Ode aan Oscar Harris op zaterdag 6 oktober in Theater Zuidplein

9
Ode aan Oscar Harris op zaterdag 6 oktober in Theater Zuidplein

ROTTERDAM, 11 sep – Op zaterdag 6 oktober 2018 is er een ode aan de levende muzieklegende Oscar Harris. Geniet volop van de heerlijke muziek van The Twinkle Stars en van Oscar’s solowerk. Dit speciale evenement vindt plaats van 20.0u – 23.00u in Theater Zuidplein te Rotterdam.

De uit Suriname afkomstige zanger Oscar Harris werd op 30 november 1943 geboren te Albina. Hij was in de jaren ’70 één van de bekendste en populairste Surinaamse artiesten woonachtig in Nederland. En tot op de dag van vandaag nog bij velen zeer populair en geliefd!

Na in 1963 gearriveerd te zijn in Nederland, sluit Oscar zich in 1965 aan bij de Amsterdamse band The Twinkle Stars, om vervolgens te scoren met hun grote hit “Soldiers Prayer” en stonden twee weken lang op nummer één in De Daverende Dertig. In 1973 besloot Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.

Aan deze muziektheatervoorstelling werken topartiesten en – musici mee als Denise Jannah, Leslie Vos, John Oldenstam en Lucien Felicien. Uiteraard is Oscar zelf ook aanwezig tijdens deze prachtige avond.


9 REACTIES

 1. Hebben jonge Surinamers enige interesse in de liederen van Oscar Harris, vraag ik mij af.
  Heb weleens naar liedjes van hem geluisterd, maar boeien konden ze mij in elk geval niet.
  Denk dat het meer mensen zullen zijn van zijn eigen leeftijd die zijn liedjes waarderen.
  Weet dat mijn ouders platen van hem hebben. Zo vertelde mijn moeder dat heel lang geleden Oscar Harris met The Twinkle Stars had opgetreden in Suriname. Wijlen Sandra Reemer maakte toen ik deel uit van the Twinkle Stars.


  Maak melding

 2. Oscar lijkt een zachtmoedige man. Goed dat hij zich niet gek heeft laten maken door de muziekindustrie die heel snel geld wil verdienen tkv de artiest.


  Maak melding

 3. Het kan zijn dat Sandra Reemer ooit begeleid is door “The Twinkle Stars”maar zij behoorde voor zover mij bekend nooit tot de band. Deze band werd in z’n top tijd gezien als de beste showband van Nederland. Oscar is een geweldige zanger. Ik vind het jammer dat hij in Nederland niet die aandacht heeft gekregen die hij verdient. Afgezien van zijn zang kwaliteiten is Oscar ook een heel plezierig mens.
  Ga zeker mijn best doen om de show bij te wonen.


  Maak melding

 4. Ik heb Oscar Harris persoonlijk twee keer mogen ontmoeten; 1968 en in 1975 en beide keren viel het mij op hoe gewoon deze man is gebleven. dat op zicht is al een groot compliment waard en als er mensen zijn die zijn liederen niet om aan te hoeren vinden dan moeten ze vooral niet luisteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.