Multinational in Suriname wapent zich tegen verwachte ‘stormloop’ sekswerkers

12
Sekswerkers Suriname worden 'eenmanszaak' en belastingplichtig
Archieffoto ter illustratie - niet in Suriname

PARAMARIBO, 12 sep – Rosebel Gold Mines, dochterbedrijf van multinational Iamgold, verwacht een stormloop van sekswerkers. De activiteiten van Rosebel Gold Mines in de nieuwe mijn in het Saramacca-gebied zullen trekpleistereffect sorteren. Bij het voorbereidend werk zullen bijna honderd arbeiders te werk worden gesteld. Dat zal oplopen tot honderd en vijftig als het mijnwerk begint. Het management maakt zich zorgen.

Dat is zo aangegeven in het milieu- en sociale-effectenrapport over het mijnwerk in Saramacca. Het is te verwachten dat met de arbeiders ook de commerciële seksindustrie zal neerstrijken. Daarom zullen voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Volgens Dagblad Suriname zullen werknemers en contractarbeiders getraind worden in de “ethische code en de gedragscode van Rosebel Gold Mines.

In de codes wordt deelname van welke aard dan ook aan commerciële sekshandel verboden. Er zal een “nultolerantiebenadering” gelden voor werknemers die tegen de codes in handelen. De bedoelde deelname wordt in het licht geplaats van mensenhandel. Arbeiders zullen worden aangemoedigd gevallen te melden als ze er van afweten. De seksindustrie in Suriname draait voor een groot deel op werk van buitenlandse vrouwen.


12 REACTIES

 1. Rosebel gebruikt wel een ruwe filter. De bedoelde deelname van sekswerkers wordt in het licht geplaatst van mensenhandel. Als nu een groep Dominicaanse dames van plezier die al jaren hier woont en op eigen initiatief (zonder dwang dus) besluit om naar de goudmijnen te trekken , kan er toch geen sprake zijn van mensenhandel? Maar ja ,ze willen zeker geen enkel risico nemen voor het geval zaken fout gaan en ze beticht worden van nalatigheid met als gevolg ongewenste consequenties.


  Maak melding

 2. om dit beroep te beoefenen, hoef niet persé naar het binnenland te gaan.,.
  overal waar mannen/vrouwen wordt dit beoefend gedaan..
  in s me m doen wij er heilig over, maar alle of wel bijna alle vrouwen/mannen in s m e hebben een buitenman buitenvrouw, dat zij hun lichaam verkopen is gewoon normaal..

  kijk maar om je heen


  Maak melding

 3. Het overgrote deel van de Venezolaanse vrouwen die de ellende in eigen land zijn ontvlucht, bevolken nu het grootste deel van de seksclubs en bordelen in Suriname. Ook in het binnenland. Op veel goudconcessies staan hun eigen bordelen. En met goud betalen, s.v.p.!!


  Maak melding

 4. Ijdele hoop van Rosebel, als onze president openlijk het slechte voorbeeld geeft notabene met minderjarigen, dan zal het niet lukken om het Surinaams publiek ervan te weerhouden zich ordelijk en fatsoenlijk met dit onderwerp bezig te houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.