In Brazilië onderschepte drugs zouden uit Suriname afkomstig zijn

22
In Brazilië onderschepte drugs zouden uit Suriname afkomstig zijn
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suriname.

PARAMARIBO, 8 sep – Een enorme partij cocaïne van wel 600 kilogram werd begin deze week op twee schepen vlakbij het Braziliaanse eiland Marajó onderschept. Volgens Braziliaanse media bestaat het vermoeden dat de drugs afkomstig zijn uit Suriname. Vier personen van Nederlands-Surinaamse afkomst zijn inmiddels aangehouden schrijft het Surinaamse dagblad De West.

Volgens de Braziliaanse autoriteiten gaat het om hoogwaardige cocaïne in een zuivere vorm. De Surinaamse krant schrijft verder dat de cocaïne die in beslag is genomen, dezelfde kenmerken vertoont als een partij van 1.500 kg cocaïne die ruim een week eerder werd onderschept. De verdachten die in die zaak zijn aangehouden, zijn Surinamers aldus De West.

Marajó ligt voor de kust bij Belém in het noordoosten van Brazilië. Voor het eerst in de geschiedenis van de Braziliaanse deelstaat Para, is er zo een grote lading drugs onderschept.

22 REACTIES

 1. Hoop dat ze erachter kunnen komen wie die grote jongens zijn die in staat zijn zulke grote hoeveelheden te laten verschepen. Want die gasten die zijn gearresteerd moeten wel opdracht van iemand gehad hebben. Er is een te grote link tussen Colombia ,Suriname en Nederland. Er zijn personen in Suriname die faciliteren en die moeten aan het licht gebracht worden.


  Maak melding

 2. In princiepe hoef je eigenlijk niet meer te gissen, wanneer een partij dugs is onderschept, waar die partij drugs vandaan komt, de veroordeelde drugsdealer is hier de veroorzaker, want weet van ellende ook niet meer, het land financiěel draaiende te houden.


  Maak melding

 3. Het kan geen Surinaamse cocaine zijn, want in Suriname wordt dit niet verbouwd.
  Hebben die Brazilianen of was het Argentinië hun verdwenen onderzeeër teruggevonden.


  Maak melding

 4. Ximaun
  Degene die de drugs als laatste heeft ingescheept word genoemd door het land waar het in beslag is genomen.
  Wij hebben het niet over “waar het is geproduceerd”.
  Ben ik dom of ben jij dat.
  De drugs kunnen uit producerende landen komen als Columbia. Peru, Mexico etc.
  Be wise and use your intellect.
  Er staat nergens dat get geproduceerd is door Suriname er staat
  Het komt uit Suriname


  Maak melding

 5. Ja, Suriname heeft niet alleen een SLM probleem, maar ook een drugsprobleem. Kies deng mooi. Alle drugs onderscheppen. Op die manier pluk je ze ook kaal. DDB, jouw drugsinkomsten nemen zienderogen af.


  Maak melding

 6. @FBI,

  Hoe kan ik dom zijn? Ik heb de lagere school afgemaakt!!
  Ken jij dan cocaineplantages en -laboratoria in Suriname?
  Doorvoer vanuit Suriname maakt het nog niet Surinaamse cocaine.

  De vraag is wat de Europeanen en Amerikanen zo ongelukkig maakt dat ze verlossing zoeken via drugs. Het is duidelijk dat er heel erg veel stress in deze landen is en dat een flink aantal mensen hun heil zoekt in drugs, alcohol en seks.
  Misschien moeten deze landen daar eens wat aan doen. Alles draait daar om geld. Heb je het niet, dan ben je aan de haaien (zoals de bijstandverstrekkers en anderen) overgeleverd. Je moet naar hun pijpen dansen. Ook de werkenden moeten dansen naar de pijpen van hun werkgever. Het is een en al pijpen en dansen daar.


  Maak melding

 7. @ Poki,

  Waarom altijd verwijzen naar Amerika en Europa?
  Bestaat stress niet in Suriname? Waarom groeit het aantal drugsgebruikers in Suriname gestaag?
  Ach Poki, ook in Suriname wordt er naar de pijpen gedanst van vooral Bouterse en zijn kornuiten.


  Maak melding

 8. @Jiyani,

  Europa en Amerika zijn rijk en ‘ontwikkeld’. Wanneer in deze rijke landen mensen onderdoor gaan aan stress, burn out en oververmoeidheid, dan wil dat zeggen dat de regeringen de mensen aan hun lot over laten. En dat klopt ook. De regeringen in deze landen werken niet meer voor de bevolking, maar voor de grote bedrijven.
  Deze rijke landen zijn er als de kippen bij om met de vinger te wijzen naar de arme landen, maar hun eigen rotzooi willen ze niet eens analyseren, laat staan er wat tegen te doen. Geen wonder dat er zoveel stress is en steeds meer wordt en de mensen hun heil zoeken in alcohol, drugs, seks, yoga, alternative leefwijzen, New Age enz.
  Maar het juiste pad hebben ze nog niet gevonden en zullen ze nooit vinden, want de grote bedrijven hebben daar geen baat bij.


  Maak melding

 9. De grote vraag hoeveel komt er door. Gezien de kostprijs van Cokepasta in Zuid Amerika is het verlies van partijen niet pijnlijk. Dat er grote partijen gepakt worden die via Suriname komen kan 2 dingen betekenen:
  1>> De route is succesvol en het nemen van grote verliezen waard.
  2>> De Surinaamse vervoerders worden radeloos en gokken enorm.

  Laten we hopen dat het optie 2 is want dan zal Suriname als doorvoer land steeds minder belangrijk worden en zullen de Surinaamse vervoerders zwaar in de problemen geraken.


  Maak melding

 10. Eindelijk gaat de surinaamse economie draaien. Geen losse kilo’s meer maar honderden tegelijk. Zie je wel dat surinamers slimmer zijn


  Maak melding

 11. Misschien geloof je het niet, maar achter veel van deze transporten zit de CIA achter.
  CIA wil 3 vliegen in één klap slaan.
  1 Ze controleren de handelaren
  2 Ze verdienen eraan
  3 Ze gebruiken het geld om regimes af te zetten/in het zadel te helpen
  4 Met de coke maken ze ook andere producten


  Maak melding

 12. Ter uwer informatie voor hen die dit niet weten of willen weten.Deze vangsten komen uit een de narco staat Suriname.De president van deze staat is een drugs veroordeelde.Ook de zoon van deze president is veroordeeld voor o.a.handel in drugs in de US.


  Maak melding

 13. Suriname is niet de voedselschuur geworden zoals voorspeld werd maar wel de cocaine schuur.
  Hier worden drugsbaronnen in bescherming genomen.Een goed voorbeeld mijnheer Oedit.


  Maak melding

 14. Wekelijks worden er 100-de kilo’s onderschept De ervaring leert dan dat er dus wekelijks 1000-de kilo’s gesmokkeld worden. Dat zijn transport bewegingen met vliegtuigen en vrachtauto’s die gewoon opvallen en bij veel mensen bekend moeten zijn!!
  Op FB zijn er wel contacten te vinden waarmensen hun informatie kwijt kunnen. Eventueel via WhattsApp berichten die redelijk versleuteld zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.