Van voedselvergiftiging naar afpersing: Naskip Suriname maakt het mee

34
Naskip uit Suriname komt binnenkort naar Nederland
Foto: (c) Irvin R. Ngariman

PARAMARIBO, 20 sep – Wat begon met een klacht over vermeende voedselvergiftiging bij Naskip in Suriname, is geëindigd in ordinaire afpersing. Althans dat vindt de directie van het bedrijf schrijft Dagblad Suriname in een uitgebreid artikel. Het begon allemaal toen een moeder via social media beweerde dat haar 5-jarige dochter na het eten van een portie van Naskip, voedselvergiftiging had opgelopen. De moeder gooide het voorval op Facebook en belde boos en al scheldend op met Naskip.

In het kader van ‘de klant is koning’ werd de vrouw door het directieteam van Naskip ontvangen, die haar de nodige verontschuldigingen aanbood. In dat gesprek zou de vrouw blijven hameren op de gemaakte onkosten door het voorval, met name om 68 SRD aan taxikosten. In een opwelling beloofde directeur Glenn Nassy haar op dat moment een schenking van 10.000 SRD voor de gemaakte kosten. De kous leek daarmee af en de vrouw ging na een rondleiding tevreden naar huis.

Zo leek het tenminste, want tien minuten later belde de vrouw weer aan met de mededeling ‘dat haar man niet tevreden zou zijn’. “Gek als ik ben, stak ik haar nog eens SRD 10.000 toe, hoewel het om hebzucht van haar kant ging” aldus de directeur. Maar daar bleef het niet bij. Inmiddels verscheen haar levenspartner ten tonele en eiste dat Naskip een bankrekening voor hem zou openen. Pas dan zou hij bereid zijn om de zaak als afgedaan te zien.

Inmiddels was de kwestie openlijk op facebook geplaatst, met als gevolg uiteenlopende reacties vanuit de samenleving. “Onverantwoordelijken proberen kapot te maken wat na jaren van enorme inspanning en hardwerken is opgebouwd”, aldus directeur Nassy, die via sociale en andere media wordt zwart gemaakt. Hij heeft in het 55-jarig bestaan van het bedrijf nog nooit zoiets meegemaakt en gaat zelfs zover om het een schoolvoorbeeld van afpersing te noemen want: ‘Is er onderzoek gepleegd naar het vooral? Kan zomaar worden aangenomen dat de voedselvergiftiging te wijten is aan Naskip? Kan een huisarts of medische instantie verklaren en bewijzen dat Naskip schuldig is? Wie weet wat de kleuter op die dag nog meer gegeten of gedronken heeft? aldus de directeur tegen tegen Dagblad Suriname.

Hij benadrukt in de krant dat de schenking aan de vrouw te maken heeft met het medeleven dat hij getoond heeft en zijn sociaal gevoel. Hij kon haar evengoed weggewuifd hebben. Zij kon dan proberen haar gelijk te halen bij de rechter en of andere instantie. Gezien het rechtssysteem, de gewoonte en de traditie in Suriname zou ze kunnen fluiten naar geld, als zij eventueel in het gelijk gesteld zou worden, aldus Nassy.


34 REACTIES

 1. Stelletje honden willen niet werken voor hun geld…..dan willen ze op zo’n daggoe manier aan hun geld komen!! Korte metten maken met die daggoes…die misschien niet eens een koelkast thuis hebben!!


  Maak melding

 2. Wat weten deze ongeschoolde poepgasten nou van voedselvergiftiging……terwijl ze in een krot wonen en elke dag dingen vreten die honden zelfs niet lusten..!! De samenleving luistert toch niet naar zulke poepgasten….laat ze maar lekker lullen over zogenaamde voedselvergiftiging….wie neemt deze lowlifes nou serieus??? Naskip laat je niet afpersen door deze lowlifes…..!!


  Maak melding

 3. Toen ik de kop van het bericht las,dacht ik dat de boeven zich bekwaamd hadden in hun vak door Mario Puzzo te lezen.Maar het zijn gewone kleine analfabete rovers[kruimel dieven].Al jaren koop ik elke week een Naskip en een kolf mais.Nooit iets gebeurd.
  Iedere Suri kan een bank rekening openen. Eerste inleg moet SRD 10 zijn of SRD 25 afhankelijk van de bank.Niet zo moeilijk.Waarschijnlijk had de kerel zelfs dat geld nooit gehad.


  Maak melding

 4. Ik benadruk nogmaals dat de samenleving van Suriname behoorlijk verziekt is in alle lagen van de bevolking. Hebzucht ten top. Maar je kan haar niet kwalijk nemen. De grootste afperser zit nog steeds aan de macht samen met zijn bandieten


  Maak melding

 5. Naskip is echt gek om 10,000 SRD te geven, is omgerekend ruim 1200 Euro. In zulke gevullen moet je bewijs hebben. Die mensen gaan zulke truucjes niet uithalen bij bigi dagu’s sa hab security, den bo fon den dan de trowe den tap a pasi.

  Feit is dat het geld vrijwillig is gegeven, probeer dat maar weer terug te halen. Den sa njang a moni keba.


  Maak melding

 6. Men moet ophouden met deze vieze gwentie die ze nu hebben. En dat is bedrijven breken en zwart maken op social media..met name Facebook!!! Ik snap zulke mensen echt niet!!


  Maak melding

 7. Als Naskip een bankrekening voor hem moet openen dan werkt hij niet.
  Heeft naskip 2 keer srd 10.000,– gegeven????
  Het vlees zou onderzocht moeten worden maar BOG deugd ook niet.
  Daarom koop ik ook geen eten bij zaken waar er geen stromend water uit de kraan komt en ook geen toilet aanwezig is. Geen kleine standjes en geen berm verkopers voor mij.

  Hij is dan beter dan die boeven van JAHI die zinkplaten verkopen met 5 jaar garantie en ze na 1 jaar beginnen te roesten en na 2 jaar zijn ze helemaal niet meer goed. De grootste boef daar is Nathoenie de doet alsof hij de eigenaar is daar.
  Kijk maar naar de Joh Mungrastraat. Verval begint al.


  Maak melding

 8. Om de veiligheid van de bedrijven en de gemeenschap te garanderen zal de regering de oorlog moeten verklaren tegen de onderwereld figuren. Wie zich niet wilt overgeven wordt gearresteerd en in zee gedumpt. Plaats overal foto’s van de criminelen zodat de burgers alert blijft en helpen mee zoeken.


  Maak melding

 9. Bedrijven moet nooit zwichten voor dit soort verwijten maar direct een goed onderzoek door een onafhankelijke specialist in hun bedrijf uit laten voeren. Daarmee geven ze een duidelijk signaal dat voedselveiligheid hun eerste prioriteit is. Nu wekken ze de indruk zwijggeld te willen betalen.
  Inmiddels is de zaak uit de hand gelopen. Alsnog moeten ze een expert inschakelen en een klacht wegens “poging tot afpersing” bij het OM doen. De ouders van het kind zijn dan verplicht om aan te tonen dat de voedselvergiftiging :
  -1- Een feit was ( een voedselvergiftiging is ook dagen later aantoonbaar)
  -2- De de bron bij naskip lag. ( gaan ze niet kunnen )
  -3- Dat ze het bedrag nodig hadden voor de medische en andere kosten ( kunnen ze niet)
  Ze gaan flink wat geld moeten terug betalen aan naskip en een straf wegens afpersing krijgen!


  Maak melding

 10. Het land en volk is totaal naar de klootten, en de overheid steekt er geen vinger uit !
  verdere commentaar overbodig, de overheid is bezig zichzelf te verrijken !!!!

  wan sari tori dja baja.

  Jacko


  Maak melding

 11. Ik ben het met veel.reacties eens vooral dat er niet moest worden ingegaan op de chantage,Wat Mij opvalt dat er veel mensen dit voorval grijpen om heel dinigrerend te lullen over Surinamers ,Sommigen blijken zelf van Surinaamse afkomst ook hier geboren in Nederland daarnaast heb Je een groep Hollanders die blij zijn met zulke geestverwanten en wat Mij stoort is dat Zij zwijgen als het om de corruptie hier gaat,Zij kletsen nog steeds over 15 mensen die vermoord werden maar zwijgen over de honderden of meer die onschuldig zijn gedood in de Arabische landen door Nederlandse F16 vliegtuigen en in missies ,Ik heb het niet over de duizenden zwarten ook Surinamers de afgelopen eeuwen geleden ,(Indonesiërs ) De schurkachtige maatregelingen van de Ministers zoals hun wachtgeld , De pensioenleeftijd verhoging hopend dat er velen doodgaan voor het zover is ,Hier vinden zij ook van alles in het voedsel kakkerlakken ect , Ik weet dat als het niet goed gaat er altijd mensen zijn die je dieper de put intrappen dat zie ik met Suriname en bevolking nu gebeuren ,Iemand haalt een streek uit en anderen grijpen het aan om het land en de mensen te beledigen terwijl zijzelf geen moer beter zijn gewoon een stelletje hypocrieten .E.H


  Maak melding

 12. Dit is het laagste wat iemand een andere kan aandoen. Je bent dan een paria van de laagste soort. Pure oplichterij.Deze vrouw en haar man horen in de gevangenis. Over de rug van hun kind deze vieze vuile streken uithalen moet je echt diep gezonken zijn. Laten zij gaan werken voor hun geld. Geld op een onrechtmatige manier verkrijgen rust geen zegen op. De eigenaar had direct
  aangifte van oplichting moeten doen.
  Lage honden zijn deze man en vrouw.


  Maak melding

 13. Flauwekul wat geschreven wordt. Er is totaal geen sprake van afpersing. Er is geen geweld gebruikt. Er zijn ook geen bedreigingen geuit. De man van de vrouw mag wel iets eisen als het gaat om het openen van een bankrekening, maar dat is geen bedreiging. Deze directeur dacht het zaakje snel op te lossen door geld toe te schuiven. Hij heeft buiten de waard gerekend.

  Het is wel verwerpelijk hoe deze moeder en vader misbruik van de gelegenheid hebben gemaakt.
  Dat valt niet goed te praten. De hygiëne van Naskip zal ongetwijfeld op orde zijn. Neemt niet weg dat er toch iets fout kan gaan.

  Als het aan mij lag, lagen al deze zaken plat. Fucking junkfood eten. Wat is dat? Maar goed, voor elk wat wils.


  Maak melding

 14. Klacht indienen bij de politie en geld terug eisen. Zulke grapjes mogen ze nooit meer uithalen. Nas Kip: ik heb heerlijke ervaringen met jullie opgedaan met name Nas kip en cassave. Leer jouw les: nooit meer zo coulant zijn. Vrouw komt vragen om 68 SRD : geef haar ook 68 SRD. Jij hebt dit uitgelokt door meer te betalen. In zulke gevallen moeten ze bewijzen dat de voedselvergiftiging bij en door Nas kip is opgelopen.
  Conclusie: geen enkele F… Surinamer is te vertrouwen.


  Maak melding

 15. Weet je wat ik me afvraag ? Wie kan van zo een karig portie patates frites met een stukje kip (is het wel kip zo ja was die kip dan invalide of zo ?) een voedselvergiftiging oplopen ? Jammer dat de directeur van Naskip zich door profiteurs heeft laten naaien.


  Maak melding

 16. Sinds wanneer zijn Surinaamse bedrijven zo gul???
  Ik geloof er geen snars van dat de mensen SRD 10.000 hebben ontvangen, zo gemakkelijk… ..waterkant fact check please! Dagblad Suriname behoort niet tot de meest betrouwbare bronnen.


  Maak melding

 17. Hebzucht is aangewakkerd, als je 68 srd eist en je krijgt 10.000. Dan had ik ter plekke diarree voor meneer Nassy gekregen, als hij zo makkelijk schuift met zijn geld dan kan hij het ook missen.


  Maak melding

 18. Wat ik niet snap is het volgende: Ik heb nooit problemen gehad om een bankrekening te openen in Suriname. Nu eist deze man van de heer Nassy dat hij voor hem een bankrekening moet openen.
  Voor zover mij bekend mogen mensen, die stoute dingen hebben gedaan in Nederland geen bankrekening hebben. Zijn deze regels in Suriname ook van toepassing, dan betekent dit dat we ook te maken met een man, die stoute dingen heeft gedaan.


  Maak melding

 19. Naskip: ‘Tangi fu bun na kodja’
  20-09- 2018
  1Tangi fu bun na kodja.
  ‘Onverantwoordelijken proberen kapot te maken wat na jaren van enorme inspanning en hard werken is opgebouwd’, aldus directeur Glenn Nassy van Naskip NV, die via sociale en andere media wordt zwart gemaakt.

  Vermeende voedselvergiftiging
  Nancy Ligeon, die onder de naam van Sarah Jane op facebook opereert, zou via social media beweren dat haar dochter Sarah van 5 jaar na het eten van een portie van Naskip, voedselvergiftiging heeft opgelopen. Volgens bekomen informatie werd Naskip door een emotionele moeder gebeld en van de vermeende voedselvergiftiging op de hoogte gesteld. ‘Er vond via de telefoon een scheldkanonnade plaats met verwijt en beschuldigingen. Het was niet mooi om aan te horen. Een rationeel gesprek bleek onmogelijk en werd de verbinding verbroken.’
  De dood
  De conversatie werd online voortgezet. Nancy Ligeon haalde onder andere aan: ‘…ik zorg ervoor dat alle mensen die dit is overkomen een klacht deponeren bij het BOG en bestuursopzichters van het ressort… ik snap dat er een crisis heerst in Suriname waarbij niemand verlies wil lijden, maar de klant kan ook niet hieronder lijden, omdat er consequenties zijn en die kunnen leiden tot de dood’.
  Naskip neemt de voedselveiligheid zeer serieus
  Naskip heeft naar aanleiding van het voorval de moeder geschreven. Dat luidt in extenso als volgt: ‘Geachte mevrouw Ligeon, naar aanleiding van uw schrijven het volgende. Ten eerste hopen wij van harte dat uw kind spoedig beter mag worden. Naskip neemt de voedselveiligheid zeer serieus en elke klacht behandelen wij met zorg. De afgelopen 55 jaar hebben wij dan ook een hoge standaard voor de kwaliteit en veiligheid van onze producten bewaakt. Wij kunnen er daarom niet zonder meer van uitgaan, dat hetgeen wat u ons verwijt, ligt aan onze producten. Een eventuele reactie van het BOG zien wij dan ook met vertrouwen tegemoet. Onze directeur probeerde dit toe te lichten tijdens uw gesprek met hem. U bleef echter in het gesprek doorgaan over de door u gemaakte kosten aan bijvoorbeeld taxigeld en onze directeur zag geen ruimte tot antwoorden. Wij betreuren het dat dit niet leidde tot een constructief gesprek en willen onze excuses aanbieden over het abrupt beëindigen hiervan. Wij vinden het heel spijtig dat het zo gelopen is, want ook wij vinden dat de klant koning is. Als u wilt, kunt u nogmaals contact met ons opnemen zo dat wij kunnen proberen uw klacht naar tevredenheid af te handelen. Met vriendelijke groeten’.
  Directie ontvangt mevrouw Ligeon
  Mevrouw Ligeon werd daaropvolgend ontvangen door het directieteam van Naskip. De ontmoeting begon met een verontschuldiging van de directie, die het telefonisch gesprek met mevrouw Ligeon had afgebroken, vanwege de scheldkanonnade. ‘U bleef echter doorschelden en aangeven hoeveel taxigeld en andere onkosten u had gemaakt. We vinden het toch heel erg dat het zo gelopen is, want wij vinden ook dat de klant koning is.’

  Maatschappelijk betrokkenheid van Naskip
  Mevrouw Ligeon bleef volgens Naskip wijzen op de onkosten die zij heeft gemaakt. Vooral de SRD 68 aan taxikosten zat haar dwars. De moeilijke sociale omstandigheden waarmee het gezin Ligeon kampt, troffen het hart van ondernemer Nassy, die mevrouw Ligeon in een opwelling SRD 10.000, bedoeld als een schenking toeschoof. Volgens bekomen informatie, kon uit de dankbetuiging van Ligeon en aan haar lichaamstaal afgelezen worden dat zij zich in de zevende hemel bevond.

  Hoogste standaard van voedselveiligheid
  Ligeon kreeg een rondleiding door het bedrijf en de keuken van Naskip om zich ervan te overtuigen, dat er volgens de hoogste standaard van voedselveiligheid wordt gewerkt, waarna mevrouw tevreden de zaak verliet.

  Hebzucht
  Nog geen tien minuten later belde mevrouw Ligeon weer aan met de mededeling dat haar man niet tevreden is. ‘Gek als ik ben, stak ik haar nog eens SRD 10.000 toe, hoewel het om hebzucht van haar kant ging.’

  Levenspartner van Ligeon nog niet tevreden
  De zucht naar geld werd verder aangewakkerd. Levenspartner Harry Pique verscheen ten tonele en eiste dat Naskip een bankrekening voor hem zou openen, waarna hij bereid zou zijn om zand over het voorval te strooien. Inmiddels was de kwestie openlijk op facebook geplaatst, met als gevolg uiteenlopende reacties vanuit de samenleving. De reguliere media speelden daarop ook in.

  Afpersing is strafbaar
  Naskip heeft het nu over chantage c.q. afpersing, strafbare feiten. “Wij beseffen ons ten volle, dat delen van ons volk het momenteel erg moeilijk hebben. September is bij uitstek extra lastig vanwege de te kopen schoolspullen enz. Het is dan ook ons beleid te helpen waar wij kunnen, hetgeen wij ook met heel veel voorbeelden kunnen aantonen. Dat wij mevrouw Ligeon een schenking hebben gedaan, wil niet zeggen dat wij schuld bekennen. Volkswijsheid leert ons in dit geval: tangi fu bun na kodja.”

  Het rechtssysteem in Suriname
  Ondernemer Nassy benadrukte dat de schenking aan mevrouw Ligeon te maken heeft met het medeleven dat hij getoond heeft en zijn sociaal gevoel. Hij kon haar evengoed weggewuifd hebben. Zij kon dan proberen haar gelijk te halen bij de rechter en of andere instantie. Gezien het rechtssysteem, de gewoonte en de traditie in Suriname zou ze kunnen fluiten naar geld, als zij eventueel in het gelijk gesteld zou worden.

  Schoolvoorbeeld van afpersen
  Naskip heeft gedurende haar 55-jarig bestaan nooit iets dergelijks meegemaakt. Nassy: ‘Is er onderzoek gepleegd naar het vooral? Kan zomaar worden aangenomen dat de voedselvergiftiging te wijten is aan Naskip? Kan een huisarts of medische instantie verklaren en bewijzen dat Naskip schuldig is? Wie weet wat de kleuter op die dag nog meer gegeten of gedronken heeft? Dit is een schoolbeeld van afpersing. De goede naam van Naskip NV, met 5 filialen en meer dan 100 werknemers, wordt te grabbel gegooid. Ondernemers genieten weinig of geen bescherming tegen kwaadwilligen die via de sociale en andere media praatjes verkopen’. Bij het ter perse gaan van Dagblad Suriname werd vernomen dat het BOG inmiddels een vesting van Naskip heeft geïnspecteerd.

  HD


  Maak melding

 20. Ha ha, die directeur heeft niet eens gevraagd of die vrouw een bewijs heeft dat haar dochter of zij zelf iets bij Naskip hebben gekocht. Een bon, een doos, wat dan ook. Heeft hij de camerabeelden (als die er zijn ) gecheckt?
  Wie moet ik geloven? Naskip of klant?
  Want niemand die enige bewijs levert, ook Naskip niet. Het komt dus gewoon aan op een van de twee partijen geloven!


  Maak melding

 21. Het komt vreemd over op sommige forumleden hier dat Naskip snel een behoorlijk bedrag aan deze mevrouw heeft gegeven. De conclusie van hen is dan ook: Naskip heeft wat te verbergen. Dit kan. Alles kan
  Maar misschien heeft de bedrijfsleider wel gedacht:
  slechte reclame kan de zaak kapot maken. Of het waar is of niet.
  De Surinamer zal redeneren: ik weet het niet baja, ma mie ni go moro. Mij niet gezien.

  Een goede naam opbouwen duurt jaren. Een slecht naam krijgen is zo gebeurd.
  En probeer dan maar weer om dit uit de hoofden van de mensen te krijgen


  Maak melding

 22. Forummers, Odi Odi.

  @john: Thanks voor het plaatsen van het bericht.
  Naskip: ‘Tangi fu bun na kodja’
  20-09- 2018

  Dus nu kunnen ze ook foto’s van de desbetreffende mevrouw Nancy Ligeon en partner Harry Pique, op diverse sociale media plaatsen.

  @Poki, heeft wel een punt. Maar je wordt in Surinamibo, op allerlei manieren verschrikkelijk opgelicht, bedrogen en bestolen. En niet te vergeten: over de zware criminaliteit en het beroven van mensen in hun woningen. En natuurlijk de verloedering van het land onder leiding van Baas Bouta en zijn corrupte boeven bende.

  @J.Zwartmans (Jacko): Odi odi.
  Ik ben er nog hoor. Ik kom niet veel meer met mijn reacties op (Waterkant.net).

  Forummers, nog een prettige regenachtige zondag toegewenst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.