maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt weer 3e bedrijf voor mobiele telecommunicatie

Suriname krijgt weer 3e bedrijf voor mobiele telecommunicatie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 sep – Naast de huidige mobiele providers Telesur en Digicel, krijgt Suriname mogelijk weer een derde bedrijf voor mobiele telecommunicatie. Dat blijkt uit een bekendmaking van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, schrijft De Ware Tijd. Daarin staat dat bedrijven zich kunnen inschrijven om in aanmerking te komen voor een concessie voor mobiele telecommunicatie.

Ooit was Uniqa, naas Telesur en Digicel, de derde telecomprovider in Suriname. Dit bedrijf heeft in 2015 haar deuren gesloten wegens onder andere tegenvallende inkomsten schrijft de krant. De Staat is nu opnieuw van plan een derde concessie uit te geven voor mobiele telecommunicatie, vanwege internationale afspraken waar Suriname zich aan gecommitteerd heeft.

Deze betreffen het invullen van de opengevallen plek van derde telecomprovider vanwege de regelgeving van de International Telecommunication Union en Wet Telecommunicatievoorzieningen, aldus een woordvoerder van de TAS tegen de Ware Tijd. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen de aanvraag voor de concessie uiterlijk 1 oktober indienen bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) met hun businessplan.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Wederom kortzichtigheid bij de beleidsbepalers.
  – Korte termijn gedachte:
  opbrengsten voor de Staat en hopelijk lagere prijzen door meer concurrentie.
  Dit laatste zal zeker niet gebeuren als er maar weinig, in dit geval drie partijen zijn (Machtspositie en asymmertische prijsstarheid)
  – Lange termijn
  Geen investeringen als gevolg van te lage inkomsten. Faillisement

  Als Suriname ooit een overeenkomst heeft ondertekend dat er ten minste drie partijen op de markt moeten zijn dan
  is dit ongelooflijk dom geweest of
  men moet de overeenkomst nog eens gaan nalezen en uitpluizen of het inderdaad zo is dat je met een bevolking van 500.000 man drie providers nodig hebt.
  Providers in de EU willen juist samengaan (helaas, voor mij mag dit niet) en in SU willen ze meer partijen


  Maak melding
 2. Beste mensen……kijk maar als het lang gaat duren weer zo een klap loper bedrijf die geen bereikheid heeft en als niet belt jouw beltegoed…gewoon gejat wordt….weer zo een boeven streek van digicel..maar ja….laten zij zorgen voor een goeie verbinding….basta….en niet lopen roven van anders man beltegoed


  Maak melding
 3. Wat bedoelt men met derde provider, onafhankelijk van telesur? Indien afhankelijk van telesur is het geen derde provider, dan is het geen concurrentie, want telesur HEEFT die monopolie, om dat te breken gewoon concureren, dan praten we over derde provider. Telesur doet gewoon wat ie wil. Eigen centrale, eigen mast.
  WI EGI SANI, NOH. WEL, NA SOSO PROBLEEM.
  KEEPING US IN TROUBLE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES