Ondernemend Suriname mikpunt van verzoeken om ‘beltegoed’

13
Mannen die naaktfoto's scholiere verspreidde aangehouden

PARAMARIBO, 17 sep – De laatste tijd worden vooral ondernemers in Suriname lastig gevallen met verzoeken om tegoed voor mobiel telefoneren. De behoefte aan het zogenaamde beltegoed is kennelijk zo dringend, dat de politie aan de bel moet trekken. Burgers, en vooral ondernemers, wordt gevraagd alert te zijn. Er lopen lieden rond die zich voor doen als één of andere voorname persoon.

Het kan of een minister zijn of een partijbons. “Men belt naar de ondernemer en doet zich voor als een bekend persoon. Dan wordt gevraagd naar beltegoed. Als het lukt, probeert de oplichter meer beltegoed af te troggelen van het slachtoffer”, zegt politie-inspecteur Ulrich Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Bij het Korps Politie Suriname wordt rekening gehouden met verergering, nu reeds enkele gevallen bekend zijn.

In Nickerie is de zoon van een ondernemer gepakt. De man werd gebeld en gevraagd om tweehonderd Surinaamse dollar (ongeveer twintig euro) aan beltegoed. Het werd ook keurig gedaan, kennelijk in het vertrouwen dat de BS (Bekende Surinamer, red.) in de put zat. Volgens Tjin Liep Shie is het fenomeen nieuw voor Nickerie. Bekender is het in Paramaribo en Wanica. Waarschijnlijk is dat omdat daar ook de meeste BS’ers wonen.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Wie zijn BS-ers ???
  Weer een “lulzak” die denkt dat alle Surinamers de afkortingen kennen !!! Weer een “boerikie” journalist die zo een stuk schrijft !!!

 2. @ GrietjeBie,
  Ik ga ervan uit dat dit” bij lou bekende buitenvrouwen” !!! Niet van de tippel-zone van Nerkus bij het politie bureau !! Recht en wet, waar zijn jullie ??

 3. @A-No-Mie .

  lezen is ook een kunst staat letterlijk in de tekst wat BS is.
  ( kennelijk in het vertrouwen dat de BS (Bekende Surinamer, red.)

 4. Deze mensen willen ook munt slaan uit de belabberde positie van de handelaren.Een contact met een bs[naar analogie van de pres]kan voor enige omzet zorgen denken ze.
  Ook Nerkus wil munt slaan uit de florerende ontucht in Sur.zo als hij doet met de bermen.

 5. BS = Bullshit. Goed dat de politie hier voor waarschuwt. Ik kan het niet bevatten dat mensen er zo makkelijk in dit soort foefjes trappen.Juist een Bekende Surinamer is goed bij kas , dus de alarmbelletjes moeten toch gaan rinkelen?

 6. A-NO-MI joe kaw joe
  a no mi schrijf je ook niet met strepen tussen de letters kom ook niet voor in de woorden boek.

  DONG KAW JOE.

 7. Je staat er verstelt van wat ze over de telefoon doen. Ze praten met je alsof ze je jaren kennen en als je gehypnotiseerd bent dan rip.Een flinke hap van je vlees. Het beste is op te hangen als je de persoon niet kent.

 8. Verhalen doen de ronde dat middelbare scholieren vppr een beltegoed van 10 US$ reeds uit de kleren gaan.
  Zij lichten geen mensen op

 9. @A-No-Mie Je kletst weer en toont dat je niet kunt lezen want in het artikel staat netjes: “de BS (Bekende Surinamer, red.) ” Hou je aan het topic.
  En dat woordenboek van Ferdinand is een goedkope editie.

  @GrietjeBie. In jou geval betekent het “Buiten Surinamer” 😀 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.