Politie Suriname: ‘geen opzet bij zinken van drugsduikboot’

21
Duikboot gespot bij oever Coppename rivier in Suriname

PARAMARIBO, 17 sep – De zogenoemde drugsduikboot in Suriname, die zaterdag in de Coppenamerivier zonk, is niet met opzet de diepte in verdwenen. Dat zei politiewoordvoerder Humphrey Naarden zondag aan de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De oorzaak van het zinken van de duikboot, die belangrijk bewijsmateriaal is in een drugszaak, was toen niet bekend maar inmiddels is duidelijk wat precies voorafging.

Volgens de politie was een ondernemer bezig de duikboot naar de oever te trekken met een graafmachine, toen een van de kabels waarmee het gevaarte was bevestigd los raakte. Hierdoor gleed de boot de rivier in en zonk 20 meter verder in het water.

Volgens Starnieuws heeft de ondernemer toen markeringen van de positie aangebracht met jerrycans, die blijven drijven op het water. Het is de bedoeling om de boot maandag, middels deze locatie aanduiding, weer uit de rivier te halen en op het droge te krijgen.

21 REACTIES

 1. Haha doel bereikt. Alle sporen van coke en mens zijn verdwenen nu ligt er alleen maar modder en troep in de duikboot.
  neks no fout het doel was alle sporen te wissen. Is gelukt maar de uikboot is er nog zonder enige spoor van poeder.


  Maak melding

 2. Abrahams zit hier achter. Die vervloekte hyena heeft onlangs een reis gemaakt naar Columbia in het stadje barranquella. Deze staart van de duivel weet precies dat ook zijn tijd gekomen is.


  Maak melding

 3. Haha, het was toch lachen gisteren. Ik weet niet hoeveel mensen gereageerd hebben en kwamen met allerlei complottheorieën. Complottheorieën waarbij zo iemand zonder meer cum laude geslaagd zou zijn mocht ie plan van zijn bij de CIA te solliciteren. Bouta was de boosdoener omdat de duikboot gezonken was. Belachelijk om allerlei dingen te verzinnen zonder gebruik te maken van logica ook al zijn de volledige feiten nog niet bekend. Het ga je goed blauwe semi- duikboot. Vandaag kom je weer op het droge.


  Maak melding

 4. @ pakiratigri
  U kunt nu ook zonder vertekening en hoeken etc vaststellen dat het manluik niet in het midden zit maar nagenoeg op linkerzijde van de duikboot.
  U stelde glas hard dat het manluik in het midden zou zitten.
  Ga een paar items verder en u ziet dat bij de boot in de Kreek het manluik rechts naast het midden zit.
  Ergo er zij. Minimaal 2 boten in Suriname die onder beheer van Justitie zijn.
  De verdwijn truc zou tot doel kunnen hebben dit recht te zetten.

  Ik weet het niet maar het dossier is verre van transparant. Alleen leuk dat er verschillende foto’s zijn.

  Wees gerust de DEA kijkt mee.


  Maak melding

 5. @JoJo,
  Bekijk eens het filmpje dat van de duikboot genomen is. Is een filmpje dat nauwelijks een paar seconden duurt. Iemand rijdt over de brug en filmt de duikboot. Kijk dan haast tot het einde van het filmpje en druk op pauze. Dus net voor het einde van het filmpje. Als het goed is staat die duikboot haaks tegenover de filmer. En dan zul je zien dat het mangat precies in het midden ligt. Het dek is niet vlak. Het is een hele flauwe nok van misschien wel 170 graden waarbij het hoogtepunt het mangat is. Vanaf het midden van de duikboot loopt het dek gedeeltelijk schuin naar beide randen van de boot. Dus nogmaals , het is gezichtsbedrog vanwege de invalshoeken.


  Maak melding

 6. Het valt mij op dat telkens als er flink kritiek wordt geuit op bepaalde nieuwsberichten, een paar dagen erna een artikel wordt geplaatst om weer recht te trekken wat nog krommer dan krom is.
  Dit bericht komt bij mij als zeer onbetrouwbaar over.


  Maak melding

 7. je kunt alles zeggen, maar er zijn meer dan twee duik boten in omloop.. v. l. zijn er twee in beslag genomen .

  er volgen dus een aantal meer..

  weer dus een tegenslag, dan wel misleiding in het spel.. het gaat maar door en door..

  s m e geen inkomsten althans veel minder inkomsten voor de staat en toch op allerlei gebieden loon verhogingen, waar blijft de reactie van koninklijke hoogheid Abdoelletje..
  van misie bakaba hoor je de laatste tijd ook heel weinig en van Doekhie hoor je helemaal niks meer..
  hij zit niet vast in de modder in Nickerie met zijn dochter en gevolg..


  Maak melding

 8. @ pakiratigri

  Kijk aub niet naar weer iets anders maar gewoon naar deze foto. het manluik staat bijna op de rand van de boot en u beweert nog steeds dat deze in het midden staat.

  Er zijn ook duidelijk verschillen op het dek, de uitlaten en het manluik zelf.
  Tussen de boot in de kreek en aan de steiger zijn meer dan duildelijke verschillen. u gaat aardig op RobG lijken alleen stopt hij als hij weet dat hij ongelijk heeft.


  Maak melding

 9. @Jojo ,je hebt geen gelijk. Ik heb je gezegd omdat de foto vanuit een invalshoek genomen is lijkt het alsof het mangat op de rand staat. Dat is niet het geval. Het is dezelfde foto van het filmpje genomen. Daarom zeg ik; Kijk het filmpje en vlak voor het einde van de film als je de duikboot recht tegenover je ziet ,ga je zien dat het mangat in het midden ligt. Je moet goed timen en tijdig op pauze drukken en dan zie je het. Dus het lijkt alsof het mangat aan de rand zit maar het is niet zo omdat men vanuit deze foto de andere kant die schuins afloopt niet kan zien. Denk ook na ; een mangat ga je niet aan de rand plaatsen want dan is er geen balans .
  Die duikboot in de kreek, daar zie je de achterkant van. De achterkant is waar die twee sluizen zijn. Op deze foto hierboven zie je de boot met de voorkant naar voren. Op de foto van Starnieuws zie je de propellers aan de onderkant van de boot waar de twee sluizen zijn.


  Maak melding

 10. By the way ,het filmpje duurt 25 seconden. Tussen seconde 20 en 21 zie je de boot recht van voren.Zul je zien dat het mangat in het midden ligt. Degene die de film genomen heeft overdrijft ook in de tekst. Hij zegt dat er plotseling een blauw gevaarte opdook. Niet waar. Je ziet duidelijk dat die duikboord verankerd is met tenminste twee trossen. Anyway ,ik sluit dit hoofdstukje af. Mooi geweest.


  Maak melding

 11. Men eerder spreken van onkunde bij de personen die verantwoordelijk zijn geweest voor het beheer, bewaking en transport van de duikboot. Het gevaarte is gezonken en uit de berichtgeving
  kan je suggereren dat men de moed opgeeft om het schip alsnog nog boven te krijgen.


  Maak melding

 12. Wie zal deze mensen nog geloven. Als het menens was dan hadden ze allang een uitleveringsverzoek aan NL gedaan om Oedit aan te houden en uit te leveren. Ze zullen nooit NL dat verzoek doen. Stel eens voor dat hij kroongetuige wordt en gaat praten. Grappenmakers.


  Maak melding

 13. Oedit,deze man loopt vrolijk rond in su. Is nooit het land uitgeweest. Hij is vaak te zien te leonsberg. Er zal nooit onderzoek naar hem gedaan worden.
  Is nooit een verzoek,richting nederland ,om opsporing.
  Wie houd wie voor de gek in su.


  Maak melding

 14. jadie, jadie, jadie ja . Zoals gewoonlijk gelul van zo heb je me daar . Er moest wel een verklaring komen , dus dan maar deze rommel.Ija baja die duikboot is een wassi gaan nemen,hoor om die hebi weg te late gaan. En ondertussen zijn de sporen lekker gewist , , fluitje van een cent .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.