dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameLid parlement van Suriname weigert ambtenarensalaris als extra loon

Lid parlement van Suriname weigert ambtenarensalaris als extra loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 sep – Asiskumar Gajadien, parlementariër voor oppositiepartij VHP, heeft zijn bankrekening gedeactiveerd. Het is een principiële stap. Gajadien wil voorkomen dat er nog langer salaris wordt gestort door het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie. Hij probeert al enkele jaren de regering zover te krijgen zijn salaris als topambtenaar in te houden. Het gebeurt maar niet. Dat is vreemd voor een regering die al jaren zegt het fenomeen van ‘dubbelverdieners te willen bestrijden.

De daad wordt maar niet bij het woord gevoegd, zoals met zoveel andere zaken. Gajadien wil niet in het rijtje staan van parlementariërs die dubbel pakken. Toch wordt het tegendeel beweerd, vooral vanuit de regeringsfractie. “Het is een pertinente leugen dat ik er een dubbel salaris op na houd”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Met zijn eigen actie heeft hij voorkomen dat een scheve toestand door blijft gaan.

Toch is er nog een lange weg te gaan. Ruim de helft van het parlement heeft een (top)baan bij de overheid. Wat Gajadien tegen de borst stuit, is dat leden van het parlement tussen wal en schip belanden als ze uittreden. Voor ministers is een overheidsbaan gegarandeerd aan het einde van de rit. Het moet verklaren waarom veel parlementariërs zich als het ware vastklampen aan hun baan. Daar moet verandering in komen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Er zijn weinig Nederlanders die er principes op nahouden. Vooral niet als ze hogere posities bekleden. Zo kunnen we wel doorgaan met generaliseren. Schieten we niet mee op. Gajadien heeft een positieve stap ondernomen. Goed voorbeeld doet volgen. Laten ze dat onderwerp ook gaan behandelen en een wetsvoorstel indienen om het dubbele salaris van parlementariërs af te schaffen.
  Parlementariërs zijn volksvertegenwoordigers. Men moet het volk niet het idee geven dat het alleen maar te doen is om geld.


  Maak melding
 2. Gajadien verkoop alleen maar zoetjes broodjes na bijna achtjaar een dubbele salaris te hebben ontvangen en pas april dit jr eindelijk de moed heeft opgebracht zijn bank rekening op te heffen waarom niet eerder bij mij rijs de vraag of dit geen politieke stunt is,want toen Parmessar min v OW was heeft hij gajadien vaker hierop aangesproken om te komen werken vr zijn salaris op de dagen die er niet vergadert werd in het parlement hij weigerde pertinent dat te doen,de enige parlementariër die dat deed is de huidige voorzitter van de BEP,nu de verkiezing nadert heeft hij na bijna acht jr lekker kunnen genieten van een riante inkomen het licht gezien


  Maak melding
 3. Dagoebal
  Man wat etter je nou.
  Je moet blij zijn als er 1 schaap over de dam is en betre laat dan nooit. Misschien volgens anderen zijn voorbeeld en misschien ook niet.
  Alle beetjes helpen niet waar.


  Maak melding
 4. @Dagoebal.
  Je verhaal zit weer vol met oncontroleerbare beweringen waarmee je op de man speelt en mist weer elke beschouwing van de werkelijke zaak die speelt.
  Waarom doe je geen ALGEMENE uitspraak over de onwenselijkheid van dergelijke dubbelle inkomens?? Waarom haal er Bouterse niet bij die een pensioen en gedeeltelijke AOW uit Nederland, plus een pensioen als militair, plus andere eerder overheidsbanen, plus zijn huidige inkomen geniet??
  Waarom steun je de oproep niet dat er eindelijk eens een overzicht komt van alle inkomsten van alle zittende en oud politici??
  Dan zouden je postings eindelijk eens realistische en oprecht overkomen. Nu is het niets anders dan een beetje infantiel en selectief met KA gooien.


  Maak melding
 5. Ben heel toevallig in su , ik loop rond en ik proef en merk dat er geen beleid, totaal niet in Suriname. Dc van saramaacaa mag scheuren met snelheid van boven de 100 km/h zonder sancties, bromfietsers verlenen geen voorrang enz enz Totasl chaos!!!


  Maak melding
 6. Brantimaka , ,volgens de DC staat deze boven de politie , dus boven de PG ,Ja zelfs boven de wet , want hij komt uit Nickerie , het district van Pagla koetha , Rachied. Doekhi , Ja in dit district staat de DC zelfs boven de President ! hahaha .
  Heb niks tegen marktventers, maar deze ex-marktventer maakt het wel erg vage(bond).
  Bouta weet exact welke PCS patienten hij op cruciale positie’s plaats !!!
  De verkiezing in 2020 beloofd wat met deze omlaag gevallen DC , Laksmienarain Dubai !!


  Maak melding
 7. Zwakka, toppie dat je met jou Nederlands toch nog je ongezouten mening durft te ventileren, diepe buiging👍.
  Ik echt bewondering voor Gajadien, dat hij nu opstaat en op deze manier aangeeft dat er nu een stop moet komen tegen deze verhogingen. Nu kan Bouta niet uitblijven met een reactie, want gaat hij ermee door, dan komen ze duidelijk als graaiers over. 👀
  Ik ben benieuwd naar Bouta zijn reactie op deze actie.🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES