Weer aanrijding tijdens Verkeersveiligheid Maand in Suriname

11
Weer aanrijding tijdens Verkeersveiligheid Maand in Suriname

PARAMARIBO, 14 sep – Een pick-up met twee inzittenden is gistermiddag over de kop gegaan na een botsing op de hoek van de H.D. Benjamin- en de Boretstraat in Suriname. De pick-up reed over de Benjaminstraat en werd in de flank geramd door een personenauto, die had verzuimd voorrang te verlenen. De veroorzaker werd zwaargewond afgevoerd in een ambulance. De inzittenden van de pick-up kwamen met de schrik vrij.

Sinds het begin van de Verkeersveiligheid Maand in Suriname op 15 augustus is het verkeer niet bepaald veiliger geworden. De politie noteerde in de eerste helft alleen al zeker 4 doden en meer dan 10 gewonden. De meeste ongelukken zijn het gevolg van roekeloos rijden, en rijden onder invloed van alcohol.

Het thema ‘Tranga rey na dede’ van de Verkeersveiligheid Maand schijnt niet goed te zijn doorgedrongen bij de verkeersdeelnemers.


11 REACTIES

  1. Ik zou zeggen, opvoeden begint thuis en op de lagere school etc. Het wil volgens mij nog niet doordringen en zal niet zeggen dat het nooit zal gebeuren dat de verantwoordelijkheid zoek is in Su, vooral bij de regering.
    Men denkt vaak genoeg dat het mij niet zal gebeuren, omdat mie na bigi rijman.
    Iets anders is ook het laten keuren (APK) met tjoekoes van de auto’s en vooral bij de Vrachtwagens baart dit mijn zorgen. Wagie keur, terwijl remleidingen verrot zijn etc. We komen weer op “verantwoordelijkheid” nemen.
    Ik hoop dat een ieder in zal zien dat met hardrijden en geen voorrang verlenen je anderen en je zelf alleen maar leed bezorgt. In Su, is harder rijden dan 70, not doen.


    Maak melding

  2. Dagelijks kun je het lezen en op foto’s bezien of lijfelijk aanwezig waarnemen.
    En toch ja toch geen lering uit trekken , kan niet dor onwetendheid want het staat in de kranten, maar is stoerheid, onervarenheid, koppigheid, slecht ziende blind en doofheid?
    Of denken ze dat de rijweg een racebaan is en alleen van jou?
    Ikke zou niet weten maar wat ik zeker weet:
    Op zo een klein inwoners aantal zijn de doden en gewonden teveel. Egenlijk is iedere dode en gewonde 1 teveel..
    Is het gedreag aan te passen ?
    Normaal ja maar in Suriname denk ik maan ten dele


    Maak melding

  3. Surinamers in Suriname kunnen niet rijden dehelft van de bevolking heeft geen geldige rijbewijs of gekocht of rijden onder de naam van een familielid die het ook heeft gekregen van de inspecteur onder speciale voorwaarden.


    Maak melding

  4. Geen voorrang geven, heeft deze K@olo chauffeur wel een rijbewijs ???
    Of lapte hij / zij die aan zijn / haar laarzen ?????
    What een shit zooi !!!!!!!!!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

  5. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje maar zoals vele weggebruikers zich in het verkeer gedragen is het alsof ze op zoek zijn naar een ongeluk.They just don.t care.


    Maak melding

  6. @pj
    Je hebt gelijk, they just don’t care.
    Als je een dag met een dashcam in de auto in Suriname rondrijdt heb je beeldmateriaal voor een heel jaar van het tv programma “idioten op de weg”.
    Ik zie vaak volstrekt onbegrijpelijke en onmogelijke acties van autobestuurders waarbij in denk, zijn ze blind, gek , suicidaal , onder invloed van drugs of misschien een combinatie van allemaal.
    zolang de politie niet beter gaat controleren zal het gedrag van deze overantwoordelijke lieden voorduren.


    Maak melding

  7. Velen van ze hebben geen rijbewijs en/of kennen de verkeersregels niet. Verkeersfatsoen is ook zoek en te weinig bottas die regelmatig controles uitvoeren.


    Maak melding

  8. Al introduceren ze een Veiligheids-Decennium, het maakt geen flikker uit. Ze doen alsof zij de baas zijn op de openbare weg. Welke maand is onbelangrijk. Welke 6-jarige heeft de Verkeersveiligheidsmaand geïntroduceerd? Het kan geen volwassene zijn geweest. Hoewel, als ik kijk naar de gezamenlijke intelligentiecoëfficient van het parlement zou dit ook uit die hoek zijn gekomen. Een totaal wegennet ter grootte van de provincie Utrecht in Holland en een jaarlijks dodental dat percentueel meer is dan Nederland met zijn snelwegen en goede secundaire wegen moet toch iemand aan het denken zetten. Maar ik zei het al eerder: om te denken heb je hersens nodig. Dat geldt voor beide kanten overigens.


    Maak melding

  9. De regering geeft al die campagnes sranang tongo namen. Maar schrijft ze wel op in het Romaanse alfabet. Hoe moet de ongeletterde doelgroep het dan lezen? En waarom nooit een Indiaanse, Chineze, Hindoestaanse, Javaanse slogan? Altijd weer het neegher-engels.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.