Suriname op internationale paardenrace in Hongarije deze week

15
Suriname op internationale paardenrace in Hongarije
Jean-Pierre Polanen vorig jaar namens Suriname op Nemzeti Vágta. Foto (c) Nemzeti Vágta

PARAMARIBO, 11 sep – Deze week wordt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de Nationale Gallop oftewel Nemzeti Vágta, een belangrijke paardenrace, georganiseerd. Ook Suriname is daarbij vertegenwoordigd met een delegatie, waaronder de in Europa woonachtige Jean-Pierre Polanen (FOTO).

De Nationale Gallop (Nemzeti Vágta) is een driedaagse gebeurtenis die ruiters uit heel Hongarije trekt waarbij de paarden racen over het Heldenplein (Hősök tere) in Boedapest. Er is ook een internationale race waar vorig jaar de VS, Suriname, China, Servië, Turkije, Slowakije, Tjechische Republiek, Slovenië, Roemenie, Uzbekistan, Mongolie en Hongarije aan meededen. Het evenement heeft als doel de economische, culturele en politieke relaties tussen de deelnemende landen te versterken.

Suriname won vorig jaar bij de eerste uitnodiging brons en is dit jaar wederom uitgenodigd voor dit grootse paardensportevenement. De Surinaamse deelnemers hebben een speciaal promotie pamflet ontworpen en laten drukken om ons land, cultuur, toerisme, handel, paardensport te promoten in Centraal Europa.

Het evenement vorig jaar:


15 REACTIES

 1. @Jan, ook op de hoogte van de steun die Nederland aan terroristen gaf ? Nederland is het land dat het hardst schreeuwt om terrorisme te bestrijden maar is zelf tot aan de strontkar erbij betrokken. Nederlanders zijn ook zulke schijnheilige en achterbakse mensen. Nu blijkt dus waarom lange tijd geen aanslagen in Nederland gepleegd zijn; Nederland steunt het terrorisme ! Dan heb ik liever een luie Surinamer dan een schijnheilige Nederlandse Gristelijke terrorist.


  Maak melding

 2. @ Jan,

  De laatste maanden is Nederland op zeer negatieve wijze in het nieuws geweest.
  1. De lompe uitspraken van minister Blok, die de wereld zijn overgegaan.
  2. De kwestie van de Armeense kinderen Howick en Lili.
  3. De witwaspraktijken van de ING.
  4. Steun aan een terroristische groepering in Syrië.
  Je hebt de tijd niet eens om van het ene negatieve bericht te bekomen, of een ander bericht heeft je weer in de greep.


  Maak melding

 3. @ Forza,

  Mag ik geen negatieve kritiek hebben op het land waar ik ben geboren en getogen?
  Je bent een genieperig mens. Wel benoemen wat er in andere landen zoals in Suriname mis is, maar de negatieve berichten van Nederland wil je in de doofpot stoppen. Dan kom je mij tegen kleinzerige Forza!

  Wat die uitkering die ik volgens jou krijg, die mag jij gaan aanvragen.
  Er gaat bij mij een lichtje branden! Jij bent iemand die nu onder een andere nick reageert. Je hebt jezelf verraden door mij alsmaar met India lastig te vallen. Hahahahaha!


  Maak melding

 4. Op zich geen gek idee wedstrijdpaarden kweken in Suriname die internationaal rennen. Vraag me af hoeveel bolletjes zo een paard kan meenemen indien getraind…. In ieder geval meer als een jockey.


  Maak melding

 5. wat alle postings vanaf de eerste van Jan tot die van ‘slachtoffer van overval’ nog met het topic te maken hebben ontgaat me, compleet Off Topic, zegt weer genoeg over de posters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.