Nieuwe ambassadeur van China in Suriname bezoekt minister

6
Nieuwe ambassadeur van China in Suriname bezoekt minister
Foto: Nationaal Informatie Instituut Suriname.

PARAMARIBO, 7 sep – In augustus kreeg Suriname een nieuwe ambassadeur van China. De vorige ambassadeur Zhang Jinxiong werd vervangen door Liu Quan. Hij bracht deze week een bezoek aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Zowel de minister als de ambassadeur willen de bilaterale samenwerking tussen Suriname en China voortzetten op het gebied van sport en jeugd en waar nodig uitbreiden.

Zo wil de Chinese diplomaat hulp bieden bij het ontwikkelen van de tafeltennissport in Suriname. In verband met 165 jaar Chinese Immigratie in Suriname is het voorstel gedaan om een martial arts coach naar Suriname te halen, die zijn expertise zal delen met lokale beoefenaars van deze vechtkunst.

Dit voorstel is gedaan op basis van de gemaakte afspraken met de voorganger van Li Quan. Aan jongeren biedt de ambassade diverse korte cursussen en langdurige opleidingen aan die in China verzorgt zullen worden. Diverse jeugdparlementariërs en ambtenaren hebben hiervan reeds gebruik gemaakt.


6 REACTIES

 1. Een goed idee, de kinderen leren discipline/ zelfbeheersing, zelfverdediging en krijgen lichaamsbeweging.
  Zou ook mooi zijn als Sport en Jeugdzaken zich meer inzette voor meer sport en recreatieparken/hallen voor jongeren. Niet alleen focus op voetbal en basketbal velden. Er zijn zat plaatsen in en rond de stad. De jeugd is de toekomst, we kunnen ze niet laten vallen en aan hun lot overlaten.


  Maak melding

 2. De chinezen zijn hard bezig onze bossen letterlijk leeg te roven.Ze worden door onze leiders geacomodeerd .En wij surinamers kunnen alleen maar toekijken.Ding kaolo tiengie sesie e kot a heri boesie.Het tempo waarmee dit gebeurt is vreselijk.Dit zou liever gisteren moeten worden gestopt.Bomen van ouder dan 100 jaar worden geveld in op boten ingeladen naar voornamelijk China.Tientallen trucks beladen met houtblokken worden op dag basis aangeleverd voor export.Dit kan alleen nog in I love SU.
  Wij hebben zoveel te lullen over Nederland maar wat er nu gebeurt is vele malen erger.
  Ook de verontreiniging met kwik word door persoonlijke belangen gedoogd. De generaties na ons zullen de tol hiervoor moeten betalen.Na ons de zonvloed.Bouta joe e fuck a kondre up.Hoelang nog?


  Maak melding

 3. Pj
  je heb helemaal gelijk die spleet ogen spelen een vieze spel, hun boedelingen liggen ergens anders dan met dat sport gebeuren.
  china is zwaar vervuilt, de mensen lopen met een kapje voor zn mond, willen we dit ook in su.

  god bless su


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.