Chinese zakenlui in Suriname protesteren bij ambassade China

16
Tekort aan contante US dollar biljetten in Suriname; banken adviseren girale overmakingen
Foto: (c) ptmoney.com

PARAMARIBO, 17 sep – Een groep Chinese zakenlui heeft een protestactie gevoerd bij de ambassade van de Volksrepubliek China in Paramaribo. De zakenlui zijn boos om het gedrag van de vereniging, Fu Jian Commercial Federation Suriname. Geld dat bij de vereniging is gespaard de afgelopen jaren, kan niet terug gekregen worden. Dat is tegen de afspraken in met de vereniging, die als een ‘bank’ fungeerde.

Maandelijks mocht er een deel van het inkomen gestort worden. Maar al ruim twee jaar vertoont de leiding van de vereniging een vreemd gedrag. Als om het geld gevraagd wordt, staat er een of andere smoes klaar. “Intussen zien wij dat de leiding allerlei zaken aanschaft, zoals een pand aan de Anton Dragtenweg. Ook voert de vereniging een aantal projecten uit”, zegt een handelaar tegenover de Times of Suriname.

Tot de projecten behoort ook het lenigen van sociale noden in de samenleving. “We willen weten waarom daarvoor wel geld is, maar niet als wij ons gespaarde geld terug vragen”, aldus de handelaar. Het protest was een poging om de ambassade te bewegen tot bemiddeling. Volgens de afspraken met de vereniging zou ook rente worden uitgekeerd. Ook dat kan maar niet geschieden. De zakenlui hebben hun hoop op de ambassad


16 REACTIES

 1. Waarom bij de Ambassade protesteren ?? Ga naar de politie of een kort geding bij de rechter aanhangig maken!!!
  Dus na drape a monie e-go-die Ingrid e-kisie !!!
  Zo zo werd het geld onttrokken uit de samenleving !! Godo-e-barste-saf-safri !!


  Maak melding

 2. Als je de lijn door trekt dan is het een aan waarheid grenzende waarschijnlijkheid dat de chinese ambassadeur in feite als gouverneur van China in Sur is.En daar mee is onze regering niets anders dan een marionet van de grote China en Xi JINPIN.Dan is het ook te begrijpen waarom Mohamed Kasto als deze niets kon doen tegen de chinezen toen ze woonwijken ombouwden tot zaken wijken.


  Maak melding

 3. De chinezen hebben half Suriname al in hun zak zitten, de andere helft wordt ook nog buit gemaakt.
  Wie de chinezen vertrouwt, heeft geen vertrouwen in zichzelf. Wie vertrouwen heeft in de huidige Surinaamse manier van politiek voeren, heeft een lage dunk van zichzelf.

  En voor degenen die zich geroepen voelen om mij de vraag te stellen of ik wel vertrouwen heb in de Nederlandse politiek, is hier het antwoord. Neen, neen en neen!


  Maak melding

 4. Jiyani je geeft weer aan hoe dom en achterbaks je bent. Jullie Hindoestanen zijn de echte rotte appels in Suriname. Hoeveel van jou familie heeft een uitkering in Holland.


  Maak melding

 5. Redskin,
  Je weet wat NPS betekend in Suri. Juist ja negre poor sranang toen en nu nog steeds. Hindoestanen zijn de meest succesvolste minderheidsgroep in Nederland .Ja je hebt een paar die een uitkering hebben zoals je dat in elke bevolkingsgroep hebt met een uitzondering bij de creolen zitten de meeste in de bijstand. Doe je huiswerk goed voordat je bla bla verkondigd


  Maak melding

 6. Daar heb je dat duveltje Redskin weer. Volgens jou zijn de hindustanen de rotte appels in Suriname, maar zij hebben wel mede geholpen aan de ontwikkeling van Suriname, terwijl de indianen behoren tot de luie Surinamers. Wat hebben de indianen gedaan aan de ontwikkeling van Suriname. Zogenaamd waren jullie niet bestand tegen ziekten en waren de ingi’s schuwe mensen.

  Jullie laten je vrouwen keihard werken op het land terwijl de mannen dagen in hangmatten liggen te zuipen van de kasiri. Daarom zijn jullie in ontwikkeling ook enorm achtergebleven, terwijl o.a. de hindustanen jullie zijn voorbij gestreefd.
  Er zijn hindustanen die van een uitkering moeten leven, so what. Zij hebben daar recht op. De indianen die ik ken en die in Nederland wonen, leven ook van een uitkering. Geen van ze heeft een baan, omdat ze te lui te zijn hun handen te laten wapperen, want ze zeggen ook waarom zou ik gaan werken als ik toch geld krijg. En dat zeggen ze met de breedste lach om hun mond. Tegen mij zeggen dat ik gek ben om te werken.
  Dom ben jij die zijn eigen geschiedenis niet kent, niet weet waar de indianen oorspronkelijk vandaan komen. Breek mij de bek niet open over achterbaks en lomp zijn.

  Heeft die roti met masala kip die bij een hindustaanse afhaalrestaurant hebt gekocht wel gesmaakt.
  Schelden op hindustanen maar wel van ze vreten. Vooral als het gratis is. Wat ben je toch een laag individu.
  Je bent een ingi banji, een giftige slang!


  Maak melding

 7. redskin wij zijn de enige volk die toletant is ,Met elke bevolking en geloof.Ik ben erachter gekomen mensen als redskin zijn jaloers, NEEM VOOR BEElD BJP MR MODI, DAN HAD SURINAME ZIJN EIGEN GRAMMATICA, Wij steunen en worden gesteund .,maar redskin je heb ook een beetje gelijk als het gaat over Sardjoe


  Maak melding

 8. Inderdaad naar de politie en een kort geding is een oplossing. De Chinezen willen de zaak intern houden door de ambassadeur te vragen om te bemiddelen.Nu weten we dat de Chinezen zakenlui ook gepakt worden door hun eigen mensen.
  Het verwondert mij dat er creolen zijn die bouterse idealiseren en andere Su volken haten. Is hun levenin NL niet goed soms? Dromen ze van een machtige zwzrte man die hum uit de armoede kan halen?


  Maak melding

 9. Snesi e furu Snesi. A so yere. Nee man, de vereniging kan het niet maken hoor. Tenminste, als het verhaal klopt. Of er is sprake van miscommunicatie waarbij de ene partij een andere voorstelling van zaken had dan de andere partij.En als niks helpt dan maar de groene tafel opzoeken.


  Maak melding

 10. Stop de racistische uitingen tegen bevolkingsgroepen !

  Racisme brengt achteruitgang en zal het FAILLISSEMENT
  van Sranan alleen maar erger maken.

  Breng de rechtsstaat terug, gelijkheid voor alle Srananmans,
  ongeacht afkomst of ras !

  Benoem geen politici met antecedenten op hun naam !

  Voer voor politici en hogere ambtenaren PERMANENTE
  SCREENING IN, SCHAKEL HEN UIT !

  Alle corrupte figuren laten vonnissen, daarna deze anti-
  Srananmans, financieel, kaal plukken !!

  OP NAAR DE NIEUWE RECHTSSTAAT SRANAN !

  Zonder rechtsstaat GEEN ONTWIKKELING !!!


  Maak melding

 11. Een mooi voorbeeld van illegaal bankieren in Su en waartegen de Surinaamse overheid niet optreedt. Is het omdat het Chinezen zijn of is het omdat Suriname van illegale dingen houdt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.