Politieke partij PRO in Suriname brengt bezoek aan Albina

9
Politieke partij PRO in Suriname brengt bezoek aan Albina
Foto: Onderafdelingsbestuur PRO in Albina (Suriname)

ALBINA, 22 sep – Op vrijdag 21 september heeft de Partij voor Recht en Ontwikkeling, een bezoek gebracht aan het district Marowijne. De partij heeft de plaatselijke bevolking opgeroepen voor een kennismakingsbijeenkomst te Albina, in het Nucleus Centrum. Marowijne is het tweede district dat door de partij een bezoek is gebracht. Het district Coronie was als eerst aan de beurt.

Tijdens de bijeenkomst heeft de partij bekendgemaakt dat mevrouw Josta Misiedjan, uit Albina, is toegetreden tot het hoofdbestuur van de PRO. Ook heeft de installatie van een onderafdelingsbestuur plaatsgevonden. In het onderafdelingsbestuur van Albina zitten: Johnny Misiedjan (voorzitter), Rodney Mamakie (secretaris), Ramona Jana (penningmeester), Beatrix Pinotte (lid) en Fernando Kabenda (lid). De leden van het onderafdelingsbestuur zijn gekozen door de PRO-leden die hun woonplaats in Albina hebben. Dit bestuur staat open voor een ieder.

De PRO heeft Albinezen opgeroepen om, samen met de partij, duurzame oplossingen te bedenken voor de structurele problemen in het district Marowijne. De partij wil een bijdrage leveren aan de bloei en ontwikkeling van dit kansrijk district. De Albinezen voelen zich vergeten en verwaarloosd; daarover hebben zij zich duidelijk uitgesproken.

Gedurende de bijeenkomst heeft de PRO heel wat Albinezen mogen verwelkomen in de partij. Zij delen de mening in het ‘veranderd denken’, waarbij er gezamenlijk gewerkt moet worden aan een betere toekomst voor Albina, en daarmee het district Marowijne en uiteindelijk Suriname.


9 REACTIES

 1. verandering begint bij jezelf de Albinezen moeten goed naar zichzelf kijken en vandaar uit verandering brengen bv,houdt de stad schoon albina is een vieze stad geworden was vroeger niet zo,niet meer in de binnen stad schijten want j bent tenslotte geen hond,last but not lease de abanies kei en keihard aanpakken,want de partijen die het daar voor het zeggen hebben zwijgen als het graf over het criminele gedrag van de mensen bang dat ze zijn dat als men wat er over zegt dat er niet meer op ze gestemd gt worden,het criminele gedrag van hun achterban wordt trouwens in geheel Su nooit ter sprake gebracht ,ik hoop dat het pro lukt ze van gedachten te doen veranderen,ik heb er beter gezegd echter een zwaar hoofd in


  Maak melding

 2. Wat er niet in zit,kun je misschien in timmeren.Albina is sterk verwaarloosd en gigantisch smerig. Slecht onderhouden wegen en percelen.Slechte straatverlichting. Verpauperde huizen. Vieze gore stukjes voor wat men noemt aan gordijnen. Moeten ook de toeristen tegen aan kijken. De criminaliteit viert hoogtijd.Burgerlijke ongehoorzaamheid. Sorry maar ik heb hier een hardhoofd in, dat Albina zodanig zal opknappen en de mensen hun mentaliteit voor een betere en veilige Albina kunnen bewerkstelligen met weer een nieuwe politieke partij die zich PRO noemt, om dit voor mekaar kan krijgen moet ik echt nog zien. Vele partijen zijn ze voorgegaan.


  Maak melding

 3. Een hotel belasting voor de overnachtende toeristen kan een source zijn voor de schoonmaak. Niet alleen de Marrone maar ook de Chinese winkeliers moeten bijdragen aan Dr schoonmaak. Openbare werken heeft hier ook een taak.


  Maak melding

 4. @tunggak.
  Ga je weer bedelen bij de gegoede burgers om jullie troep te laten opruimen.
  Altijd maar bedelen. Waarom moeten de toeristen en de Chinees voor de schoonmaak zorgen. Jij, kom uit je luie stoel en ga schoonmaken. Maar jij krijgt het niet voor elkaar dat zij (de autogtonen)als varkens leven. Zij weten het niet beter. PRO wederom een stelletje landlopers die hun zaken willen vullen door list en bedrog.

  Tjee


  Maak melding

 5. Door de binnenlandse oorlog is Albina verloederd geraakt. Voorheen was het de schoonste stad van Suriname. De binnenlandse oorlog heeft een stroom van vluchtelingen op gang gebracht die zich in Albina vestigden. Sindsdien is het nooit meer echt goed gekomen met Albina. Ben benieuwd wat de partij PRO te bieden heeft in samenwerking met de burgers aldaar. Het zou wel mooi zijn om Albina weer op te kalefateren naar de toestand waarin het verkeerde voor de binnenlandse oorlog.


  Maak melding

 6. Ik vraag mij af wat de achtergrond lees: ontwikkeling van deze mensen is. Tegenwoordig wilt iedereen in Suriname ongeacht de scholing of ontwikkeling in de politiek. Meestal voor eigen gewin.
  Op deze manier blijft het prestatievermogen van politici in Suriname op een zeer bedenkelijk laag niveau.
  Politiek wordt in Suriname reeds decennia gedreven op basis van etniciteit en eigen belang.
  Nieuwe partijen verrijzen als paddenstoelen uit de grond zonder een plan en zonder een Visie.
  Altijd maar weer het zelfde gebrabbel, inhoudsloos en loeren op kans zich aan te sluiten bij de winnende combinatie.
  Kijk maar naar het niveau van de meeste leden in het parlement. Als sommigen hun mond opendoen vraag je je af of ze zelf Lager onderwijs genoten hebben.
  Politieke partijen hebben dit land niks opgeleverd . Als schoften worden onderlinge vetes en belangen boven het hoofd van de bevolking uitgevochten. Verban alle politieke partijen en laat een zaken kabinet met specialisten op elk vakgebied het land regeren. Dat zou mijn inziens de beste optie zijn Suriname uit het moeras te trekken waarin het land verder dreigt te zakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.