Ambassadeur VS: Suriname boekt grote successen bij drugsbestrijding

19
Huidige Amerikaanse ambassadeur vertrekt uit Suriname
Archieffoto: De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Edwin Nolan.

PARAMARIBO, 21 sep – Suriname heeft recentelijk grote successen geboekt op het gebied van drugsbestrijding. Dit zegt scheidend ambassadeur Edwin Nolan van de Verenigde Staten van Amerika. Tot de successen behoort de onderschepping van de drugsduikboot. Hetzelfde geldt het vliegtuig met ruim vierhonderd en tachtig kilo cocaïne aan boord eerder dit jaar in Saramacca. De samenwerking tussen de twee landen is de afgelopen jaren steeds beter geworden.

Deze ontwikkeling moet ook als reden worden gezien voor de successen. “We constateren een toename in de onderscheppingen, niet alleen in Suriname maar ook internationaal, vaak op basis van informatie die is verschaft aan de havens in Europa. We zullen dit in de wederzijdse relaties als een belangrijk onderwerp blijven aanpakken”, zegt Nolan tegenover de Ware Tijd. Verwacht wordt dat de goede betrekkingen worden voortgezet.

Daar is de afgelopen tijd bewust op gericht. “Ik had het tot doel gemaakt om de bilaterale relaties te verbeteren. Ik heb goede ondersteuning van de Surinaamse regering gekregen om dat te doen en ik denk dat het bij de nieuwe ambassadeur ook zo zal zijn wanneer zij arriveert”, aldus Nolan. Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie zei onlangs dat de samenwerking met de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA wordt hervat.


19 REACTIES

 1. Mooi man. Dat is een groot compliment. Als zelfs de Amerikanen dat zeggen , houdt het in dat we op de goede weg bezig zijn om de uitvoer van drugs te beperken. De bilaterale betrekkingen strekken zich ook naar sectoren in de vorm van trainingen op militaire gebieden en andere branches. Amerika kan heel veel voor Suriname betekenen.


  Maak melding

 2. Drug bestrijden??dat die Amerikanen worden misleid had ik niet verwacht.dat drugs wordt vernietig is ook een vraag wand die zelfde witte poeder duik weer ergens ander.iedereen weet wie die grote bazen zijn maar niemand durf wat tegen..


  Maak melding

 3. Wat heeft Holland hiermee te maken, door laks optreden is Oedit naar
  Nederland gevlucht. Binnen de EU kun je vrij reizen dus wie weet waar de
  beste man uithangt. We moeten niet bij elk probleem Nederland de
  schuld geven en andersom ook niet.


  Maak melding

 4. Diplomatie 101; spreek zachtjes in zoete talen ze weten bliksemsgoed wie the baas is. Dina heeft dat luid en duidelijk gezongen in Amerika. Als dat niet waar is laat bouta naar de VN gaan naar de staatshoofden conferentie en dina bezoeken met vaseline.


  Maak melding

 5. Alleen door goede afspraken tussen de DEA, internationale opsporingsunits, Interpol en onder meer douane-autoriteiten. Hier heeft Suriname geen moer aan gedaan. Nolan wil een wit voetje halen, want zijn opvolger moet binnenkort de andere Amerikaanse belangen behartigen (Alcoa) en daarvoor heeft hij de Surinaamse overheid nodig. Je vangt eerder vliegen met stroop dan met azijn.


  Maak melding

 6. Pure onzin van de vs, dit is afleiding wij bestrijden drugs of het ook zo is god knows.
  VS heeft andere plannen met su ze hebben de amerikaanse ambassade niet voor niks in su gevestigt .

  su is een van de tien rijkste landen aan bodemschatten,er valt er veel te halen voor vs in su .

  God bless suriname


  Maak melding

 7. Als dat het enige is…..wat hij heeft weten klaar te spelen…..
  VS willen graag een chanteerbare leider die dan naar hun pijpen kan dansen.
  Deze Indianenmoordenaars die bovendien elke Indiaanse vrouw voor hoer (squaw) uitmaken, hebben altijd een dubbele moraal. Een voor henzelf en een voor de rest.


  Maak melding

 8. Diplomatieke taal waar weinig waarde aangehecht moet worden. De werkelijkheid:
  -1- Pas als de USA iets meld onderneemt SR actie want anders zou de regering onmiskenbaar verbonden worden met de drugscriminelen. De grote jongens er achter worden nooit opgepakt. Oedit heeft waarschijnlijk opdracht gekregen om snel te verdwijnen want anders komt hij er niet lvend van af. Opvallend is bv dat zijn cel, zijn administratie en zijn bezittingen niet direct in beslag zijn genomen.
  -2- De DEA komt?? Ach dat verhaal horen we nu ook al een paar jaar zonder dat er iets gebeurt.
  -3- Op dit moment worden alleen wat onbelangrijke hasj dealers opgepakt om de statitieken op te leuken.


  Maak melding

 9. Dit verhaal snap ik niet.De ambassadeur in gezelschap van een voor drugs gevonniste president die zegt dat er sucessen zijn geboekt wat drugsbestrijding betreft.Ambassador I am sorry but I do not understand what you mean.It is like you do not know the history of the president of Surinam.


  Maak melding

 10. Hahaha, die Amerikanen zijn plotseling niet meer geloofwaardig voor sommige hier.
  Het zijn jullie Goden toch?
  Hun doet het beter of weten het beter toch? Waar om nu niet meer?
  Hahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.