Regering Suriname: zaak minster Blok afgehandeld na verontschuldigingen

28
Stef Blok: Suriname is mislukt

PARAMARIBO/DEN HAAG, 14 sep – Suriname heeft vorige week een Speciale Gezant van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok ontvangen. Ook is er een diplomatieke nota van Nederland ontvangen inhoudende de intrekking van gewraakte uitspraken van Blok en verontschuldigingen aan de Surinaamse bevolking in Suriname en aan de diaspora. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Nu het verzoek van Suriname tot intrekking van de gedane uitspraken en het aanbieden van verontschuldigingen achter de rug is, beschouwd de Surinaamse regering deze zaak nu als zijnde afgehandeld en gaat zij over tot de orde van de dag aldus het NII.

In de relatie met Nederland wordt als belangrijkste aangelegenheid nu gezien: het vrijgeven van de vastgehouden geldzending van de Centrale Bank van Suriname. Deze aangelegenheid zal de hoogste prioriteit behouden bij elke eventuele toekomstige bespreking met vertegenwoordigers van de Nederlandse regering zegt de regering.


28 REACTIES

 1. Deze ongestudeerde paarse honden uit de regering, weten alleen maar wat het woord verontschuldigingen betekend, wanneer het hun het beste uitkomt, maar als het daadwerkelijk op verontschuldigingen aankomt betreffende het wanbeleid van de afgelopen jaren door deze paarse rotzooi, dan gebruiken ze allerlei leugens, om hun wanbeleid te ontkennen en goed te praten, zo hypocriet zijn deze volksmisleiders, laat staan, dat ze ooit zullen toegeven, Wat voor een puinhoop ze hebben achtergelaten voor dit volk.


  Maak melding

 2. Om je in stukken te lachen. Eerst schreeuwen en brullen van gespeelde verontwaardiging en we gaan weer over tot de orde van de dag. Ik durf te wedden dat Blok zich met geen woord heeft verontschuldigd over zijn gewraakte woorden. Dit noemt men met de staart tussen de poten terug in je hok. Maar dit zullen die Surinaamse ‘kopstukken’ niet begrijpen, want daar zijn ze te stom voor. Blok kan rechtop en met de schouders naar achteren glimlachend verder gaan. Er staan hem nog veel belangrijkere zaken te wachten.


  Maak melding

 3. Begrijp het iet hoor blok kies eieren voor zijn geld bied netjes zijn verontschuldigingen en het proberen goed te praten voor blok.nederland verlies deze ronde punt uit


  Maak melding

 4. Blok heeft diep heel diep moeten buigen dat hij een gescheurde broek aan overhield,waarbij zijn witte reet duidelijk te zien was,toen hij met bevende knieen overeind kwam was duidelijk te zien dat zijn neusgaten vol zat met stof,dus werkelijk hij is diep door het stof gegaan,Yes Suriname voor goud en olie en nog veel meer krijg jij deze gasten klein,sommige redimus zijn hier heel pissig verontwaardig over thats the nature off the beast,ze kunnen er niets aan doen het is genetisch bepaald


  Maak melding

 5. @ Dagoebal,

  Jij paarse rat ziet dingen die er helemaal niet zijn. maar daar hebben meer paarse ratten last van. Tot aan de top van het land toe, voor wat dat waard is.


  Maak melding

 6. Mooi , goed dat deze zaak is afgehandeld. Goed dat de Nederlandse regering de zaak tactvol heeft opgelost door verontschuldigen aan te bieden en het intrekken van de bijzonder kwetsende en onjuiste uitspraken van de heer Blok. Goed dat Suriname het accepteert. Daar was het ook om te doen. Die voorwaarde had Suriname immers duidelijk vooraf gesteld.

  Voor wat betreft de diaspora; ik zou bij God niet weten of hij (Blok) ook een speciale gezant naar de diaspora heeft gestuurd.

  Anyway, de beslaglegging op dat geld is bijkans 4 maanden gaande. Ik hoop dat er schot in de zaak komt. Suriname gaat er zondermeer vanuit dat het geld vrijgegeven moet worden. Ik hoop dat er vlot medewerking verleend wordt door de Surinaamse autoriteiten. Ik hoop ook dat Nederland het geld niet langer vasthoudt dan strikt noodzakelijk is als ze geen bewijzen kan verzamelen.


  Maak melding

 7. Bouta de pres met ballen,krijgt deze BLEEKSCHETEN op de knieen,de tijd van buigen voor deze SLAVENDRIJVERS is VERLEDEN TIJD,dat beginnen zij zoetjes aan te begrijpen,…en nu het GESTOLEN geld teruggeven.EN RAP.
  Als Suriname gelijk heeft MOET NEDERLAND RECHTVAARDIG ZIJN DAT IS NORMAAL,in deze steun ik,..henkmolenaar2016 de president volledig.eerlijk is eerlijk.


  Maak melding

 8. LELIJKE ..FBI,..en .EZEL MANU,…zwaar gefrustreerd door dit bericht,gaan jullie nu maar lekker huilen en je wonden likken jullie zijn SELL OUT COONS,..GO LICK MAASA HIS ASS,daar zijn jullie goed voor.ROOD GEMUTSTE BOERIEKIES !!


  Maak melding

 9. NL is mans genoeg om fouten toe te geven alhoewel hij in mijn optiek toch n punt had
  Maar die ka Surinaamse overheid liegt wel als de besten en neemt gewoon t volk in de maling
  En dan heb je van die oerdomme boerkis die halen elke keer NL erbij in de negatieve zin
  Wel ik ben pro Holland


  Maak melding

 10. Diplomatie is het spelen van toneelstukjes met de bedoeling goede relaties te blijven onderhouden en niettemin duidelijk te maken wat men vindt en wat men van elkaar verwacht. Elkaar openlijk schofferen past daar niet in en dat is hier het probleem. Blok heeft gezegd wat hij echt dacht in een besloten bijeenkomst en een achterbakse gluiperd heeft dat in de openbaarheid gebracht. De linkse media en de medelanders met een wrok naar “De witte man” sprongen daar natuurlijk bovenop met de nodige ophef en reputatieschade voor Nederland.

  Suriname kon natuurlijk niet anders dan boos reageren en excuses eisen. De zaak is nu echter volgens de diplomatieke etiquette opgelost met uitgebreide excuses waar niemand wat van meent. Suriname weet dat natuurlijk ook wel maar begrijpt dat Nederland te belangrijk is om continu ruzie mee te hebben en beschouwt de zaak nu dus officieel als afgedaan.
  Er komt straks een post-Bouterse tijdperk, de economie is een ramp en men weet wel, niemand gaat investeren in een land als Suriname, het is een eeuwig wingewest, meer niet. Het is dus goed rijke vrienden te hebben die verplichtingen naar jou voelen.
  Helaas vervagen de banden geleidelijk, dus relaties warm proberen te houden en niet steeds maar boos zijn en lelijke dingen roepen. Soms moet je zoete broodjes bakken zodat men je toch nog aardig blijft vinden als dat verre familielid dat toch nog een beetje bij ” ons” hoort en dat je af en toe wat moet helpen.


  Maak melding

 11. Ach ach denkt het Surinaamse volk nu werkelijk dat de Nederlandse Staat zich druk heeft gemaakt om de ophef in Suriname ? Neen man, de Ned. verontwaardiging was gespeeld en daar is men in Suriname weer ingetrapt.


  Maak melding

 12. Beste @ex- minister Hans van den Broek,

  Suriname en diaspora mogen ontzettend blij zijn dat een “achterbakse gluiperd” dit negatieve nieuws openbaar gemaakt heeft. Besloten of niet , de heer Blok heeft foutieve en denigrerende uitspraken gedaan door Suriname een failed state te noemen terwijl dat geenszins het geval is. Suriname voldoet namelijk niet aan de criteria om als een failed state gecategoriseerd te worden.

  In het verlengde hiervan zijn er papegaaien bijgekomen die geen gelegenheid laten voorbijgaan om dat nog eens te benadrukken. Dit alles veroorzaakt door misleidende informatie van de heer Blok. Wat heb je eraan als je iets zegt wat je werkelijk denkt als datgene wat je denkt foutief is. Je sleurt gewoon anderen mee die niet beter weten en het grif aannemen. Hoe dan ook, de zaak is afgedaan omdat Suriname excuses eiste, tevens intrekking van de uitspraak. Er is aan voldaan.


  Maak melding

 13. Feitelijk moet het zo zijn dat alle papegaaien die Suriname een failed state noemen ook nederig hun excuses aanbieden en hun woorden terugtrekken. Want Stef Blok heeft dat gedaan. Zorg dus maar voor een SPECIALE GEZANT.


  Maak melding

 14. Als Surinamer zeg ik dat Suriname al jaren failliet is onder Bouterse want hij heeft het land leeggeroofd van al zijn tegoeden die Vine had achtergelaten 1.3 miljard USD. Laten ze mij aanklagen als Surinamer dan zal ik ze bewijzen dat de president de grootste boef is van Suriname.Zo lang deze man voor het zeggen heeft in Suriname komt het nooit meer goed.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden meer niet.Volgens mijn mening heeft hij een lage opleiding gehad.Economische kennis heeft hij niet want als hij spreekt weet hij het niet waarover hij het heeft. Aan alles komt er een eind Bouterse.Daarvoor zorg God.


  Maak melding

 15. De PAARSE ANTI-Srananmans zijn wat blij met de
  excuses van Blokje !

  Men steekt de kop in het zand en is blij, terwijl ons Land
  zwaar FAILLIET is en de onze Rechtsstaat vanuit het Paarse
  regiem, openlijk wordt ondermijnd !

  FEIT is dat door niet-nakoming van regelgeving en internationale
  verplichtingen, de machthebbers in Sranan, de staat op FINANCIEEL
  GEBIED, hebben doen belanden in een ISOLATIE-CRISIS !

  Sranan ziet zich genoodzaakt de zaak van de BLOK-uitspraak te laten
  rusten, omdat met spoed bekeken moet worden, hoe Suriname haar
  dreigende financiele isolement kan doorbreken door snel met onder
  andere Nederland en de USA, overeen te komen, hoe zal worden
  voldaan aan oa de vereiste financiele controles en aan internationale
  regelgeving, om internationale GELDZENDINGEN VANUIT SRANAN
  mogelijk te maken en te houden.

  Dusss…….FINANCIELE ZAKEN op orde krijgen, dient de belangrijkste
  PRIORITEIT te zijn voor het Surinaamse regiem, en niet excuses of debat
  over FAILED-State-uitspraken !


  Maak melding

 16. Nederland geef het in beslag genomen geld niet terug!
  Het ligt niet in het belang van het volk.Het gaat om witwas en bloedgeld van bouta.Laat showman en entertainer van de eeuw, bouta jullie niet beetnemen.
  Over de gehele wereld worden diplomatieke zaken profesioneel afgehandeld zonder voorwaarden eraan te koppelen.
  De ndp regering is iets dat je zelf je vijanden niet wenst mee te zitten ..nooit…never.
  Met blackmail en bedelen doen ze zaken…geven en nemen….
  Geef ze niks terug.Het volk van Suriname vraagt niet erom.
  Wat een ellende deze ndp regering.


  Maak melding

 17. @Pakiratigri
  Van de surinamers is bekend…bouta kan hun verkopen zonder dat ze het zullen merken.Hij kan ze elke dag naaien en de surinamers zullen het nooit merken.
  Veronderschuldigingen aan een moordenaar aanbieden?…alleen de pakiratigris en de rest van de ndpers doen dat.
  Wat betreft Blok,hij heeft op diplomatieke wijze zaken afgehandeld want het heeft geen zin verder in oorlog met bouta te gaan en het volk daarmede verder te duperen.Ze hebben het al moeilijk genoeg zonder de zaak blok erbij te betrekken.Ook zonder ooit van blok gehoord te hebben deden de surinamers het niet beter…het gaat met de dag slechter met hun.


  Maak melding

 18. FBI je hebt het nog steeds niet begrepen spleetje reetje evenmin die is nog dommer dan een loopse teef,blok is een intellectueel de denker binnen de VVD,zijn kindje wat hij altijd binnen gesloten VVD kringen altijd werd besproken onder een glaasje wijn en neerbuigend keek nr het klote volk mensen uit de diaspora,mensen zoals jij ja is aan flarden geschoten,in kringen van de neo cons is je verontschuldigen aan het klote volk not done dit gt hem zijn hele leven lang achter volgen,wat nog erger is aan j grootste vijand kruipend j verontschuldigen is gelijk aan de doodstraf en president Bouterse heeft hem zover gekregen dat te doen,think About That ga iets gebruiken zodat j hersenen meer informatie tot zich toe kan nemen,anders ga je het denken van personen die jou minacht nooit kunnen begrijpen,die loopse teef evenmin


  Maak melding

 19. @Dagoebal
  Arme dagoebal…die is nog zieker en gekker dan zijn baasje bouta.Beiden horen thuis in een gekkenhuis.
  Beterschap dagoebal,vergeet je pilletjes niet.Je hebt het nodig.


  Maak melding

 20. FIRST OFF ALL: volgens de Surinaamse regering en talloze Donkey Ass NDP’ers … is de zaak minister Blok afgehandeld na verontschuldigingen.

  @ Dagoebal 14 september 2018 at 02:52
  ” Blok heeft diep heel diep moeten buigen dat hij een gescheurde broek aan overhield,waarbij zijn witte reet duidelijk te zien was,toen hij met bevende knieen overeind kwam was duidelijk te zien dat zijn neusgaten vol zat met stof,dus werkelijk hij is diep door het stof gegaan,………..”

  *******************************************************************************
  Is Suriname nu minder of helemaal geen …. FAILED STATE ….. meer ??????????????????????????

  SECOND: denkt de Surinaamse regering dat Nederland …. nu Suriname de verontschuldiging van Blok geaccepteerd heeft … uit dankbaarheid …. het inbeslag genomen geld { ruim 19 milj.} … gaarne teruggeeft ….met daarbij de nodige excuses !!!!!!!!!!!

  @ Dagoebal en talloze donkey ass NDP’ers …. ZIJN NAÏF EN STOM GENOEG OM ZO TE DENKEN !!!!!!!


  Maak melding

 21. @pakiratigri volgens mij maakt het geen klote uit wat iemand over je zegt als je sterk in je schoenen staat. Suriname ALS STAAT is zwak. Dat zegt niet zo zeer iets over de bevolking, maar wel veel over de (huidige) regering en haar handelen. Wellicht voldoet Suriname als staat niet aan de cirteria voor Failed State, maar een success story kunt de periode na de onafhankelijkheid ook niet bepaald noemen. Natuurlijk kun je dat gooien op “het leegroven” van het land door de witten, maar volgens mij wordt het land nú aan de onderkant leeg geroofd door niet-zo-witten en aan de bovenkant weggegeven door wat jullie dan paarse ratten noemen. Wat is er gebeurd met de 10 miljoen guldens die Suriname 10 jaar lang van Nederland ontvangen heeft na de onafhankelijkheid ? Daar hebben mensen hun zakken goed mee gevuld. Joseph de Maistre zij al: Elk volk krijgt de regering die het verdient. Iets met hand en eigen boezem…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.