zondag, mei 26, 2024
HomeFotoMinisterie reikt badges uit aan dignitarissen in binnenland Suriname

Ministerie reikt badges uit aan dignitarissen in binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 sep – De veel besproken Graman Albert Aboikoni van de Saamaka-stam in Suriname krijgt zijn badge opgespeld door Wensley Misiedjan, directeur Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland. Dit directoraat van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft afgelopen vrijdag een aanvang gemaakt met een project dat zal voorzien in badges en pasjes voor alle dignitarissen. Alleen al bij de Marrons zijn er iets meer dan 1.600, variërend van basja tot granman, verdeeld over tientallen dorpen verspreid in het binnenland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Wat gebeurt er in Su,1600 abanies die het land alleen maar geld kosten,wat hebben deze abanies in al die jaren vr Su gedaan,dan alles gratis krijgen,ze zijn te lui,om een kapotte aanmeersteiger te herstellen,bruggen ,gras maaien bij de lanti guesthouse,aan school reparatie een broertje dood ,wachten op brandstof van de overheid vr dat het op zijn bestemming gearriveerd is de helft verdwenen,en dat gt al decennias lang zo,gratis school,gratis medische voorziening,and last but not lease nooit belastingen betaald


  Maak melding
 2. Kijk ‘m staan, die aangeklede aap! Nou weet ik waarom ik vroeger op school die aluminium doppen van die melkflessen moest sparen. Dat was helemaal niet voor de kindertjes in Afrika die honger hadden. Nee, daar maakten ze badges van voor deze figuren, die leven bij de gratie van de Staat Suriname.


  Maak melding
 3. H.nd.nb.l ….@ Dagoebal …. ben je binnenland bewoner hater? Nee toch? In Suriname leven we broederlijk naast elkaar …. Suriname is wereldkampioen …. op het gebied van de multiculturele samenleving.
  @ Mislukt .. kaba …. zal het je zeer kwalijk nemen … de binnenland dignitarissen voor abanies uitmaken.

  @ Dagoe … bal ….. je hebt een PUNT. De abanies uit het achterland hebben deze ABANIE-REGRING aan de macht geholpen. Boontje komt dus om z’n loontje … nietwaar !!!!!!!

  @ Dagoebal … ga rustig weer in je hokje … wacht rustig op een DAGOE-FEEST … geef het instrument een kans. Het kan toch … niet zoals bij de ” zelfde benoemde bisschop Meye ” … kaarsrecht staan ???????????
  In dat geval … geniet ze met VOLLE TEUGEN !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. @ Dagoebal … ter verduidelijking … want zo pienter ben je ook weer niet … de “zelfbenoemde bisschop Meye ” … zijn INSTRUMENT … weigerde dienst …. ondanks of misschien dankzij … het feit dat hij één Condoom bij zich had. Snapé vous !!!!!!!!


  Maak melding
 5. Mul dit heeft niets met mensen haten of multi culti samenleving is mislukt,dit wat ik nu schrijft wordt door hun eigen mensen belicht via hun eigen radio station,men wil de mensen aansporen tot een mentaliteits en mind change omdat het binnenland veel potentie heeft,en niet steeds j handen op te houden vr masra lanti een overblijfsel van het verfoeide oude politiek,dat het nu pas begint door te dringen bij enkelen is goed nieuws,er moet nog veel veranderen bv de benoeming van een gramang heeft 4jr op zich moeten wachten waarom denk j,ik hebt Su doorgekruist ik weet waarover ik praat,dus mondje dicht


  Maak melding
 6. Ipv dat de Indianen de titels krijgen en het recht op grondbezit, krijgen de marrons dat. De marrons, die het niet verdiend hebben! Waaraan hebben ze het verdiend dan? Omdat ze wegliepen van de plantages en een eigen leven begonnen? Dan verdiend elke hond en kat die wegloopt van huis en gaat zwerven dat ook.


  Maak melding
 7. Ik wil ook een badge opgespeld krijgen omdat ik tijdens de slavernij gevlucht ben in het binnenland.
  Ik heb het land ook opgebouwd maar wel op mijn eigen manier zij dat ik vaak in een hangmat lag . Ik vind dat ik een levenslange uitkering moet krijgen van de overheid omdat ik geen slaaf was. Ik vind dat we Suriname moeten afrikaniseren. Gelukkig zijn wij over 20 jaar de grootste bevolkingsgroep dan pas zal je ontwikkeling zien !!!!!


  Maak melding
 8. Suriname is een bananen republiek iedereen wordt daar onderscheiden al hebben ze geen moer gedaan voor Suriname.Bouterse is van sergeant naar bevelhebber zonder enige hoge opleiding en nu president van het land om te zien welke domkop er daar wonen.Vind je het gek dat het land failliet is.Voor de ontwikkeling van het land moet je mensen hebben die verstand hebben van zaken zoals economie maar dat ontbreekt in het land.Ze hebben wel rovers in de regering zitten waar onder de president.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 9. Marron 11 september 2018 at 13:21
  Ik wil ook een badge opgespeld krijgen omdat ik tijdens de slavernij gevlucht ben in het binnenland.
  Ik heb het land ook opgebouwd maar wel op mijn eigen manier zij dat ik vaak in een hangmat lag . Ik vind dat ik een levenslange uitkering moet krijgen van de overheid omdat ik geen slaaf was. Ik vind dat we Suriname moeten afrikaniseren. Gelukkig zijn wij over 20 jaar de grootste bevolkingsgroep dan pas zal je ontwikkeling zien !!!!!

  ====

  Dan is Suriname voorgoed naar de kloten.


  Maak melding
 10. Druk, bepaalde mensen een pet op hun kop, wat bling bling op hun schouders en borst, en ze voelen zich heel wat, zielig eigenlijk.
  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES