Suriname krijgt officiële nieuwe tippelzone bij Nieuwe Haven

37
Sekswerkers Suriname worden 'eenmanszaak' en belastingplichtig
Archieffoto ter illustratie - niet in Suriname

PARAMARIBO, 15 sep – Tippelen is bij wet strafbaar in Suriname en toch krijgt het land binnenkort een officiële nieuwe tippelzone bij de Nieuwe Haven. Volgens de autoriteiten moet dat om het steeds toenemende aanbod van sekswerkers langs de straten van Paramaribo te ordenen. De ordening kan volgens voor de overheid ook dienen als bron van inkomsten, aldus Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost tegen Starnieuws.

De DC geeft aan dat er al over diverse zaken uitgebreid is gesproken door een commissie die in het leven is geroepen om ordening te brengen. Daarbij is bepaald dat aan de zijde tegenover de politiepost wordt ingereden, de sekswerker wordt opgehaald en aan de noordzijde wordt uitgereden. Bij het afzetten geldt dezelfde procedure. Ook zullen er camera’s worden aangebracht en zal deze tippelzone alleen tussen 19.00 en 06.00 uur opengesteld worden, schrijft Starnieuws.

Het is niet de eerste keer dat er actie wordt ondernomen vanwege de ‘stormloop’ van sekswerkers in Suriname. Rosebel Gold Mines, dochterbedrijf van multinational Iamgold, maakte deze week bekend diverse maatregelen in dit kader te treffen.


37 REACTIES

 1. Pak het integraal aan. Faciliteer ook voetgangers ,fietsers en bromfietsen .Maak afwerkplekken (hokjes) voor zowel autobestuurders als de rest. Dan incasseert de staat meer dan uitsluitend autobestuurders. Succes .Wat een vooruitgang zeg. Hard op weg naar de o zo verlangde ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 2. In en uit. Passend. Even goed opletten of Steve M. daar komt.
  Wie gelooft de politie dat ze voor 19:00 uur geen camera’s aanzetten? Een nieuwsgierige agent zal voor zijn vermaak zeker kijken voor 1900 en na 06:00.


  Maak melding

 3. Eerst verarm je het volk zodat vele de prostitutie worden ingedreven.
  Daarna ga je er geld aan verdienen.
  Ach ja Bouterse had toch al langer ervaring met prostitutie en dergelijke.


  Maak melding

 4. Steve Meye wordt de coordinator met een stevig salaris+emolumenten !!
  Hij mag als eerste “proeven” of het aangeboden vlees goed is !!!
  Mie Gado, Mie Masra!! Zijn wij zo laag bij de grond gevallen !! Moet dit een “leerschool” worden voor de jonge meiden van Latour, Abrabroki en Van Dijk buurten ???
  De “pooiers” staan al in de rij om hun aandeel op te eisen !!


  Maak melding

 5. Een tippelzone tegenover het politiebureau met camera´s er op gericht. Dat zal veel klanten trekken! Bovendien is het niet bepaald de gezelligste plaats van Paramaribo. Wel makkelijk voor de zeelieden.
  Het voordeel is dat als er iets met zo´n vrouw gebeurt dat de politie dan gelijk kan kijken met wie ze is mee gegaan.
  In Rotterdam had je ook zo´n tippelzone in een industriële omgeving, de Keyleweg, waar voornamelijk drugsverslaafde vrouwen wat probeerden te verdienen. Wie daar aan zijn gerief probeerde te komen moest wel erg hoge nood hebben.


  Maak melding

 6. Tippelzone…. gaat goed in Sweety Sranang. Tja in het kand meer vrouwen dan mannen. Weinig werk te vinden. De mannen willen,buitenvrouwen. Buitenvrouwen doen niets meer voor niets. Tja dan ga je dit nog krijgen. Wordt hoereren straks een officiele beroep. Gaan ze net als in NL belasting betalen over hun ritje of nummertje. Bouta slimme man. Hij wil niet vergeleken worden met NL, maar helaas begint hij steeds meer op een kaaskop te lijken. Zou hij stiekem met Rutte bellen?


  Maak melding

 7. Deze regering zou aan tafel moeten gaan met multinationals om fabrieken te openen in Suriname die gegarandeerde werkgelegenheid kunnen geven. Kunnen Surinamers geen auto’s of telefoons in elkaar zetten. Nee Suriname gaat een tippelzone openen terwijl het officieel verboden is. Verkeerde prioriteiten.


  Maak melding

 8. dit terwijl de tippen zones in Nederland worden afgeschaft opgedoekt…,, kijk maat in Utrecht ,, rode brug ,, bestaat niet meer,, in Amsterdam is de ,, roze buurt,, in zijn geheel verdwenen..

  tipiesch s u r alles wat in Nederland overboord wordt gegooid, komt in s me op de prioriteiten lijst..

  juist uit moreel etiesch overwegingen, worden de dingen in Nederland weg gemaakt..

  komt er ook een medische dienst al daar, b.v. een dokters kliniek..


  Maak melding

 9. Erg is dat. Prostitutie bevorderen in een land waar abortus, onder druk van de geestelijke leiders, bij de wet verboden is. Gevolg honderden vrouwen in het ziekenhuis vanwege mislukte illegale abortussen.


  Maak melding

 10. Van mij mag het allemaal en ik hoop dat de dames goed worden beschermd maar ik vind het vreemd dat voor een activiteit, die bij wet strafbaar is, faciliteiten door de overheid worden gecreëerd om deze strafbare activiteiten uit te kunnen voeren.
  In het verlengde hiervan zou de overheid ook voorzieningen kunnen treffen om mensen in staat te stellen wiet- of marihuanaplantages te runnen.


  Maak melding

 11. Wat n nieuws
  Hele Suriname 1 grote tipppelzone
  Zelfs midden in t prachtige oerwoud
  Ik was zelfs 5 jaar geleden in Suriname en omdat er weinig te doen was, werd ik verplicht n kijkje te nemen bij die motjokampoes 😂
  Ik werd letterlijk uitgekleed😅😂


  Maak melding

 12. Tippelen is by wet verboden maar er komt toch n tippelzone.
  Zo zie je maar weer dat niemand zich aan de wet houdt.
  Van de ene op de andere dag gebeurd dat.
  Tis algemeen bekend dat de politie de vaste bezoeker is op de hogestraat ennnnn gratis natuurlyk anders wordt zo’n dame meegenomen naar het bureau.
  Raar land


  Maak melding

 13. Het is een schande om het oudste beroep van de wereld te willen verbieden.
  Ook wordt het tijd dat de sekswerkers in het zonnetje worden gezet.
  Daarom moet in navolging van vaderdag en moederdag ook de Motjo Dei komen. Internationaal!!


  Maak melding

 14. @realist ,21:27 Maken jullie je maar niet druk hier landveraders,…jullie gaan er toch niet na toe, jullie zijn toch BOELERS, de meeste van jullie ,…C kerrrrr weete !

  C kerrrr weete ! Omdat je zelf een kontenkruiper en een gefrustreerde boeler bent, zeg je deze onzin.


  Maak melding

 15. En nu maar hopen dat de agenten die de camerabeelden moeten volgen “hun klepel’ rustig houden en wachten tot ze bij hun buitenvrouw of eigen vrouw thuis komen de volgende ochtend. In elk geval, houd Steve Meye uit de buurt, “al lukt het hem niet om stijf te worden” !!
  Binnenkort wordt een nieuwe “tippel-zone” ingesteld in de straat en buurt van Mike Nerkus !! Hij lust er wel pap van (misschien met afwerkplek in zijn tuin/achtererf ) !! Ook hier en daar “berm-tppel zone” in noord Paramaribo, speciaal voor Braziliaanse dames ?,op voorspraak van het Braziliaanse liefje van Dodson !!!
  Sranang – e-draai-no todo !!!


  Maak melding

 16. Voor wat betreft de sociaal-maatschappelijke problematiek, functioneert DC Nerkust thans als pooier van de NDP. (” De ordening kan volgens de DC voor de overheid ook dienen als bron van inkomsten”) Met zijn kortzichtigheid investeert hij in het verdere moreelverval van Suriname. Constructief anders denken om te komen tot een zorgzame samenleving, daartoe is deze omhoog gevallen en volgevreten lafaard van een zogenaamde DC niet in staat.


  Maak melding

 17. Dan is het kompleet.Overdag kinderen die daar knippas verkopen en s,avonds sekswerkers.
  Volgens b.v.Pakiratigri gaan we de goede kant op.En zo denken velen van ons over dergelijke zaken.Tje mi gado sranang sang e pesa nanga joe?


  Maak melding

 18. De Casino’s brengen niet genoeg in het laatje. Is deze nieuwe tippelzone ook een Eurozone om de tourisme sector aan te trekken. Prijs per klant graag in Eur/US. Pinnen mag ook?


  Maak melding

 19. @pj.
  Mijn opmerking is schertsend bedoeld. Je denkt toch niet dat ik dit goed vind? De DC heeft het over ordening in deze sector vanwege de vele dames die her en der hun lichamen verkopen . Dat zorgt voor overlast op straat. Dan heeft men dus gemeend om het op deze manier op te lossen. De achterliggende gedachte moet zijn : vermindering van overlast waardoor er een stukje rust komt, toezicht en preventie van calamiteiten of dan wel direct ingrijpen mocht iets fout gaan, tevens inkomsten voor de staat.

  Of het op een andere manier kan is zeer de vraag. Want tippelen is dus verboden maar er wordt een gedoogbeleid gevoerd. Is de weg van de minste weerstand. Kunnen ze maar beter de wet schrappen of op zoek gaan naar betere en duurzamere oplossingen.


  Maak melding

 20. “Tippelen is by wet verboden maar er komt toch n tippelzone.”

  Je hebt toch te maken met een President die allerlei zaken die illegaal zijn begaat dan wel faciliteert… dronken motorvoertuigen besturen, drugshandel, moord en doodslag….. waarom dan niet ook prostitutie? Past prima in het rijtje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.