dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameRegering van Suriname ziet af van verhoging eigen salarissen

Regering van Suriname ziet af van verhoging eigen salarissen

-

PARAMARIBO, 15 sep – De verhoging van de honoraria van de president, de vicepresident en het ministersteam gaat officieel niet door. President Desi Bouterse zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut, dat de regering heeft ingestemd. Dit gebeurde tijdens een speciale regeringsvergadering. Bouterse had de regering voorgesteld om af te zien van de verhoging. Hij voegde hiermee de daad bij het woord.

Eerder had het staatshoofd, bij zijn terugkeer uit Cuba, een ‘bevriezing’ aangekondigd. Hij had de medewerking van zijn regeerteam nodig, vandaar het voorstel. Volgens de wet gaan de honoraria van leden van de regering automatisch mee als de salarissen van ambtenaren worden aangepast. Onlangs werd een loonsverhoging van vijf en twintig procent overeengekomen met ambtenarenvakcentrale CLO.

Kennelijk was niet ver vooruit gedacht. Pas toen de cijfers werden gepublicerd, werd goed duidelijk wat de verhoging van de honoraria zou kosten. Om de aanspraken van de regeringsleden ongedaan te maken, is nu nog wetgeving nodig. Ook leden van het parlement komen in aanmerking voor een fikse verhoging. Bouterse laat het aan het parlement over te beslissen of het doorgaat. Delen van de oppositie zijn tegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. En de leden van het Kabinet?? En de Fist lady?? En Meye?? En Dino?? En die dubbele salarisse??
  Wanneer komt er eindelijk eens een overzicht van wat de diverse politici en daarom heen totaal aan salaris en privileges ( inclusief de waarde) krijgen, per individu en volledig!!


  Maak melding

 2. helemaal eens met de ,,, militaire interventie ,,, in Venezuela..

  moet ook verplicht in s m e kome..

  dan zijn we in een keer af van het gedonder.., dan kunnen we rustig het land tot ontwikkeling brengen, zonder gelul van de dictator sinds 1982..

  weg met alle veroordeelde misdadigers drugs crimi in het overheid apparaat nooit meer veroordeelden crieminelen met een straf blad in het overheid in dienst nemen..

  geen school diploma geen functie bij de overheid, zo verplicht je de jongeren om te leren studeren..


  Maak melding

 3. De regering geeft het goed voorbeeld in deze tijd van een economische dip. Ook het beleid dat de regering voerde om het begrotingstekort op te laten lopen is mijn inziens goed geweest. Hiermee kon men een grotere toename van de armoede voorkomen. Nu de tekenen van een economisch herstel zich laten zien zal de regering over moeten de tijd gaan tot extra besparingen om het begrotingstekort binnen de korste keren weg te werken. Alle meevallers voor de regering moeten aangewend worden om het begrotingstekort weg te werken. Maar Valies denkt er anders over. Hij eist meer geld voor de leraren terwijl die niet zo lang terug hebben kunnen genieten van een royale verhoging. Ik denk dat de tijd nu is aangebroken om verantwoordelijk te stellen voor een eventuele schade die hij aanricht als men wederom overgaat tot een staking.


  Maak melding

 4. de zelfde lijder had voor de verkiezing gezegd , dat als hij aan de macht zou kome, de helft van alle ministeries zou afschaffen het lanti apparaat zou halveren, maar doet niks


  Maak melding

 5. beste RobG
  U praat weer enorme onzin. De regering heeft niet besteed om de mensen uit de armoede te houden. De regering heeft pot verteert en geleend voor consumptie. Het gevolg is dat op de begroting de staatsschuld de 2de post geworden is. Salarissen en Staatschuld zijn samen hoger dan de staatsinkomsten. Ofwel er wordt steedsmeer consumptief geleend.
  De laatste truc was dat Staatsolie haar lening bij de staat afloste en veel te veel betaald heeft voor de laatste 5% in Newmont Suriname.

  Dat was het laatste. De afgedwongen salaris verhogingen duwen de staat nu helemaal in de ellende omdat de goudinkomsten niet meer groeien en de offshore olie niet gevonden wordt voor 25 mei 2020.
  De oliemaatschappijen kunnen geen zaken doen met Bouterse of Bouterse gelieerde partijen.


  Maak melding

 6. Zal tijd worden, ze hebben nu wel genoeg gegraaid, nu kunnen ze het extra geld gaan gebruiken om de ziekenhuizen op te knappen, dan hoeft de president ook niet perse meer naar Cuba af te reizen voor zijn medische behandelingen. Dat bespaart weer op de kosten voor onze schatkist, die nu al een gat in de bodem heeft. In onze ziekenhuizen wil je nog niet doodgaan, als je voor de ingang staat ben je er al van overtuigd dat je laatste uur is aangebroken.😭


  Maak melding

 7. De verkiezingen komen er aan, het is nu dan tijd om goede sier maken te maken middels nog meer leugens en bedrog. De rekening zal immers naderhand worden gepresenteerd. De opportunistische politiek met de Boutisten aan de macht viert nu hoogtij, terwijl de medische zorg op z’n gat ligt en het kijken na heeft. Ambtenaren brengen geen geld in het laadje en met de SRD geldpers is de kinderhand van de ‘ have not’s ” de DDB loyalisten gauw gevuld. Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder blijft meneer geld. Hoe naïef is men niet in Suriname om nog zo door te gaan. De toekomstperspectieven zijn slechts gebaseerd op gebakken lucht en men trapt er steeds weer in.


  Maak melding

 8. Omoe Snesie , 15:16 Correctie !
  ” Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder blijft meneer geld.”
  Dit moet feitelijk zijn ” Meneer SRD is een machtig ridder en een machtig ridder blijft meneer SRD” .
  Een gezegde uit het Spaans adagium luidt’ ,, Poderoso Caballero es señor dinero”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES