‘Ik wil een blanke zijn’ zegt Def Rhymz in nieuwe videoclip

18
'Ik wil een blanke zijn' zegt Def Rhymz in nieuwe videoclip

AMSTERDAM, 21 sep – Hij is inmiddels al bijna vijftig maar nog steeds is Def Rhymz elk weekend op verschillende podia in Nederland te vinden. De in Suriname geboren entertainer heeft vandaag ook een nieuw nummer met bijbehorende clip uitgebracht. Zelf noemt hij het pure humor, het spraakmakend nummer ‘Blanke dingen doen’, waarin hij onder andere zegt ‘Ik wil een blanke zijn’.

Op jonge leeftijd begon Def Rhymz met breakdance en rappen. In 1986 werd hij Nederlands kampioen rappen. De jaren erna bleef hij rappen in – en met – diverse formaties. Zijn bekendheid nam vooral toe toen hij zijn nummer 1-hit ‘Doekoe’ scoorde. Al snel volgde zijn tweede nummer 1-hit ‘Schudden’. Voor zijn werk is hij onderscheiden met maar liefst drie TMF-Awards.

Geïnspireerd door zijn wijlen oom ‘Lieve Hugo’ kwam Def Rhymz eerder dit jaar al met een nieuw nummer genaamd ‘Poenta Woi’. En vandaag dus dit nummer ‘Blanke dingen doen’:

https://www.youtube.com/watch?v=5hbKAaNox94

18 REACTIES

 1. Grappig hoor. Het deuntje loopt lekker. ” ik wil een blanke zijn” klopt niet helemaal met wat hij rapt. Weet niet of hij wil scoren of een bepaalde controversie uitlokken.


  Maak melding

 2. Grappig en spottend zoals hij altijd is.
  Hoop dat hij er mee scoort zoniet hoogste tijd voor pensioen. De nieuwe Nederhiphop generatie heeft hem immers volledig vh speelveld gerapt.

  Ronnie Flex, Boef, Lil Kleine en co domineren nu de scene.


  Maak melding

 3. Ik wilde 1dag zwart zijn
  Dus ik kwam laat op m’n werk
  Ik had geen zin om te werken
  Ik gaf bijna iedereen de schuld
  Einde van de dag kreeg ik ontslag
  Ging zitten nixen of hangen met die boyz
  Ik bereikte nix dus ben heel snel me zelf weer geworden namelijk hartstikke blank
  Dan ben ik van Duitse bloed


  Maak melding

 4. als je blank wil zijn-worden laat je op nieuw spuiten.. misschien lukt het dit keer wel..
  anders zul je je leven lang zwart moeten blijven vrede mee moeten hebben..
  ga vooral werken en je best doen om beter van te worden, want zó kan het niet verder..


  Maak melding

 5. Ik stop met dromen en ik zie de waarheid onder ogen
  Ik vergeet wat ik niet kan en ontwikkel wat ik wel kan
  Er is niemand waarmee ik mij kan vergelijken
  en dat zal altijd zo blijven want ik ben ik en jij bent jij.


  Maak melding

 6. Wat ik hier zie is een prototype van een mens dat gemaakt is door de kolonisator. Afstammelingen van Afrikanen die als slaaf naar de nieuwe wereld kwamen. Een nageslacht ervan in Nederland.
  Alles is ze ontnomen, naam, cultuur, zeden, gewoonten, geloof, klederdracht, taal, eetgewoonten, enz.

  In de witte wereld zijn en blijven ze ondergeschikten, wat voor successen ze ook hebben en hoe rijk ze ook worden, een blanke zullen ze nooit worden. Blanken vertellen hen, doe je best ook doe wat goed is en fout, wat voor soort opleidingen je ook hebt, hoe groot je kapitaal ook is, maar baas worden ze nooit worden in een multinationals of grote onderneming, ook als je een excuus baas wordt. Zie USA waar afstammelingen van slaven grote televisiesterren, filmsterren, acteurs, comedianen, zangers enz worden. Discriminatie viert daar hoog tij.

  Als ze het gemaakt hebben worden ze beschuldigt van seksschandalen, kindermisbruik, rechtszaken worden tegen hen aanhangig gemaakt en hun naam wordt verdoezeld, ze worden vernederd. zie OJ Simpson, MJ, Bill Crosby, Mohammed Ali, Jesse Owens, enz. Het kan zijn dat ze later eer herstel krijgen, de blanken bepalen het en hebben de touwtjes in handen. We kunnen je maken, maar we kunnen je weer afbreken. Die vernedering kan je never nooit meer te boven komen en dit kan zelf tot de dood leiden.

  Dit hier is gewoon een keiharde realiteit en geen grap wat Def Rym hier neer zet.

  De USA, het westen is momenteel een keiharde strijd aan het voeren om de macht met China in de wereld om de eerste plaats. China voert een politieke en economische strijd om aan de blanke suprematie in de wereld een einde te maken. Zo’n 40 jaar geleden werd al hierover geschreven maar die strijd is nog steeds gaande. Het westen, USA is op militair gebied nog zeer sterk, maar China en India zijn geduchte tegenstanders om hier en einde aan te maken. Wat dat betreft hoeft Def Rym zich geen zorgen te maken en kan hij beter zichzelf blijven of is hij zich bewust dat als China of India de strijd gewonnen heeft van de blanken, hij beter zijn vege lijf kan redden, dan een blanke te zijn i.p.v. Chinees of Indiër.

  Wat Def Rym zich niet realiseert is dat hij een blanke is met een zwarte huid en donkere toon van zijn stem, grijskroes haar, lichaam met Afrikaanse kenmerken, grote vet billen, dikke lippen, gele tanden
  donkere duivelse kraalogen, heel grote handen en heel grote voeten. Zwarte mensen zullen het niet redden in de wereld, ook al zouden ze terug gaan naar Afrika, de blanken en chinezen bepalen nu al wat er daar gebeurt. De zwarte mens heeft zijn beste beschaving gehad en hebben alles overgenomen van de blanken. Hun hele geschiedenis is weg en niets of weinig van is over gebleven en wordt niet serieus genomen.

  Het zal mij niet verwonderen als hij over enige tijd gaat zingen, ik wil een Chinees zijn of Ik wil een Koelie zijn als China en India een veel sterkere rol en betekenis in de wereld gaat spelen. Hij zou niet durven om te gaan zingen, ik wil een zwarte zijn, dit omdat hij nu al wordt uitgelachen om zijn act en dat ook niet serieus genomen gaat worden. Belachelijker kan hij het niet maken en zal eerder worden opgepakt, zijn hoofd worden geschocked en in Delta worden gesmeten omdat hij een gevaar vormt voor de samenleving.

  Ja afstammelingen van Afrikanen in de nieuwe wereld, het westen, Afrika zijn niets anders dan zwarte met een blanke hart. De Afrikaanse cultuur, zeden, gewoonten, tradities, enz is weinig of niets van over gebleven, zie hun familienamen, klederdracht, talen, enz. Alles is hen ontnomen, zijn schreeuw is een roepende in de woestijn/blanke wereld, een wereld die er naar kijkt en om lacht. Wat moeten ze hiermee? Arme jongen.

  De Afstammelingen van de Afrikaanse mens, vooral uit de nieuwe wereld heeft het niet gemakkelijk. Misschien moeten ze terug gaan naar Afrika. De blanke met het zwarte hart, want daar zullen ze het ook niet redden met hun westers zijn. Ze kunnen daarom het beste in het westen blijven en het beste van te maken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. @passant jonge jonge wat n onsamenhangend verhaal zeg.
  Laat die knul toch lekker doen wat hy wil.
  Heb jy toch ook gedaan.
  Die boi is n entertainer en brengt mensen aan het lachen met zn apenkuren.
  Get a life man


  Maak melding

 8. Iedereen mag zijn/haar eigen mening hebben over alles en nog wat in het leven, de maatschappij. Nederland is een m democratische rechtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. een zwarte is een verloren noem het maar mens in deze samenleving..

  veranderen zullen ze nooit, toegeven is heel wat anders dom zijn ze wel.. verstand is hun voorbij gelopen.. omgaan met weelde- waarde kunnen ze niet, begrijpen ze ook niet.. toekomst daar hebben ze nooit van gehoord over na gedacht, dat kunnen ze niet..

  ze blijven liever op straat leven aan de periferie van de samenleving.


  Maak melding

 10. @passant weet je wat echt vrijmaakt? Emancipate yourself from mental slavery! wij kunnen niet eeuwig slachtoffer spelen, waarom is elke succesvolle zwarte persoon een sell-out? Moet iedereen maar blijven janken om het verleden en wachten tot die witte man gaat veranderen en je genoegdoening geeft voor 300 jaar onderdrukking en ellende. Ik heb nieuws voor je: dat gaat niet gebeuren. En de Afrikaan ziet jouw ook niet als een Afrikaan meer want hij is doorgegroeid, blijf niet hangen in een traditie die jouw het gevoel geeft dat je buitengesloten wordt. Be your own man. Wij moeten onze kinderen leren dat ze evengoed of zelf beter zijn dan wie dan ook. Onze eigen mensen supporten zodat generaties na ons kunnen zien dat succes ook voor ons normaal is en dat wij elkaar dat moeten gunnen zoals de witte man dat doet, de Turk en de Marokkaan. Hou op met afgeven op je eigen mensen anders hou je alleen maar het beeld van de witte man over jou in stand. Ik wens je de kracht en wijsheid om uit je slachtoffer rol te kruipen en een winnaar te worden , zoals jouw voorouders, die niet kapot zijn gemaakt door de slavernij maar het overleefd hebben zodat jij kan bestaan. Blessings my brother and rise up!


  Maak melding

 11. @marcel @jan jullie zijn zo triest ikzelf btw ook dat ik hierop reageer.
  Helaas zijn er zoveel van jullie soort die denken dat ze suprieur zijn. Maar wel lekker die shoarma en roti vreten. Wat ben ik blij met mijn mooie bruine benen zeg. Dan die wit roze melkflessen waar je al die blauwe aderen ziet lopen. Lelijk hoor.


  Maak melding

 12. ik heb niets met Afrikanen e/of slavernij te maken.

  Ik laat jullie zien hoe het met jullie gesteld is. Doen jullie er wat aan en wees jezelf. Jullie janken en vragen om herstelbetalingen en kennen jullie geschiedenis niet.

  succes toegewenst met jullie emancipatie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.