Frans vonnis voor man uit Suriname die ruim honderd bolletjes slikte

25
Frans vonnis voor man uit Suriname die ruim honderd bolletjes slikte
Archieffoto: in beslag genomen bolletjes drugs uit Suriname.

PARAMARIBO/PARIJS, 11 sep – Een man uit Suriname is door een Franse rechtbank veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf. Het vonnis werd geveld bij een rechtbank in Parijs. De zeven en twintig jarige man heeft honderd en vijftien bolletjes cocaïne geslikt. Het spul is op hem aangetroffen, nadat hij in de kraag werd gevat. De koerier heeft er nogal wat voor over gehad om de kostbare waar te bemachtigen.

Van Frans Guyana reisde hij naar Suriname om de cocaïne op te halen. Volgens het gerechtelijk verslag slikte hij de bolletjes op het adres van de leverancier in. Hij deed toen weer de oversteek naar Frans Guyana. Daar stapte hij korte tijd later op het vliegtuig naar Parijs. Het verliep allemaal voorspoedig, althans zo leek het in eerste instantie. In Parijs toog de koerier naar het treinstation.

Maar op het station Gare du Le Mans werd hij aangehouden en aan een grondige inspectie onderworpen. Na de aanhouding kwamen de drugs er langs natuurlijke weg uit. De man bekende en moest al gauw voor de rechter verschijnen. Behalve de gevangenisstraf moet hij ook tachtigduizend euro aan boete betalen. Dat is ongeveer de marktwaarde van de bijna duizend gram cocaïne die hij in zijn mag sjouwde.

25 REACTIES

 1. Misselijke streek van de rechter over de boete. Die 80.000 euro had hij al uitgepoept. Waar moet hij het geld vandaan halen? Precies, door opnieuw te gaan smokkelen. Die rechter heeft natuurlijk ook z’n portie poeder nodig.


  Maak melding

 2. @henkmolenaar2016,
  de kopstukken zijn lid van het kabinet van de President…..

  Ja, joh, die Macron heeft inderdaad maffiosi onder, naast en boven zich.


  Maak melding

 3. Zo voorkom je dat ze Parijs, ze denken het paradijs, gaan zien als een save heaven om te smokkelen dus nu maar toch schiphol waar de straffen beduidend minder zijn.
  80.000 euro kan hij gaan halen bij zijn leverancier.


  Maak melding

 4. Het zijn de gratis bruine bonen met zoutvlees die hij gratis heeft gekregen tijdens de verkiezingen van 2015 van de NDP.
  Het zoutvlees is allang verteerd en verdampt, de ozonlaag is ook hierdoor nog meer beschadigd, maar de bruine bonen zijn van een inferieure kwaliteit vandaar dat deze niet zijn verteerd.


  Maak melding

 5. Ma as die mang bolletje slik, dang wat gaat regter aan. Ik slik ook suiker bol. Soms ik doop in thee, dang is nog meer lekker. Dang se moet die bol ferbiede in die bakkerei as is sleg..


  Maak melding

 6. By the way: een vriend van mij wil beginnen met een uitvaartonderneming.
  Gelijk voor 2-begrafenissen betalen bij overlijden;
  1 voor de eerste keer bij overlijden en na reincarnatie en daarna overlijden is dan ook al betaald.Ook als je niet als mens reincarneert maar als een hond,een rat, een melkkoe etc.
  Hij zegt: “monie-de-foe-mekie” !!
  Stef Anus na-eng-fesie-mang !!
  In elk geval n.a.v de “case” van Steve Meye moet men de dominnee uit Afrika, die te keer gaat aan de Nw.Weergevondenweg ook in de gaten houden !!Ouders let op uw dochters voordat het te laat is!!


  Maak melding

 7. Alles was goed gegaan en dan wordt hij gepakt op een treinstation. Omdat die bollen eruit wilden. Wat een pechvogel. Al die moeite voor niets.

  Ben benieuwd waar hij met de trein naar toe wilde. Amsterdam? Rotterdam?


  Maak melding

 8. die mevrouw is steeds pakketten aan het uitdelen. op scholen in de wandelgangen.
  als ze dat doet met heer eigen middelen, dan is dat niet erg..

  maar ze moet niet met andermans veren gaan pronken..

  laat ze met al die gelden wat haar man heeft verdient met coke uitdelen….


  Maak melding

 9. het wordt nu tijd dat de president zich gaat uitspreken over de drugsproblematiek waar Suriname steeds meer wereldwijd een hoofdrol gaat spelen.
  Pres u bent de enige hoop om Suriname uit de strop van drugs gerelateerde misdrijven te halen.


  Maak melding

 10. jorkafowroe
  11 september 2018 at 21:02

  het wordt nu tijd dat de president zich gaat uitspreken over de drugsproblematiek waar Suriname steeds meer wereldwijd een hoofdrol gaat spelen. Pres u bent de enige hoop om Suriname uit de strop van drugs gerelateerde misdrijven te halen.

  =============================

  Je bent 1 grote grap man. Dit is hetzelfde als of je vakantie gaat en de huissleutel aan de inbreker geeft met de vraag of hij voor de post en plantjes wil zorgen. Luister deze Pres is bij verstek in Nederland veroordeeld voor narcotica smokkel. Deze man had ook connecties met drugsbazen als Roger Khan en Pablo Escobar. Welterusten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.