashwin Adhin ook dit jaar voor hem opknappen. Dan ben je echt pas een lafaard.


  Maak melding

 6. Als dit bericht op waarheid mag berusten , dan wens zelf ik als tegenstander van dit regime Bouterse niet de dood toe. Het recht moet zegevieren en deze man moet zich alsnog verantwoorden voor de rechter.
  Er zijn nog teveel onbeantwoorde vragen . Ik zie hem liever zijn straf lijdzaam ondergaan in de gevangenis. Kan hij overdenken wat voor ellende hij aangericht heeft met zijn beleid en de levens die hij anderen ontnomen heeft.


  Maak melding

 7. Merkwaardig nieuws. Een betrouwbare bron? Dan moet het zich in de binnenste cirkel van Bouterse bevinden. Of personeel van de Johan Adolf Pengel luchthaven. Ik neem aan dat hij niet vanuit Broko Baka vertrokken is. Merkwaardig nieuws omdat Jozefzoon en Gillmore het ontkennen. Stel nu dat het inderdaad zo is, wat voor belang hebben ze erbij om het te ontkennen? Het zal toch openbaar worden gemaakt. Maar goed, misschien is die betrouwbare bron ook niet zo betrouwbaar.


  Maak melding

 8. Afleiding en Raar bericht. SRherald kan zoiets allen plaatsen als ze er foto’s bij kunnen plaatsen.

  Dat Bouterse klem zit is duidelijk want hij moet zijn jaarrede weer houden onder heel slechte omstandigheden.


  Maak melding

 9. Iedereen in Suriname is blij als deze idioot zou verdwijnen van het toneel in Suriname.Deze moordenaar en dief verdient geen genade voor zijn zonde die hij gepleegd heeft in Suriname.Als inwoner van Suriname voel ik dagelijks de armoede in het land.Bouterse is een vloek voor het land.Ik snap het niet die die mensen in Suriname deze idioot hebben gekozen als president van mij geboorte land.Een schande voor de natie.


  Maak melding

 10. Waarom denkt men dat dit een afleidingsmanoeuvre Is? De beste man is zwaar ziek. Overigens ben ik van mening dat hij nooit president had moeten worden, maar het merendeel van het volk heeft op hem gestemd.


  Maak melding

 11. Ik herhaal…..buikhernia was, zoals gebruikelijk, een paarse leugen. Meer aannemelijk is een orgaantransplantatie. Mogelijk is ook een vlucht, zoals deze lafaard altijd doet, Om de lastige jaarrede te omzeilen en jaknikkers en marionet Adhin voor zijn paarse strontkar te spannen. Tevens constateer ik een Chavez scenario. Dat geeft de burger hoop.


  Maak melding

 12. @Kolibri
  Hij heeft de meeste zetels, maar dat is niet gelijk aan de meeste stemmen. De realiteit is dat de meeste mensen niet op deze idioot hebben gestemd.


  Maak melding

 13. @Kolibrie
  Bouterse is streetwise. Hij regeert, ook binnen zijn eigen partij, op basis van verdeel een heers.

  Hij zoekt steeds bijzaken op momenten dat de problemen te groot worden. De problemen van nu zijn begroting 2019, Alcoa bedrog, Salaris verhogingen die niet gedekt zij, overschrijden leningplafonds, Minister van Buza China die komt kijken of Suriname nog wel kredietwaardig is, etc.
  Bouterse kruipt gewoon weg op Brokobaka met wat matties en laat het land speculeren. Hij kan dan met een grote smile een onzichtbare vijand belachelijk maken terwijl er veel ernstiger zaken aan de hand zijn en behandeld moeten worden.

  Het is toch een ernstig protocol probleem dat Bouterse wel de Turkse minister van BUZA ontmoet en dat de Chinese minister van BUZA Wang Li niet door de president, niet door de vice president, niet door de minister van BUZA, niet door de coördinerend Minister en niet door een Plaatsvervangende minister maar door een directeur van BUZA ontvangen wordt op Pengel International.
  Dat er iets aan de hand is zal duidelijk zijn want dit is een enorme belediging van China.


  Maak melding

 14. CA Schipper,

  De grootste domoor ben jij mongool.
  Wat heeft een koe hiermee te maken? Hebben koeien jou wat aangedaan? Jij vreet toch rundvlees?

  Dieren zijn slimmer dan jij denkt, smeerlap.

  Ik hoop dat jij nooit meer dieren betrekt in problemen die mensen veroorzaken.

  Dat je geen opleiding hebt genoten, moet je bij je ouders zijn..!


  Maak melding

 15. zelf op zijn sterf bed liegt bedriegt hij nog..

  waarom lopen de oerdomme blaks achter deze leugenaar moordenaar voor een paar waardeloze s r d..
  ga werken bij een particulier en bouw je leven op, doe iets voor je zelf, blijf niet wachten op lanti money je leven lang..


  Maak melding

 16. @Marcel,
  Tot welke bevolkingsgroep behoor jij ? Ben je van het Arische ras dat zichzelf hoger waant dan andere rassen? Zie jij door middel van dit forum kans je racistische opmerkingen te verkondigen? Zielig ben je hoor. Ga eens op straat en roep dat eens naar de donkere mensen als je zo geweldig bent. Wedden dat je niet eens uitgesproken bent of je bent al een paar tanden kwijt? Jij bent oerdom aangezien je uitspraken van weinig niveau zijn. Wees constructief man en breek dingen niet af.


  Maak melding

 17. President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand.

  Dit berust echter niet op waarheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid.

  Vandaag ontvangt de president de minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, Wang Yi, voor een beleefdheidsmeeting. De Chinese minister is op zaterdag in Suriname gearriveerd voor een officieel bezoek.


  Maak melding

 18. UPDATE:
  President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.


  Maak melding

 19. De journalistiek is van onvoldoende gehalte in Suriname. Met de regelmaat van een klok worden er berichten de ether in gelanceerd zonder zwart op wit verificatie. Het zorgt alleen maar voor geruchten en speculaties. Men moet daarmee stoppen! Na so un lobi a dyugu dyugu ?


  Maak melding

 20. Dit zal weer uit de koker van een bepaalde organisatie komen en haar aanhangers die zo gebrand zijn om te komen regeren dat ze alle middelen ter hand nemen om bewust onrust te zaaien in het land; eerst zong het vogeltje jarenlang corruptie corruptie,daarna was het fail state,daarna was het weer cocaïne wat de klok slaat,van de week sprak de vertrekkende Amerikaanse ambassadeur dit tegen en dat Su alles doet om de cocaïne handel te bestrijden maar de lange open grenzen kan Su niet alleen bewaken,nu is het land failliet dat is het laatste lied wat ze hebben uitgebracht maar dat rijmt niet met alle investeringen wat nu gaande is,en nu dit,in sommige landen waren de handen van de redacteur afgehakt om dit dit rotzooi zonder te verifiëren te publiceren,de honing pot Su ligt daar,maar als j er niet bij kan komen om j eigen belangen te behartigen ga j rare sprongen maken


  Maak melding

 21. Dat noem je levend leed, de 15 oprechte mannen waren instant dood…hij betaald nu zijn daden met opstipatie, en een teringkanker aan zijn prostaat.Wat hij bij de anderen aan leed veroorzaakt heeft betaalt hij contant terug door een pijnlijke dood te leiden, dankzij onze weldenkende specialisten in Cuba..hihi


  Maak melding

 22. Nu moeten we afwachten wat de vieze Adhin gaat doen, nog 37 jaar dictatoriale zeggenschap in Su. Zeg alvast goodbye tegen mei 2020. Het volk van Suriname zal die kans nooit krijgen. Su is a la Cuba en Venezeula…vergeet het droomland van Herrenberg niet: Zimbabwe!


  Maak melding

 23. @ C.A.Schipper 23 september 2018 at 13:03
  ..ALLEEN..KOEIEN..GELOVEN..DIT..BERICHT..
  KORT..OM..EEN..ECHTE..KOE..VER..HAAL..
  VAN..SURINAME..HERALD..
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DAMN RICHT C.A.Schipper ,,…JE BENT nog 1 groep vergeten,,: de PANNENKOEKEN club !..je kan ze van alles wijs maken,…zij geloven ook nog,dat Santhokie eens PRESIDENT van SURINAME zal worden.deze UILSKUIKENS !….MARCEL..KNOOP..HET..GOED..IN..JE..OREN..
  PRESIDENT..BOUTERSE..VOOR..HET..LEVEN..
  DEZE..PRESIDENT..WORDT..100..JAAR..
  JULLIE..ZULLEN..NIET..MEER..VAN..HEM..
  AFKOMEN..(JANKERS)..


  Maak melding

 24. Von poepenheuvel, Venezuela heeft de afgelopen jaren 60 Millard USD aan leningen gehad van de chinezen om te investeren en waar is al het geld naartoe gegaan….verdampt? Heb je wel enig idee over hoeveel geld het gaat? Hetzelfde gebeurd nu ook in Suriname. Mensen die hier schreeuwen hoe goed die moordenaar van Suriname het doet weten ook dat het over niet al te lange tijd afgelopen zal zijn. Zij zijn de huidige mede profiteurs in het land en zullen straks anders piepen.


  Maak melding

 25. Beste mensen,

  In Suriname is het altijd zo, dat berichten vanuit de ‘mofo koranti’ een kans heeft van 99% dat het waar is. Waar rook is, is er vuur, zeggen we ook in Suriname. Dat weten jullie toch allemaal beter dan ik? Als ik zo de berichten tussendoor lees, dan denk ik dat meneer Bouterse het heel moeilijk heeft met zijn gezondheid. Dat gun ik niemand. Zelfs niet mijn grootste vijand. We zullen zien of hij de 100 zal bereiken.

  Ik kan me voorstellen dat dit nieuws de mensen die meneer Bouterse lief hebben verdriet doen en proberen hem te verdedigen met alle macht. En de vijanden van Bouterse zullen wel heel blij zijn. Maar ik ben noch verdrietig, noch blij.

  Ik wil dat Suriname een goede leiders heeft die Suriname tot een van de rijkste landen kan maken in het Caribisch gebied. En dat kan, dames en heren ! Dat kan ! En ik denk dat de ‘mofo koranti’ de waarheid spreekt. Time will tell.

  Mvg, Witte Vis


  Maak melding

 26. Gelukkig is bouterse niet naar India
  Want daar ver krachten ze elke dag 50 kinderen onder de tien jaar
  En ook niet naar Nederland want die zyn met kinderen en sex net zo wat ze ook over creolen zeggen maar wy
  Haten mensen die die aan kinderen zitten in india is het een nationale sport aan het worden
  Ik kom liever uit een land die drugs exporteerd en niet uit een land die bekend staat dat er elke minuut een vrouw word verkracht
  Voor alles wat ze zeggen over creolen of blacks kan ik 10 meer zeggen over nederland en india want wy zyn surinamers met een jonge geschiedenis en als je zoveel problemen heb met blacks en creolen tot naar je eigen roots maar dat kan niet want je eigen soort wil je niet je bent uit gescheten
  En als er leven is na de dood komen al die mensen die zo graag schuld geven aan alles wat creool is terug als koeien poep


  Maak melding

 27. @pakiratigri: Ga eens op straat en roep dat eens naar de donkere mensen als je zo geweldig bent. Wedden dat je niet eens uitgesproken bent of je bent al een paar tanden kwijt?

  Beste man, als neeeeger heb je goed de aard van de neeegers omschreven. Weinig kan ik hier nog meer aan toevoegen.


  Maak melding

 28. @Christian: Gelukkig is bouterse niet naar India
  Want daar ver krachten ze elke dag 50 kinderen onder de tien jaar.

  Je houdt de stand kennelijk goed bij. Speciale interesse?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.