vrijdag, juni 21, 2024
HomeFotoStreefdatum niet gehaald, de Ware Tijd: Drugsduikboot nog op rivierbodem

Streefdatum niet gehaald, de Ware Tijd: Drugsduikboot nog op rivierbodem

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 sep – ‘Drugsduikboot nog op bodem Coppenamerivier.’ Zo leest de kop van een artikel op de voorpagina van de Ware Tijd. Het Korps Politie Suriname had aangekondigd dat het vaartuig er niet lang zou blijven. ‘Maandag’, dat is de zeventiende september 2018, zou de berging geschieden. Het formele politiebericht vermeldde dat de ondernemer die het transport leidde, het gebied had afgebakend waar de ‘duikboot’ was gezonken. Nu wordt gemeld dat een ‘zoekactie’ is ingezet.

Dat was op de dag dat het vaartuig zogezegd geborgen zou worden. Veel meer is niet gedaan of bereikt. “Dinsdag (achttien september, red.) waren ze bezig met voorwerk om te kijken waar de duikboot precies zit. Daarna wordt het aan land gebracht. Het kan dat het heel snel gebeurt. Nu wachten wij even af”, zegt politiewoordvoer Humphrey Naarden tegenover de Ware Tijd. Nog even geduld dus voor wie wil weten wat boven komt drijven.

De roemruchte duikboot (een omgebouwd eenvoudiger vaartuig, red.) is in Saramacca ontdekt. Achteraf werden acht mannen aangehouden. Zeven hebben de Colombiaanse nationaliteit en de laatste is Cubaan. De ontdekking en de aanhouding volgden op informatie uit het buitenland. De mannen worden nog vastgehouden door de justitie. De duikboot is als bewijsmateriaal aangemerkt in de ingezette strafzaak.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Lijkt een beetje op het verhaal van de verdwenen MH370 van het Maleisische vliegtuig in zee. Wie denken ze voor de gek te houden met Streefdatum niet gehaald voor de berging van zo’n klein ding?


  Maak melding
 2. De rivierbodem is misschien niet helemaal vlak waardoor de duikboot ietwat verder gegleden is. Maar hij moet toch wel vlak daar in de buurt zijn waar afgebakend is. Ik denk niet dat zo een zwaar ding meters mee gesleurd kan worden door een onderwaartse stroming als het eenmaal op de bodem ligt. Maar het kan zijn voordat het de diepte inging eventjes verplaatst werd en dat men de afbakening geplaatst heeft waar men het onder water zag gaan. De Coppename rivier is niet dieper dan 20 meter op de diepste plek. Dus,bergen dat ding.


  Maak melding
 3. @Pakiratigri

  Er kan een luchtbel in zitten of in gebracht zijn waardoor hij min of meer zweeft of zo weinig weerstand heeft op de bodem dat hij met de stroming verplaatst.

  Een boot zingt niet recht naar de bodem en een duikboot al helemaal niet. als er zich binnen luchtbellen hebben kunnen vormen kan het ding mijlen ver weg zijn.
  Het verhaal wordt steeds vreemder. Een niets wat er beweert, verklaard wordt wordt door het bevoegde gezag waar gemaakt.

  Vindt jij het ook niet raar dat de duikboot naast een helling ligt waar men boten te water laat of uit het water haalt op een reguliere basis en dat de betreffende aannemer het ding ergens de kant op trekt waar alleen maar extra weerstand ontstaat.
  Mijn haren gaan bij elke verklaring recht overeind staan.

  Dat ze het ding om hoog gaan halen is grote bluf want niemand heeft op die locatie de competentie of de middelen om deze boot boven water te halen. Je hebtt duikers nodig, pontons, kranen die stabiel staan op een ponton, pompen en compressors. Wie gaat dat allemaal uit Paramaribo laten komen onder de huidige economische omstandigheden.
  Zijn er duikers in Suriname die dit soort werk in een troebele rivier zonder zicht kunnen doen.


  Maak melding
 4. @Jojo
  Roep niet te luid:
  “Dat ze het ding om hoog gaan halen is grote bluf”
  het hangt er maar vanaf wie wat omhoog wilt halen
  Meye? (namen grrrrr) kreeg hem ook niet omhoog zei hij


  Maak melding
 5. PICO
  ZELFS MET EEN CONDOOM KREEG MEYE HET NIET STIJF
  MISSCHIEN MOET HIJ BOMA VET GEBRUIKEN
  MEN ZEGT DAT VARKENSVET OOK HELPT
  WAT ZEKER IS DAT COKE GEBRUIKERS PROBLEMEN HEBBEN OM HET STIJF TE KRIJGEN


  Maak melding
 6. Met goede sonar apparatuur moet het met een bootje niet al te moeilijk
  zijn om die onderzeeboot te vinden. Nederland heeft toen ook die
  Russische atoomonderzeeër naar boven gehaald dat is wel even andere
  koek.


  Maak melding
 7. De aannemer die de boot aan wal trok,had de plaats gemarkeerd met boeien waar de duikboot gezonken zou zijn na het knappen van de trekketting.
  Ik heb een van de Bramspunt schelpen ponton aan land zien trekken met één enkele graafmachine en één dunne kabel.Dat gevaarte was zeker tien maal de massa van de duikboot zonder dat de kabel knapte.
  Zo als eerder gesteld,is de duikboot op missie in Suri dienst.


  Maak melding
 8. ‘Turkije en Suriname gaan luchtvaartovereenkomst ondertekenen’

  Weer zo een gebakken lucht verhaal. Let wel dit zal uitmonden in een sublieme actie om meer drugs vanuit Suriname naar dat land te expoteren.

  Succes mannen


  Maak melding
 9. geruchten doen de ronde, dat die hele duikboot affaire grote opzet is om zaken te verbloemen te verdonker manen..
  niks is tijdens dit regime de afgelopen 8 jaren recht gekomen opgezocht duidelijk geworden opgespoord..
  zand er over, no span, maak je niet druk, op de vlucht dood geschoten, a no mie, zijn enkele uitspraken, die dagelijks de ronde doen in het land en de jeugd leeft er mee. liegen bedriegen , zijn de normaalste zaken geworden..

  alles is verdonkerd net als het regime zelf..

  de komende generatie regering zal zijn ballen flink moeten zweten om ordening te brengen in het geheel..

  de jeugd van heden, zal moeten omgaan het woord ,,, eerlijk ,, terug te vinden in de woorden boeken..
  ik ben benieuwd hoe ons land over 10 jaren eruit zal zien..


  Maak melding
 10. “ik ben benieuwd hoe ons land over 10 jaren eruit zal zien..”.

  Het zou er zo kunnen uitzien:
  Nickerie en Saramacca ingelijfd door Guyana.
  Marowijne ingepikt door Frans Guyana.
  De rest onderdeel geworden van Brazilië.


  Maak melding
 11. Misschien is de duikboot wel ‘verdonkermaand’ door de anti Pieten beweging om ingezet te worden tegen pakjesboot nr.5!🤔
  In SU kan (bijna)alles!

  Het is toch te zot voor woorden dat dat stuk ijzer niet gelijk veilig is gesteld als bewijsstuk numero uno!


  Maak melding
 12. @ Pico & @ aorta

  Hé booi wo kiri mi dja mang, jullie brengen het hoor !!!!!
  Is dat ding nou een duikboot ??? Het lijkt meer op een Morjon sardien blik.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 13. De duikboot was gemarkeerd met lege jerrycans dus hoe kan hij nu weg zijn??
  Dit stinkt weer vreselijk. Wedden dat de boot over enkele maanden elders wordt aangetroffen met een grote lading blom. Het NL is volledig geinfiltreerd.


  Maak melding
 14. Als j niets te melden hebt ga j dit soort non issues naar voren brengen,diepte punt in dit alles het wordt nr voren gebracht als onderzoek werk,er zijn belangrijke vraagstukken die echt onderzocht moeten worden bv het Alcoa deal,milieu aspecten aangaande het vertrek van suralco,maar deze ezels beschikken niet over de nodige capaciteit omdat te doen heel jammer trouwens,het probleem is dat j in Su met een lagere school diploma voldoende is Om het werk van journalist op te pakken,nu wordt er een oproep gedaan door svj aan haar leden een 3mnd cursus over onderzoeksjournalistiek te komen volgen met de nadruk dat j een middelbaar school diploma moet hebben ben benieuwd hoeveel er zullen komen opdagen,in het buitenland moet j academisch geschoold zijn om jounalist te worden ,zie het verschil


  Maak melding
 15. Schandalig en schaamteloos!!!!! Van weten waar het gedrog gezonken is naar een zoekacteie nu die uiteraard niks zal opleveren. Volgend bericht zal wel zijn “‘Boot zakt door de modder op de bodem van de rivier”.
  Wat blijft er op deze manier van de rechtsstaat over als zelf de politie deze met de voeten betreedt. Dit is heel ernstig.
  Het is meer dan duidelijk dat er verder niks zal gebeuren en dat we weer overgaan tot de orde van de dag. We zullen maar wachten op het volgende corruptie-en drugs schandaal. Mijn hart bloed om te constateren wat men dit mooi land allemaal aandoet.


  Maak melding
 16. waarom moet er overal een foto met staats uitrusting van die ,dino, overal hangen..

  die zoon van., is een crimineel bij uitstek en zit gevangen in Amerika, wat heeft het te doen met de staat s m e..
  of zit hij soms in opdracht gevangen voor de staat..

  zo’n figuur, mag nooit meer in overheid dienst komen het moet ten strengste verboden worden, om criminelen op te nemen in dienst bij lanti


  Maak melding
 17. Mission complete; ruwe diesel eruit pompen, gevaarte laten zinken! Onderzoek stagneert, aandacht verschuift, zaak op de lange baan; basta! Kenmerk van de paarse roversbende. PG- zit hoog en droog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES