Overdracht container met hulpgoederen aan ziekenhuizen in Suriname

17
Overdracht container met hulpgoederen aan ziekenhuizen in Suriname

PARAMARIBO, 9 sep – Afgelopen vrijdag vond de symbolische overdracht plaats van een container met hulpgoederen aan ziekenhuizen in Suriname. Van de organisatie JA Foundation in Nederland, ontvangen 9 zorginstellingen een donatie aan medische verbruiksartikelen. De 40 voet container met de spullen is ingeladen door dhr. Peter Vrins en vrienden.

De verwachting is dat in de week van 10 september 2018 het al zover zal zijn om over de container te beschikken en de distributie te starten. De harde werker en trekker, voorzitter mevr. Marga Wasser (foto midden) vertrekt dit weekend terug naar Nederland. “Haar hard werken beloond te zien, willen wij haar niet onthouden en daarom dit moment van symbolische overdracht en de warmere sfeer van persoonlijke dankuiting door de vertegenwoordigers van de ontvangende zorginstellingen” aldus de ontvangende partijen.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van de instellingen, waarnemend algemeen directeur van ’s Lands Hospitaal, mevr. Soenita Nannan Panday-Gopisingh, dhr. Singoerali, vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, de contactpersoon van de JA Foundation, dhr. Raymond Wimpel, de vice voorzitter dhr. Henk van Ingen en de voorzitter van de Medische Staf van ’s Lands Hospitaal, dhr. Jim Bean.

Daarnaast had ieder hospitaal een vertegenwoordiger gestuurd. Hierbij de speech van de voorzitter Marga Wasser:


17 REACTIES

 1. Dus dat! Kankeren op de NL-ers maar ondertussen wel met de benen wijd voor ze. Dankzij Bouta worden we de hoeren van andere landen . We gaan in alles van hun afhankelijk worden.


  Maak melding

 2. SuriNeds zouden d.m.v. een goede en betrouwbare organisatie die samen werkt met ziekenhuizen en bedrijven die medicijnen maken er voor moeten zorg dragen dat er maandelijks geld en middelen beschikbaar wordt gesteld om een container naar Suriname met deze goederen voor Suriname te laten varen. Op de Nederlandse Overheid zouden we dan een beroep moeten doen, om dit ook te ondersteunen. Het gaat om zieke mensen, mensen in nood en die hebben echt die hulpmiddelen en geld nodig om de ziekenhuizen, apotheken van de nodige apparatuur, hulpmiddelen, medicijnen, etc te voorzien, waardoor zieken geholpen moeten worden.

  Het probleem is er, alleen zijn er niet die Surinamers die het zouden kunnen doen die vanuit hun beroep of bekende Surinamers die dit oppakken.

  Hopelijk dat er heel snel actie ondernomen wordt en wij onze landgenoten niet vergeten, waardoor zij zich in de steek gelaten voelen.

  Tijd voor actie: goede actie met structuur, degelijk en betrouwbaar.

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Waar ik mij over verbaas is dat Hollanders de witte mensen voor alles en
  nog wat worden uitgescholden door de meesten. Maar zodra er iets moet gebeuren
  of er moet geld komen dan moeten de witte mensen weer in actie komen en hun
  goedheid tonen. Nu weer medicijnen een paar dagen geleden moest een stichting
  weer bijbetalen om een ieder schoolspullen te voorzien. Zonnepanelen om een
  school voor stroom te voorzien in inheems gebied en zo kunnen we nog wel even
  doorgaan.


  Maak melding

 4. Goedenavond, ik vanuit mijn beroep in de zorg reageer bij deze.
  Er wordt gesteld dat Suri Nederlanders iets moeten bijdragen.
  Zoals medisch materiaal etc.
  Hoeveel tegenwerking heb ik niet mogen ervaren om de verstuurde dozen ingeklaard te krijgen. Alsof ik voornemens ben te handelen in verbandmateriaal, catheterzakken, injectienaalden etc.
  Een idiote douanier die zijn boeken raadpleegt om mij vervolgens duizenden SRD invoerrechten te laten betalen.
  By the way Dr Nannan Panday moet zich diep schamen om niet mee te willen werken om een ontheffing invoerrechten te kunnen bemachtigen.
  Ik die zoveel moeite doe ,om voor onze hulpbehoevende medemensen in Su , hulpgoederen vanuit Nederland te versturen.
  Nee want men wil in de publiciteit komen, dat is niet nodig. Enige wat telt is, dat je iets onderneemt om niet in het “zonnetje ” gezet te worden maar gewoon doen.
  Zijn er medelanders bereid samen met mij een container goederen naar Su te versturen aub?


  Maak melding

 5. Forza, die lui die lopen te schelden en te kankeren op Nederlanders, doen dat voornl uit onvermogen, niet in staat normaal te reageren als een weldenkend mens, niet instaat te relativeren en zaken in de juiste tijdgeest te kunnen plaatsen, moet je eigenlijk medelijden mee hebben


  Maak melding

 6. Helaas bestaat ons geliefde Su uit een hands up cultuur..ze kunnen niet meer dan dat want een ieder die in het politiek deelneemt is niet verder geschoold dan de mulo…maak een vuist en dien de motie van wantrouwen in..laat het politiek vallen…onze land heeft nu al 25 jaar nodig om te herstellen…dammmmm…


  Maak melding

 7. Nederlanders, kolonel Valk voorop, hebben bijgedragen aan de rotzooi in Suriname, dus het is only natural dat ze iets terug doen. Anders zouden het echte monsters zijn, maar gelukkig kunnen ze hun medeschuld aan de ellende inzien en doen sommigen van hen iets terug.


  Maak melding

 8. @ Steenhard de Waarheid,

  Laat me raden, je wilt af van het kolonialisme. Heel goed ben ik ook voorstaander van. Na het lezen van je reactie kan ik rustig voor je schrijven dat je in en met je gedachten nog steeds teruggrijpt naar dat verfoeilijke systeem van kolonialisme.
  Laat dat voor eens en voor altijd los en je zult merken dat haatgevoelens stilstand betekent en dus vooruitgang tegenwerkt.


  Maak melding

 9. Dagoebal ik had toch een reactie van je verwacht.
  Je wilt niets van pedofielenland Nederland weten, maar de hulpgoederen voor de ziekenhuizen zijn wel van harte welkom. Ook jij gilt van de daken dat je af wilt van het kolonialisme, maar als puntje bij paaltje komt is alle hulp uit dat pedofielenland van meer dan welkom.


  Maak melding

 10. Beste mw. Jaggoe, Suri willen geld geen goederen, geld kunnen ze onderling nog verdelen. Wat moeten ze met ziekenhuis goederen, daar wil toch niemand mee delen? Ik ging met een hele doos kinderservies en kleding naar een kindertehuis, ze wilden het niet eens aannemen en gaven mij het advies liever geld te geven.


  Maak melding

 11. Na 43 jaar ben ik erachter gekomen dat de abrupte onafhankelijkheid toch niet de beste optie was. Men had nog tijd nodig om dat goed in te plannen en te begeleiden. Ik vraag me af waarom bepaalde politici zo haast hadden met de onafhankelijkheid !!!! Want het vertrouwen op eigen kunnen is ver te zoeken. Wie buit het land nu uit?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.