Amerikaanse ambassadeur vertrekt eind september uit Suriname

11
Huidige Amerikaanse ambassadeur vertrekt uit Suriname
Archieffoto: De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Edwin Nolan.

PARAMARIBO, 15 sep – De huidige Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Edwin Nolan, heeft vrijdag een afscheidsbezoek gebracht aan de president van Suriname. De diplomaat die sinds 2015 in Suriname gestationeerd is vertrekt eind september. Zijn opvolger wordt hoogst waarschijnlijk Karen Williams.

Williams werd eind juni door de Amerikaanse president Donald Trump genomineerd als ambassadeur van de Verenigde Staten in Suriname. Zij is sinds 2016 senior adviseur op het Bureau van Politieke-Militaire Zaken op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Als haar benoeming wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Senaat, volgt zij Nolan op.

In dat kader brengt een delegatie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geleid door Bob Goodlatte, de Republikeinse voorzitter van de juridische commissie, binnenkort een bezoek aan Suriname.

11 REACTIES

 1. Het is een grote vakantie voor deze ambassadeurs die in Suriname worden geplaatst. Veel valt er nl niet te doen. Voor de Indianen hebben ze het nooit opgenomen.


  Maak melding

 2. Indianen worden doorgaans, net als andere Surinamers, opgenomen in het AZ.
  Het is niet de taak van welke ambassadeur dan ook om het voor de Indianen in Suriname op te nemen, dat is een taak van de Surinaamse regering.


  Maak melding

 3. Doorgaans zijn de indianen slachtoffers sinds de komst van de Europeanen in de Amerika’s.Als ze niet met het geweer werden gedood,deed de nieuwe ,voor de indianen onbekende ziekten, dat.De ingi’s zijn zodanig in een hoek gedrukt in hun eigen land dat ze zonder vreemde hulp er niet meer uit komen.Ook niet met de pikin ingi boi als president.Deze is niet verder geraakt dan het schenken van een ambulance boot aan de indianen.


  Maak melding

 4. Hoe toeplasselijk:
  Zij is sinds 2016 senior adviseur op het Bureau van Politieke-Militaire Zaken op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.


  Maak melding

 5. LAS EDDEH TROMP heeft getekent,maar is het allang weer vergetgen,WIE DE SITUATIE IN USA VOLGT WEET DATdeze blanke EZEL ,op het randje staat,om afgezet te worden.

  @ Pa Winti ,..stop beeing a SLAVE !


  Maak melding

 6. Een slaaf kan zijn mening nooit uiten. Maar ik verkoop geen land aan buitenlanders.
  En wanneer je baas op podium staat schelt hij bijna alle ontwikkelde landen uit.
  En de domme massa die aanwezig is, die zitten of staan, gaan krom van het lachen.
  En achter de schermen heeft hij wel die zelfde ontwikkelde land of landen nodig.
  Wie houdt wie voor de gekt.


  Maak melding

 7. Ze is van huis uit geen diplomaat maar een politicus. Zij moet voor Trump assesments geven van bouterse’s regering. Ik denk niet dat ze militare interventie voorbereid maar een politieke acht ik niet uitgesloten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.