Minister kondigt verhoging tarieven voor drinkwater in Suriname aan

19

PARAMARIBO, 13 sep – De tarieven voor de levering van drinkwater aan huis gaan omhoog. Volgens minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen is er geen ontkomen aan. De kosten voor winning en transport zijn flink omhoog gegaan. De werkzaamheden van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, mogen niet stagneren. Dus gaan deskundigen van het ministerie en de SWM nu samen aan de slag.

Er wordt uitgerekend hoe groot precies de verhoging moet zijn. Het kan best meevallen. “Als u kijkt naar de tarieven die nu betaald worden voor water en wat er tegenover staat, dan is een prijsaanpassing niet te vermijden”, zei Dodson bij de opening van een nieuw SWM-dienstencentrum. De in zijn ogen lage tarieven zouden niet beletten dat de dienstverlening wordt verbeterd. Ook worden steeds meer huishoudens aangesloten.

Volgens Dodson is daarom een aanpassing van de tarieven niet te vermijden. Hij wil al in hooguit oktober een uitgerekend voorstel doen aan de ministerraad. Klanten en vooral ondernemers zullen tijdig op de hoogte worden gesteld. Onder het huidige beleid bij het waterbedrijf, betalen de grootste verbruikers het meest. Tot de grootverbruikers worden ook ondernemers gerekend.

19 REACTIES

 1. Alle salarisverhogingen worden weer teruggepakt door de regering met wegenbelasting, nu drinkwatertarief,premieverhoging basiszorg straks weer benzine…..enz!!


  Maak melding

 2. Goede zaak 9 srd en 17 srd betalen vr de diensten van de SWM is niet meer van deze tijd,en het water wat j krijgt is van hoogstaand kaliber vr omgerekend 2 euro per maand is shameless,ga een waterput zelf graven als j geen gebruik wil maken van de dst van de SWM


  Maak melding

 3. Dagoebal
  13 september 2018 at 21:35
  Goede zaak 9 srd en 17 srd betalen vr de diensten van de SWM is niet meer van deze tijd,en het water wat j krijgt is van hoogstaand kaliber vr omgerekend 2 euro per maand is shameless,ga een waterput zelf graven als j geen gebruik wil maken van de dst van de SWM

  ==============================

  Zolang jouw dochter in de massagesalon geen tariefsverhoging doorvoerd vind ik alles best. Hee Dagoe mi gado ze is echt THA BOMB. Laten we deze dingen betaalbaar houden voor arme Surinamers. Ja toch.


  Maak melding

 4. Raytje reetje split j reet,san e hati ju so fu sranang,wees Suriname dankbaar,want als j nu in de madras was,had de regen jou weggespoeld en niemand zou ooit van raytje reetje split je reet hebben gehoord,nu dien j als speelgenot vr de makamba stinki ,Su is aan het veranderen komt zelf kijken leden van jou srt hebben geen massage salon nodig om hun dst aan te bieden dat doen vr de Chinese winkels na een dag vol zuipen


  Maak melding

 5. Een verhoging is op zijn plaats. Als je voor een 500 ml flesje water bijna 5 SRD moet neertellen en weet dat heel veel huishoudens voor een hele maand nauwelijks 20 SRD moeten betalen, dan is het water in Suriname bijna gratis.
  En nog te weten dat sommige huishoudens 0,0 cent betalen aan de SWM, heb in het verleden gevallen gehoord van mensen die jarenlang “gratis” water hadden.

  Tot de dag van vandaag genieten sommigen nog van “gratis” water, SWM mus’ check moro bun…


  Maak melding

 6. RobG
  Ik heb op 13 september nog aangegeven dat de prijsstijgingen van de EBS en SWM nog plaats zouden vinden.
  Zie hier het bewijs dat hierdoor de inflatie verder zal toenemen en Suriname nog steeds in een reseccie zit.

  RobG hopelijk kun je nu wel toegeven dat mijn voorspelling is uitgekomen.


  Maak melding

 7. Wegenbelasting, elektriciteit duurder, water duurder, levensmiddelen duurder enz. enz. Dat kan iemand die 1300 tot 1800 SRD per maand verdient zich niet permitteren. Denk aan bijv. een wachter die van 18:00 uur (s’middags) tot 06:00 (In de ochtend) moet werken.


  Maak melding

 8. Niet willen betalen voor water ( 12 srd per mnd) bijna gratis. En als swm sluit (failliet) gaan ze weer klagen en zeggen regering no doe neks. En Robg verhoging hhad al vanaf 30 jaar geleden gemoeten. Dan was inflatie ook minder nu


  Maak melding

 9. Veertig jaar geleden betaalde ik per maand 9,20 Surinaamse guldens voor water aan DSW. Een Amerikaanse dollar koste toen 1,80 Surinaamse guldens. Dat was dus $ 5,11 per maand. Wat kost een dollar nu? 8 srd? Dan zou als de prijs al die tijd hetzelfde gebleven was nu 40 srd betaald moeten worden.

  Inderdaad, het wordt wel eens tijd voor een prijsverhoging!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.