Foto’s: ‘Draak van Paramaribo’ vormt gevaar voor kinderen in Suriname

33
Foto's: 'Draak van Paramaribo' vormt gevaar voor kinderen in Suriname

PARAMARIBO, 16 sep – Het gaat niet goed met de Draak van Paramaribo aan de Waterkant in Suriname. Delen van de houten draak hangen los en lange spijkers steken uit in gangen waar kinderen graag doorheen kruipen. Hoewel niet direct van buitenaf te zien hangt de koppeling tussen kop en romp wat losjes en vrezen bezorgde ouders dat het omlaag kan denderen.

Ook hebben daklozen zich toegang tot de romp van ‘het beest’ verschaft door planken los te rukken. En op die plek ligt er een stapel etensbakken van plastic en ander materiaal en oude kleding.

Wat eens was neergezet zodat kinderen ervan konden genieten, vormt nu een gevaar voor diezelfde groep.


33 REACTIES

 1. Hoe fucking moeilijk kan het zijn om dat ding te repareren? Wat voor toezicht is er eigenlijk dat dit soort mankementen zo laat worden opgemerkt? Is het pas wanneer het kalf verdronken is dat men de put gaat dempen?


  Maak melding

 2. Weer een gift aan het volk die sommige Surinamers misbruiken.

  Helaas in de huidige Surinaamse maatschappij hebben sommige Surinamers geen enkele normen en waarden meer, geen respect nergens voor. Dit zijn dan ook de associale Surinamers die alles willen vernietigen.

  Dezelfde achterlijke manieren als ze bezigen worden weer steevast aan hun eigen kinderen doorgegeven.


  Maak melding

 3. @FBI,pakiratigri,

  jammer dat jullie Surinaamse en Nederlandse hierbij betrekken daar schiet weer
  niemand iets mee op. Het is gewoon jammer dat ook dit weer naar de knopen gaat net
  als het theater en alle andere dingen. Zo komt Paramaribo steeds meer in verval en doet
  de toeristensector ook geen goed.


  Maak melding

 4. Steek zijn kop in brand, dan heb je gelijk “een vuurspuwende draak” of maak een verblijf/slaapplaats
  in de draak voor de zwervers,wakamangs en daklozen !!
  De minister van onderwijs zou zeggen: dit gedrocht is verbalisme ! We hebben en kennen geen draken in Suriname, net zo min als winter en sneeuw en vulkanisme !! Wel Marihuana,Yami en coke.
  Las in de krant dat Marokko wordt overspoeld met een nieuwe “drugssoort” uit China !! Hopelijk dat de douane de “containers uit China” goed visiteren. A-oso-thuis visitatie na so-so gesjoemel !!!


  Maak melding

 5. De douane controleert !!! wie controleert dan de douane ??? waarom willen velen bij de douane ??
  Nieuwe drugs uit china !!! en volgens HERRENBERG weet hij hier niets van , wie verzorgt dan zijn kinderen, in het buitenland ?
  die hij heeft met CARMEN MAMADEUS ??? De belastingbetalers ?? SUR. EEN NARCO STAAT !!!


  Maak melding

 6. SORRY HOOR,

  MAAR DIT IS TYPISCH SURINAME.

  GEEN LAND HIERMEE TE BEZEILEN.

  WAT SCHEELT ER EIGENLIJK AAN?
  VOLGENS MIJ MOET HEEL HET LAND EEN HEBI EN SWIET WATRA OP HET PLEIN NEMEN.

  IK ZAL MA SIENE PROEVE EN ELLY PURPERHART VRAGEN OM HET TE REGELEN.

  ALS DIT NIET IN NETJES KAN WORDEN GEHOUDEN, HOE ZAL HET DAN GAAN MET ALLES WAT NOG GEBOUWD MOET WORDEN.

  DEZE SPANHOEK( fontein ) MENTALITEIT IS ECHT NIET MEER VAN DEZE TIJD.

  SURINAMERS NEEM TOCH JE VERANTWOORDELIJKHEID EN VERANDER JEZELF IN ALLE OPZICHTEN TEN GOEDE.

  MI BAAAAAR UNU !!!!

  SARI TORI !!!
  ODI.🤔


  Maak melding

 7. Nee maar, laten we realistisch zijn. Zo een gevaarte gaat vroeg of laat stuk vanwege veelvuldig gebruik. Maar er moet toch een soort van beheerder zijn dit soort dingen in de gaten houdt opdat het niet zover komt? Je hebt met kleine kinderen te maken van diverse leeftijden en ze hebben nog niet het verantwoordelijkheidsgevoel wat volwassenen wel hebben (hopelijk) . Moeten ze maar effe de boel daar dichtgooien ,restaureren en kunnen de kinderen weer spelen. Dit zijn hele elementaire dingen die eigenlijk niet eens de kranten mogen halen.


  Maak melding

 8. Spijkers? Speeltoestellen (en veel andere houten constructies) dienen altijd met schroeven gemaakt te worden. Spijkers zijn per definitie onveilig voor kinderen.

  Typisch; alles wat men bouwt heeft onderhoud nodig. En uiteraard is daar weer niet over nagedacht. Niet een uitsluitend Surinaams probleem, maar wel een iets vaker voorkomend in Suriname probleem…jammer…


  Maak melding

 9. En nu nog wachten op de “marihuana rook” ook uit de bek van de draak !
  Goede plaats voor de daklozen en junkies om in de buik van de draak hun “spul” te roken en te verkopen van daaruit !!
  Trouwens wie waren de eerste “opium-schuivers” in Suriname ? Goed om op te nemen in de eerste nieuwe geschiedenis boeken .


  Maak melding

 10. Wauw en dan beweren sommigen dat het goed gaat in Suriname. Als het goed gaat in een land is een van de maatstaven dat het met kinderen goed gaat. Lees hun omgeving, hun zorg, sport en onderwijs. ONDERHOUD EN KWALITEIT zijn in Suriname blijkbaar een probleem. Als maar met veel fanfare wat politici, intellectuelen en enkele betrokkenen, lees clownen, het maar geopend hebben is het weer een ‘state of the art’ gebeuren. Pffff wat een verspilling.


  Maak melding

 11. suriname kennende zal iemand wel prutswerk afgeleverd hebben waar kinderen gevaar mee liepen. waarom gaat iets zo snel stuk? hoe zwaar zijn die kinderen? uit ervaring (vakantie huisje gehuurd, verblijf in guesthouse) weet ik dat je allemaal rotzooi geboden wordt, dat stukgaat zodra je het aanraakt.


  Maak melding

 12. Raar maar waar. Het lijkt erop dat niemand de directe verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud van gebouwen zoals scholen, ministeries, ziekenhuizen, openbare voorzieningen zoals speelpleinen,enz. Hiermee ontlopen de direct verantwoordelijken hun verplichting om te zorgen voor een goed onderhoud. Men geeft natiuurlijk weer Bouterse maar de schuld.


  Maak melding

 13. De grootste draak van Suriname. Bouterse, vormt een nog groter gevaar voor de totale Surinaamse bevolking.
  Mede door zijn doen en laten verkeert het volk in armoede, terwijl hij alsmaar rijker is geworden.


  Maak melding

 14. Jiyani, jij doet aan goedkope volksmisleiding omdat Suriname sinds jaar en dag armoede heeft gekend. Onder Bouterse ging het beter in het land totdat de crisis een einde aan de economische bloei maakte. Men kan direct zien dat jij het product bent van de propagandamachine van de VHP,NPS,PALU,PL, ABOP. Het is heel makkelijk om Bouterse de schuld te geven van de armoede terwijl de leiders van de oppositiepartijen in Suriname in grote weelde baden. Santokhi, Rusland, Soemohardjo, Brunswijk en consorten hebben het allemaal goed. Zij krijgen ongestoord een dikke dubbele pay-check uitbetaald en zij hebben allen een grote vette bakrekening.

  Bouterse had ook de extra opbrebgsten van de aardolie en goud kunnen oppotten. Deze buffer zou men dan kunnen aanspreken wanneer het economisch minder goed zou gaan in het land, zoals nu. Maar toen Bouterse het roer overnam verkeerde het land in een belabberde economische situatie alsgevolg van het wanbeleid van VHP en NPS. Bouterse was genoodzaakt om de economie een injectie te geven om de bedrijvigheid een stimulans te geven. Die stimulans heeft gewerkt todat de crisis zich manifesteerde.


  Maak melding

 15. @ RobG,

  We weten allemaal dat je bent geadopteerd door de NDP lees door Bouterse persoonlijk en wiens brood men eet diens taal men spreekt. Men is onderhand zo moe van jouw gebrabbel dat VHP en de NPS alles fout hebben gedaan tijdens hun regeer periodes.
  Gisteren heb ik nog uitgehaald naar het beleid van de VHP wat betreft VHP Nederland en toch heb je het lef te schrijven dat ik het product ben van de VHP.
  Heb jij het lef om ook eerlijk te zijn en de vinger op de zere plek te leggen wat de NDP betreft.
  Het enige dat je doet is het voor de NDP lees je adoptie vader Bouterse op te nemen.
  Wie maakt zich nu aan goedkope volksmisleiding! Jij RobG.


  Maak melding

 16. IK heb nergens gelezen dat de ouders ook verantwoordelijk zijn voor hun kids.Volgens mij is de taak van elke ouder om te controleren en of in de gaten houden van waar je kind is.Tuurlijk hoort de overheid dit soort zaken te controleren.Maar ik persoonlijk doe het liever zelf omdat in geen enkel land in de wereld de overheid te vertrouwen is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.