Home Onderwerpen Justitie en politie Multinational in Suriname wapent zich tegen verwachte ‘stormloop’ sekswerkers

Multinational in Suriname wapent zich tegen verwachte ‘stormloop’ sekswerkers

14

Archieffoto ter illustratie - niet in Suriname

PARAMARIBO, 12 sep – Rosebel Gold Mines, dochterbedrijf van multinational Iamgold, verwacht een stormloop van sekswerkers. De activiteiten van Rosebel Gold Mines in de nieuwe mijn in het Saramacca-gebied zullen trekpleistereffect sorteren. Bij het voorbereidend werk zullen bijna honderd arbeiders te werk worden gesteld. Dat zal oplopen tot honderd en vijftig als het mijnwerk begint. Het management maakt zich zorgen.

Dat is zo aangegeven in het milieu- en sociale-effectenrapport over het mijnwerk in Saramacca. Het is te verwachten dat met de arbeiders ook de commerciële seksindustrie zal neerstrijken. Daarom zullen voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Volgens Dagblad Suriname zullen werknemers en contractarbeiders getraind worden in de “ethische code en de gedragscode van Rosebel Gold Mines.

In de codes wordt deelname van welke aard dan ook aan commerciële sekshandel verboden. Er zal een “nultolerantiebenadering” gelden voor werknemers die tegen de codes in handelen. De bedoelde deelname wordt in het licht geplaats van mensenhandel. Arbeiders zullen worden aangemoedigd gevallen te melden als ze er van afweten. De seksindustrie in Suriname draait voor een groot deel op werk van buitenlandse vrouwen.

14 REACTIES

 1. Forza
  Kunnen Surinaamse vrouwen in beweging komen en een paar kilo kwijt raken, laten ze het werk over aan buitenlandse vrouwen. Gemiste kans!!
 2. pakiratigri
  Rosebel gebruikt wel een ruwe filter. De bedoelde deelname van sekswerkers wordt in het licht geplaatst van mensenhandel. Als nu een groep Dominicaanse dames van plezier die al jaren hier woont en op eigen initiatief (zonder dwang dus) besluit om naar de goudmijnen te trekken , kan er toch geen sprake zijn van mensenhandel? Maar ja ,ze willen zeker geen enkel risico nemen voor het geval zaken fout gaan en ze beticht worden van nalatigheid met als gevolg ongewenste consequenties.
 3. marcel
  om dit beroep te beoefenen, hoef niet persé naar het binnenland te gaan.,. overal waar mannen/vrouwen wordt dit beoefend gedaan.. in s me m doen wij er heilig over, maar alle of wel bijna alle vrouwen/mannen in s m e hebben een buitenman buitenvrouw, dat zij hun lichaam verkopen is gewoon normaal.. kijk maar om je heen
 4. FBI
  Het overgrote deel van de Venezolaanse vrouwen die de ellende in eigen land zijn ontvlucht, bevolken nu het grootste deel van de seksclubs en bordelen in Suriname. Ook in het binnenland. Op veel goudconcessies staan hun eigen bordelen. En met goud betalen, s.v.p.!!
 5. Sabiso
  Ijdele hoop van Rosebel, als onze president openlijk het slechte voorbeeld geeft notabene met minderjarigen, dan zal het niet lukken om het Surinaams publiek ervan te weerhouden zich ordelijk en fatsoenlijk met dit onderwerp bezig te houden.
 6. Panli
  @Forza Je hebt het over Surinaamse vrouwen. Over het algemeen zijn Surinaamse vrouwen niet om aan te zien. Jammer dat het zo is, maar het is een feit.
 7. john
  Panli, dan heb je Antilliaanse vrouwen niet gezien. Of kan je het onderscheid tussen Surinaamse en Aantilliaanse vrouwen niet maken.
 8. Kaaiman
  Dus Rosebel wil alleen maar gecastreerde werknemers? Dan laten ze beginnen met moslims die al deels bewerkt zijn in dienst te nemen.
 9. Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin
  WOW: Wat een hoogleraar van allure en charisma: *Van:* Radha Pancham [mailto:invitations@linkedin.com ] *Verzonden:* zaterdag 10 juni 2017 23:29 *Aan:* Rabin Gangadin *Onderwerp:* Rabin, please add me to your LinkedIn network Ik heb van Kempen aangepakt met Undercover NL. Hij is in het bezit van pornografisch materiaal van mij. 32 geleden op de Havo in Su heeft hij die gemaakt, hij was mijn leraar. Hij plaatste een paar recentlijk online op de weblog, maar die zijn nu verwijderd. Ik hoop dat het de media haalt.