woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoor drugssmokkel in Suriname gebruikte ‘duikboot’ gezonken

Voor drugssmokkel in Suriname gebruikte ‘duikboot’ gezonken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 sep – De door drugssmokkelaars gemaakte en gebruikte ‘duikboot’ is niet meer beschikbaar als justitieel bewijs. Nieuwssite Starnieuws meldt dat het vaartuig gezonken is in de Coppenamerivier, ten westen van Suriname. Het was al goed en wel aan land getrokkenom kort daarna weer te water te raken en te zinken. Het gebeurde onder het toeziend oog van manschappen van het Nationaal Leger. De politie was er, opmerkelijk genoeg, niet bij.

Opmerkelijk, omdat de politie vanaf de inbeslagname in februari dit jaar, het strafrechtelijk onderzoek leidde. De duikboot is ook door de politie in beslag genomen. Dat was in Saramacca. Na maandenlang daar bewaakt te zijn door politieagenten, moest het vaartuig naar Paramaribo worden overgebracht. In deze zaak zijn zeven Colombianen en een Cubaan aangehouden. Ze werden of aan boord of in de directe omgeving aangetroffen.

De groep bleek illegaal het land te zijn binnen gekomen via buurland Guyana. Alle acht buitenlanders zijn nog aangehouden door de Surinaamse justitie. Volgens het ministerie van Justitie & Politie is de informatie over de mogelijke aanwezigheid van het vaartuig doorgespeeld door ‘internationale partners’. “Na intensief speurwerk is het een eenheid van de politie gelukt om het vaartuig te lokaliseren” meldde het ministerie toen.

UPDATE 17/9:
Politie Suriname: ‘geen opzet bij zinken van drugsduikboot

opening
Fernandes Express
Passion in concert

57 REACTIES
 1. Raar en verdacht een onderzeeboot (en bewijsmateriaal) die zinkt, het is toch de bedoeling dat deze tegen onderwater kan, en in opdracht van wie is die boot gezonken?


  Maak melding
 2. Dit kan alleen in Suriname…echt ongelofelijk.

  Onder Bouterse is Suriname gezonken tot een failed state en narc-staat.

  En inderdaad: Oedit kon zonder problemen het land verlaten voor ‘een medische ingreep’ in Nederland en zou binnen een week terug zijn in Suriname om zijn onschuld te bewijzen. Deze grote vriend van Bouterse is nu spoorloos.

  Het land is echt volledig naar de klote.


  Maak melding
 3. Dit had ik eerder al over geschreven. Futsi met het bewijsmateriaal. Gelukkig zijn er diverse film en fotomaterialen nog aanwezig. Jammer genoeg zal men nooit meer kunnen achterhalen, waar, wanneer en door wie het vaartuig is gebouwd!


  Maak melding
 4. Dit doet mij denken aan het stoffelijk overschot dat uit het lijkenhuis van het Academisch Ziekenhuis was verdwenen. Begraven in opdracht van de staat op natuurlijk een onbekende plaats. Geen lijk, dus geen zaak. ik wordt bang voor Suriname door al deze Vreemde tories. Straks ga ik daar met vakantie en ik verdwijn van de aardboden. Jongens, Suriname heeft een extra probleem en dat is het antwoord op de vraag: wie heeft opdracht gegeven om de duikboot te laten zinken. Ik vermoed Desi Delano Bouterse. In dit geval geen zand erover, maar water erover.
  En Oediet. Ik ben ook jong en wild geweest.Ttegen mijn vrienden en financierders zei ik altijd:” jij krijgt van mij 5 dagen de tijd om te verdwijnen, want na 5 dagen komen we je halen>.


  Maak melding
 5. Boi wie geloofd dit sprookje.
  Militiren stonden erbij terwijl het zonk. Ik denk dat er opzet in het spel is zodat bewijs verloren is gegeaan.
  Dit was verwachtbaar in de narco staat Suriname.


  Maak melding
 6. Dit noem ik een beetje wazig bericht dat alleen maar reden geeft tot speculeren. Er wordt niet gezegd hoe de duikboot is komen te zinken. Is er sprake van een incident waarbij de duikboot op de oever getrokken werd en ongelukkigerwijze weer het water ingleed en zonk? Anyway , de Coppename is niet dieper dan 20 meter en zo dicht tegen de oever aan nog ondieper. Dus de duikboot kan geborgen worden. Zal wel de nodige centjes kosten.
  Ga er vanuit dat de duikboot intensief onderzocht is en alles wat los zat verwijderd is. Dus er moet wel bewijsmateriaal verzameld zijn na zoveel maanden, dus het mag het onderzoek niet storen, gezonken of niet.


  Maak melding
 7. Haha wat een ongelooflijke giller! Bravo en Chapeau, het is ze weer eens gelukt.

  Zoiets kan natuurlijk alleen in de Narco staat Suriname. Dit is tevens het ultieme bewijs dat het Nationaal Leger actief betrokken is bij de drugshandel. De Surinaamse instanties zijn door en door verrot, volledig gecorrupeerd door Bouterse en de 10 families, de corruptie en narcohandel is nog nooit zo hoog geweest als nu onder Bouterse. De man is zo verschrikkelijk schadelijk voor Suriname, het zal decennia duren voordat Suriname weer te boven is nadat moordenaar en drugsbaas Bouterse lang en breed vh toneel is verdwenen!

  Sinds wanneer heeft het leger opsporingsbevoegdheid, sinds wanneer is het leger aangesteld als onderzoeks instantie in deze voor Suriname al zeer schadelijke imago zaak. Het zal me niet verbazen als het aan land trekken vd duikboot door Boutistas oftewel vertrouwelingen uit het leger is gedaan.

  Quote; “De Politie was er, opmerkelijk genoeg, niet bij.”

  Natuurlijk was de Politie er niet bij want ze hebben alles moedwillig gedaan om de Politie te verzwakken, continue verschillende minsters van Justitie en Politie aanstellen, lange tijd zelfs geen minister van Justitie en Politie aanstellen, weinig subsidie, geen actie ondernemen tegen de hoge criminaliteit, voertuigen bestand grotendeels en moedwillig kapot laten gaan zonder reparaties, dossiers die spontaan verdwenen uit Politiebureaus, brand in Politieposten, laten verpauperen van Politieposten, enz, enz. Dit zijn geen toevalligheden geweest beste mensen maar gecoordineerd beleid van Bouterse en de 10 families die Suriname regeren.
  Bouterse houd en heeft nooit vh KPS gehouden. Vanaf het moment vd coup in de jaren 80 waar hij het martelen van Politieagenten op straat liet toestaan en zelfs mogelijk de opdracht gaf tot het moment van het in brand laten steken van de Politiepost aan de waterkant waar nu een nep monument staat van een zogenaamde revolutie terwijl het gewoon een ordinaire militaire Putsch was van een stel halfgare ontevreden laag opgeleide militairen met zeer lage rangen.

  Bouterse en de 10 families die Suriname werkelijk regeren willen geen bewijs, geen rechtszaak enz dat zich mogelijk tegen hen kan keren. Natuurlijk zal de duikboot vanaf de bodem worden gelicht maar dan is allang het bewijs vernietigd. Precies zoals men het wil hebben. De DEA in Georgetown zal dit hele toeval met lede ogen hebben aangezien.

  Suriname onder Bouterse is een gedoemd en verrot land, de hoogbejaarde man moet weg, dat is en blijft een keiharde voorwaarde. Bouterse heeft Suriname alleen maar ellende opgeleverd. Zogenaamd sterke man spelen maar het land compleet kapot gemaakt enkel om zijn eigen hachje te redden. De rechtszaak tegen hem is niet bij lange na niet voldoende wat hij Suriname sinds de jaren 80 heeft aangedaan. Daarvoor zou hij tot op het bot geveld moeten worden. Surineds keren zich terecht af vh Suriname. Het heerlijk land uit hun jeugd is een roversnest en schuilhaven voor criminelen geworden en meer is het anno 2018 niet


  Maak melding
 8. Een duikboot dat niet duikt is een verlieslatend post. Om zijn naam eer aan te doen moet een duikboot duiken. Als het niet meer boven water komt dan is het gezonden. De duikboot blijft eeuwig duiken.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 9. Beste mensen
  op voorgaande foto’s duikboot in de modder en duikboot in de coppaname werd duidelijk, dat indien men goed keek, er TWEE duikboten zijn. De toegangsluiken zaten aan verschillende kanten.

  Het resultaat:
  >> Bewijs weg en geen tools om het boven water te halen.
  >> De tweede boot kan weer gaan varen.


  Maak melding
 10. Als het waar is, jammer. Suriname had die technologie kunnen kopieren en zelf zulke duikboten kunnen maken en verkopen. Zelfs kunnen gebruiken voor het toerisme. Mensen zouden graag een ritje in een duikboot willen maken.


  Maak melding
 11. @JoJo , je hebt niet goed gekeken. Het gaat om dezelfde duikboot. Alleen zijn de foto`s vanuit andere hoeken genomen. De toegangsluiken zijn precies hetzelfde. Er is geen bewijs weg. De zaak zal niet afhangen van een gezonken duikboot. Het kan sowieso geborgen worden . Het moet weer geborgen worden want het is te gevaarlijk om het op de bodem te laten blijven.

  Het gaat over een gezonken duikboot en de naam Bouterse wordt er bijgehaald. Hoe relevant is Bouterse hier? Arme Bouta , a so yere.


  Maak melding
 12. @ pakiratigri;

  Bouterse is ontzettend relevant in de duikboot affaire aangezien de drugscriminaliteit tot in de hoogste kringen in Suriname zit. Waar ze gefaciliteerd worden. Bouterse is daarnaast de kingpin die Pablo Escobar in de jaren 80 uitnodigde in Suriname, 1 vd grootste drugsdealers aller tijden. Bouterse deed dus zaken met het Medellin kartel, Het Cali kartel daarna waarschijnlijk ook, Bouterse is geen zielepoot zoals jij ‘m helaas afbeeld, “Arme Bouta , a so yere” maar een grote drugsbaron en moordenaar van Surinaamse staatsburgers. Een man die menig weldenkend Surinamer liever kwijt dan rijk is.


  Maak melding
 13. In beslag genomen boot .auto vliegtuig .of wat dan ook laat je niet op de weg of in het water liggen .die neem je daadwerkelijk mee naar een zwaarbewaakte plek voor onderzoek .niet door militairen maar door het OM .De situatie in het land kan ze geen ruk schelen .alleen wij maken ons druk denk ik .Ik begin al een beetje de hoop te verliezen dat het ooit goedkomt .hotels die sluiten omdat toeristen wegblijven .toeristen blijven weg omdat het land steeds gevaarlijker word .dat krijg je ook als advies .beste landgenoten suriname heeft dringend hulp nodig van buitenaf voordat het te laat is .
  Ik denk dat er een nationaal of internationaal dialoog Moet komen. Waarbij we eerst de problemen moeten erkennen .


  Maak melding
 14. Een duikboot zinken ? Hoe kan dat? Het was al goed en wel aan land getrokken om kort daarna weer te water te raken en te zinken. Naar mijn mening heeft het er alle schijn van dat er sabotage aan de orde is. Makkelijk is te zeggen dat er aanvankelijk in deze zaak een Cubaan en zeven Colombianen aangehouden zijn, maar het lijkt mij alleszins onlogisch dat er geen invloedrijke Surinamers hierin betrokken zijn. Belangrijk in deze is, dat er hoe dan ook de onderste steen, figuurlijk maar ook letterlijk gelicht zal moeten worden.


  Maak melding
 15. Wordt het nu geen tijd dat Amerika niet alleen Venezuela, maar ook Suriname militair binnenvalt. Deze klootzakken van leiders moeten liever gisteren dan vandaag weg. Amerika Help!!!!


  Maak melding
 16. De duikboot heeft een onfortuinlijke duik genomen en is gezonken in het diepe. Oedit is of ondergedoken of een kopje kleiner gemaakt en de drugs zijn geconfisqueerd. Kan het nog erger worden in Suriname?


  Maak melding
 17. @pakiratigri

  De verschillende hoeken van achteren en van voren heb ik in ogenschouw genomen.
  De plaats van het manluik moet je relateren aan de voorkant van de boot.
  Dan zie je een verschil tussen beide boten


  Maak melding
 18. Lekker geloofwaardig. Welke militairen waar daar mee bezig?? Welke militair gaf opdracht??
  En meest belangrijk.
  Wanneer gaan de duikers van het NL de boot weer naar boven halen??
  .
  Dit verhaal is zo ongeloofwaardig en absurd !!


  Maak melding
 19. @JoJo. Het is een en dezelfde duikboot. Het filmpje en bijhorende foto is vanuit een andere invalshoek genomen (hogere hoek ca 70 graden en op ca 60-100 meter afstand). De foto hierboven laat je een foto zien van dichterbij , misschien onder een hoek van 45 graden ,afstand 10-20 meter en niet allesomvattend waardoor er gezichtsbedrog optreedt. Hierdoor kan je onmogelijk alle hoeken en de achterkant gezien hebben. De korte sluis ligt rechts en de lange links. Dat geldt ook voor dat filmpje. Maar het voornaamste is dat men niet alle hoeken ziet waardoor er gezichtsbedrog optreedt. Zo een duikboot is 20 meter lang en vier meter breed.

  Ik hoop dat men een verklaring kan geven over het hoe en wat, want er wordt alleen maar gespeculeerd en alles wordt uit zijn verband gerukt. Straks ga je horen dat het Bouterse persoonlijk was die in het holst van de nacht de graafmachine bestuurde en het tot zinken bracht.


  Maak melding
 20. Ai baja!! Dies na wang “GOSLAR” torie !! srefsrefie !!Precies zo toegegaan met “GOSLAR” !!
  Zo is ook het vliegtuig dat gespot was te Brokkobakka tijdens een vliegtuig crash (hof van Eden van Bouta) ook spoorloos begraven met graafmachines ! Politie agenten durden de zaak niet verder te onderzoeken !!


  Maak melding
 21. Ik zie het zo. De duikboot is van plek A naar plek B versleept. De politie had het uiteraard in beslag genomen. De politie heeft de duikboot minutieus onderzocht en alles wat los zat en als bewijsmateriaal kon dienen, meegenomen. Dus er staat in feite een “lege” duikboot aan de kade . De bewaking van de duikboot kan ook aan het leger worden overgelaten na afstemming met bevoegde instanties. Vervolgens heeft men besloten de duikboot de oever op te trekken. En daar begint het verhaal wazig te worden.Want door een of andere reden is het weer te water geraakt en gezonken.

  De mensen die hierover gaan moeten wel klaarheid geven opdat niet de meest wilde verhalen de lucht in worden geslingerd. Het komt wel vaker voor dat berichten de ether in worden gelanceerd zonder voldoende te verifiëren . Of men vertelt een half verhaal en dan moeten de lezers maar de rest aanvullen. En achteraf blijkt vaak dat er niks aan de hand was. Dit is geen goede journalistiek.


  Maak melding
 22. De beruchte ‘drugs duikboot’ die zaterdag is gezonken in de Coppenamerivier bij het verder trekken op het droge, zal maandag uit het water worden gehaald. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden deelt aan Starnieuws namens de regiocommandant van Saramacca mee dat een ondernemer bezig was de semi-duikboot verder van de oever te trekken met een graafmachine, toen het mis is gegaan.

  Een van de kabels waarmee de duikboot was bevestigd, is losgeraakt. Hierdoor is de boot de rivier in gegleden. Ongeveer 20 meter verder in de rivier is de duikboot gezonken. De ondernemer heeft markeringen aangebracht met jerrycans. Die blijven drijven op het water.

  “De bedoeling is om de boot maandag weer op het droge te krijgen. Het is niet zo dat er sprake is van opzettelijk willen proberen de boot in de diepte te laten verdwijnen. Het is een belangrijk bewijsmateriaal in deze case,” benadrukt Naarden. Het is verwachtbaar dat de duikboot maandag uit de rivier zal worden gehaald.


  Maak melding
 23. Alle ogen van de wereld is gericht op Suriname hoe het land dit oplost. Nou het grootste bewijs is nu al verdwenen. En maar ontkennen dat Suriname geen narco staat is. De duikboot is weer naar de rechtmatige eigenaar. Net zo als de ocelot. Wat een geweldige land waar het onmogelijk mogelijk is.


  Maak melding
 24. Heeft men nog niet door dat de “coke” die aangevoerd was met het vliegtuig ter plaatse, over geladen zou worden in de duikboot en dan op zee weer op boten naar Europa en Afrikaans Ghana ?? Hoe dom zijn wij “ston-boerkie’s” ?? in Suriname ???


  Maak melding
 25. Beste Pakaritigri

  u lijkt RobG wel met uw aannames.
  In starnieuws staat een foto van de duikboot die de wal op getrokken wordt. Hier boven de duikboot die in de kreek gevonden is.

  de verschillen:
  >> het manluik in de kreek zit aan de rechterkant op de wal zit het aan de linkerzijde,
  >> in de kreek zit de lange uitlaat achter het manluik aan de rechterzijde. op de wal zit hij ook aan de rechter zijde maar niet achter het manluik.
  >> in de kreek staan komen de uitlaten naast elkaar uit de boot terwijl op de wal de rechter duidelijk verder naar voren staat.

  Voor mij is absoluut duidelijk dat er minimaal 2 semi duikboten zijn. Wie ze beheert en hoe zal ooit wel boven water komen. De pers zal door dit soort incidenten en geklungel steeds alerter worden.

  In Suriname vergeet men dat de NSA tot op tennisbal niveau zaken over de wereld kan volgen indien zij dat willen. De antennes op de VS ambassade kunnen alles in mobiele telefoonverkeer volgen en maanden na dato het uit kunnen filteren indien zij dat willen. Dat deden ze zelfs met het mobieltje van Angela Merkel.


  Maak melding
 26. In een FAILLIET land waar alle Bankbiljetten, alle Goud,

  alle Deviezen, gewoon VERDAMPEN, zoals de minister van

  Financien in het openbaar heeft gesteld, kun je VAN ALLES

  VERWACHTEN !!!

  PS : Normen, Grondwet, regels en wetten, schijnen ALLEMAAL

  OOK VERDAMPT TE ZIJN !

  ALLE POLITICI, STAAN NET ALS de inmiddels beroemde DC, BOVEN DE WET !!!


  Maak melding
 27. @JoJo,
  Sorry hoor . Het mangat zit precies in het midden. Niet aan de linkerkant of rechterkant. Denk aan de balans van een duikboot. Kijk ook aan welke kant het luik boven het mangat opengeklapt is. Op Starnieuws zie je een foto waar de duikboot haaks staat op de foto. Hierboven (in de kreek) staat hij in het verlengde. Als je de duikboot (in de kreek) een kwartslag draait naar links (naar rechts als je op de boot bent) krijg je precies dezelfde foto als op Starnieuws. Het dek is ook niet vlak. En precies in het midden heb je het mangat. Maar goed, jij je mening ikke de mijne.

  🏃


  Maak melding
 28. De toen in beslag genomen coke duikboot is gisteren vertrokken op missie in Suri dienst.Maar gelijk na het duiken is alle contact met de admiraliteit verloren.Vermoed wordt dat de boot door onervarenheid te diep is gedoken tot heel diep onder de modder.De opdracht van de boot was nog steeds naar kwikvervuiling onderzoek te doen in de Coppename.Gevreesd wordt dat de boot met man en muis is vergaan.


  Maak melding
 29. Suriname is ” een mislukte staat”. De opeenvolgende regeringen van Suriname hebben nooit gefunctioneerd. En als het land als “mislukte staat”‘ wat ook de waarheid is, voelen zij zich op hun kleine PIK getrapt.

  Het is heel erg vreemd dat een duikboot die op het droge is toch nog onder kan duiken. Dit kan alleen in een bananen republiek of een mislukte staat.

  Als de Chinezen zo een kans hadden gekregen dan hadden zij dit met beide handen aan gegrepen. De duikboot gekopieerd en dit in productie genomen. En wat doen doe lebas (ik bedoell niet de arme bevolking met diteze deze benaming)in Suriname!! Die laten staan erbij enkijken ernaar. LOSSERS!!!!!


  Maak melding
 30. hallo prasierie je lijder zit al meer dan 8 jaren aan het stuur en alles bij elkaar sinds 1980 na de coup aan de macht.. hoe kan je een andere partij de schuld geven,, hij heeft alle anderen de das om gedaan weg gestuurd geresuffeld binnen de boven bende partij kan niemand commentaar leveren zijn mening openlijk geven..

  je wordt onmiddellijk weg gemoffeld

  welke van de 26 ja knikkers, durft zijn bek te openen en tegen te spreken.. hebben ze een eigen mening ze moeten ,, verplicht,, ja knikken..


  Maak melding
 31. het wordt echt tijd dat het buitenland m. n . Amerika een keer een inval pleegt in ons land, alleen een aankondiging wie allemaal opgepakt zullen worden, zegt al genoeg..

  dan lopen ze heel hard weg naar Afrika of naar Gana of Cuba om nooit meer terug te keren..

  dan kan je beginnen met de opbouw van het land..

  maar dan snel ook..


  Maak melding
 32. Het is onderzeeër, geen duikboot.
  Een duikboot is een boot die gezonken is.
  Hier is sprake van een gezonken onderzeeër, maar mogelijk van een weggevaren onderzeeër…..
  Je weet het niet hè?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES