Suriname’s enige schouwburg Theater Thalia gesloten

10
Afsluiting feestmaand Theater Thalia dit weekeinde

PARAMARIBO, 15 sep – Het enige schouwburg van Suriname theater Thalia is wegens renovatiewerkzaamheden voor twee maanden gesloten. Bij een controle is gebleken dat het dak van het gebouw op instorten staat. Het bestuur van het toneelgezelschap en directeur Hugo Wikkeling hebben direct besloten het theater te sluiten zodat renovatiewerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

De kosten om de renovatie te plegen zijn geraamd op ruim SRD 260.000. Daarbij moet nog SRD 150.000 opgeteld worden. Dit voor de gederfde inkomsten over de maanden dat de schouwburg gesloten zal zijn. In 2011 werd het gebouw van Thalia na ruim vijftien jaar verwaarlozing gerenoveerd en aan de eisen van deze tijd aangepast. Er werd een nieuw dak geplaatst op de grote zaal en de kleedkamers. Het dak werd in 2013 vervangen na een donatie ter verwijdering van het asbestdak. Maar de tand des tijds wordt weer gevoeld.

Het bestuur van theater Thalia doet een beroep op de Surinaamse gemeenschap en de podiumkunstenaars om ook hun bijdrage te leveren aan de voltooiing van dit project. Theater Thalia biedt plaats aan vijfhonderd bezoekers: de zaal beschikt over 360 stoelen, terwijl het balkon er 140 zitplaatsen heeft.

10 REACTIES

 1. Dat komt er van als er geen of goed onderhoud gepleegd wordt aan zo n oud nostalgisch gebouw.
  Ik heb in mn jeugd daar nog op de planken gestaan.
  Hoop dat het niet verloren gaat n dat het geld by elkaar gebracht wordt voor de renovatie


  Maak melding

 2. Vliegende Hollander, hoe je het ook wendt of keert, m.a.w. jij had beter moeten weten. Ook al is het linksom of rechtsom, paars is niet meer weg te denken uit de Surinaamse samenleving.

  Heel jammer dat het onderhoud van gebouwen veel te wensen overlaat. De oorzaak is mijn inziens te zoeken in het feit dat er geen goed opgeleide medewerkers facilitaire dienst werkzaam zijn bij diverse instellingen. Hoog tijd dat men in het onderwijs aandacht gaat schenken voor dit gemis aan professioneel opgeleide medewerkers facilitaire dienst en medewerkers facilitaire management die onderhoudsmedewerkers aansturen.


  Maak melding

 3. Ik heb het bericht gelezen. In 2011 werd het gebouw van Thalia na ruim vijftien jaar verwaarlozing gerenoveerd en aan de eisen van deze tijd aangepast. Er werd een nieuw dak geplaatst op de grote zaal en de kleedkamers. Het dak werd in 2013 vervangen na een donatie ter verwijdering van het asbestdak.

  Dus als het goed begrijp is het dak na vijf jaar weer aan vervanging toe🙄
  Dat is wel heel snel.


  Maak melding

 4. Zonde vh geld, afbreken en een compleet nieuw, die aan de huidige eisen voldoet, schouwburg genaamd Thalia bouwen met veel meer zitplaatsen.

  Suriname kent geen vernieuwingsdrang maar telkens renoveren. Het gebouw is niet historisch, breek het af, staat al op instorten.


  Maak melding

 5. In de VS worden voor een nieuw bouw of een dure renovatie een lening en vaak een obligatie lening uitgegeven. Anders kan de Moslim bank de bouw financieren en uit de inkomsten die lening afgelost worden.


  Maak melding

 6. @FBI ,…Alleen nog een grote BILLBOARD met jou foto midden in de stad,ontbreekt nog aan het geheel,om het verval en totale aftakeling te weerspiegelen !
  ====================================================


  Maak melding

 7. Hier hebben vele zangers vroeger opgetreden,..zoals JUSTUS BALAI ,..JULES SEDNEY,..SLOOTEN….de man die bij RAPAR radio,met een A4rtje in de hand liedjes zong.zelf meegemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.