Ministers starten schoolpakketten project in Suriname

15
Ministers starten schoolpakketten project in Suriname
Foto: Schoolpakketten project in Suriname

PARAMARIBO, 7 sep – Het schoolpakketten project in Suriname is donderdag groots gelanceerd in Tamanredjo, Commewijne. De ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (l), Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (m) en Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken deelden daar schoolpakketten en uniformen uit aan scholieren van verschillende niveaus.

Het project met als thema ‘Een kans voor elk kind’ vloeit voort uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG) van de Verenigde Naties (VN). Het doel van dit jaarlijks terugkerend project van de Developementment Youth Ambassadors is om jongeren uit financieel zwakke gezinnen in Suriname, te stimuleren naar school te gaan.

Met dit project wordt ook invulling gegeven aan de FAO’s Millennium Development Goals (MDG) # 2: “Achieve universal primary education”.


15 REACTIES

 1. Eeuwige paarse recept, uitdelen van pakketten. Typisch voorbeeld van hoe je mensen dom houd. Financieel zwakke gezinnen hebben behoefte aan scholing en fatsoenlijk betaalde banen. Niet meer niet minder.


  Maak melding

 2. Schaamteloze figuren, aan de ene kant hun zakken goed vullen, en aan de andere kant mooi weer spelen met geld van de VN, d.m.v. schoolpakketten uit te delen aan kansarme kinderen die door het paarse wanbeleid, waarvan deze ministers ook deel van uitmaken, deze kinderen afhankelijk geworden zijn van dit soort pakketten, netals grote groepen uit de samenleving, afhankelijk zijn geworden van een voedselpakketje.


  Maak melding

 3. Ik verwerp deze werkwijze hoewel ik het SDG-project ondersteun. Dat project kan ervoor zorgen dat de zwaksten in de samenleving een betere kans krijgen op ontwikkeling. Waar ik op tegen ben is dat regeringen (niet alleen Bouterse I en II) dit soort projecten misbruiken voor politieke doeleinden. Immers als men de ministers breeduit lachend de pakketten ziet uitdelen zullen de ontvangers de geste wellicht koppelen aan (de goedheid van) de regering. Waarom schakelt men niet goed functionerende NGO’s in om dit te doen?
  Ik heb liever dat regeringen een zodanig beleid voeren dat zoveel mogelijk werkgelegenheid wordt geschapen zodat de bevolking zelf schoolbenodigdheden kan aanschaffen. Voor degenen die toch, om welke reden dan ook, niet mee kunnen komen kun je het dan anders organiseren. Maar dit lijkt op een Campagne van de regeringspartij. I.p.v. ministers zou men zoals ik eerder heb aangegeven meer neutrale personen hiermee kunnen belasten.


  Maak melding

 4. @ van Zijnsburg.
  De vraag stellen is het antwoord geven.
  “Waarom schakelt men niet goed functionerende NGO’s in om dit te doen?
  Je antwoord lijkt me het enige juiste,omdat “de ministers breeduit lachend de pakketten ziet uitdelen zullen de ontvangers de geste wellicht koppelen aan (de goedheid van) de regering”.

  Wat deze actie betreft:
  de ministers geven hiermee aan op welk niveau ze zelf zitten. Pakketjes uitdelen, uitvoerend bezig zijn.
  terwijl ze wetgevend, op nationaal niveau bezig zouden moeten zijn.
  Misschien kunnen ze wel maatregelen bedenken (ik betwijfel dit overigens), maar dan kunnen ze de kiezer niet paaien.
  Dodson leest een ander woord


  Maak melding

 5. Om iets te nuanceren, er hangt achter de Surinaamse vlag wel een grote
  poster Een kans voor elk kind van de NGO. Maar het was inderdaad beter
  geweest dat een onafhankelijk persoon dit had gedaan. Nu heb je al
  snel het idee van politiek gewin.


  Maak melding

 6. Als Surinamer in ned.en geboren in suriname, ben ik trots dat onze ministers het initiatief nemen om schoolpakketen uit te delen naar de zwakkeren in de samenleving.we moeten als Surinamer positief achter de president bouterse en zijn kabinet staan,en niet teveel als Surinamer, suriname in diskrediet brengen.ga zo door regering.bouterse.


  Maak melding

 7. Als altijd heeft het kabinet van de president de beslissing genomen en de foetoe bois doen het uitdelen.
  Daniel de kabinet heeft met leningen en hoge rentes en aflossingen de ouders van de kinderen niet in staat gesteld zelf de pakketten tell kopen.
  Door onderhandse bestedingen is het geld niet goed verdeeld in de gemeenschap


  Maak melding

 8. Jammer dat de regering geen brein kan uitdelen. Surinamers (iedereen trouwens) hebben vooral een goede brein nodig. Overal op de wereld is het brein aangetast en vervuild en haast niemand weet hoe het weer schoon en zuiver te krijgen.


  Maak melding

 9. Af en toe, wanneer de verkiezingen naderen, hier en daar pakketten uitdelen en zelf een salarisverhoging van 25 % excl. illegale declaraties opstrijken.

  Het volk en met name de jongeren en de Hindoestanen hebben hier zelf voor gekozen.

  Ik zou me diep diep schamen als ik NDP had gestemd.


  Maak melding

 10. Eerst het volk verarmen, daarna voedsel- en schoolpakketten uitdelen om te laten zien hoe begaan men met het volk is. Het arme volk heeft gewoon niet door dat ze genaaid worden waar ze bij staan.

  Sharmila vindt het in elk geval goed dat deze pakketten worden uitgedeeld. In een ingezonden stuk van haar las ik dat ze de VHP betichtte dat ze wel een huis aan huis campagne voeren maar met lege handen voor de deuren staan. Ze vroeg zich af waarom de VHP geen pakketten uitdeelt.
  Zo blijkt dat niet elke hooggeschoolde persoon diepgang hoeft te hebben, want ze kan niet begrijpen dat pakketten uitdelen het volk armer en nog afhankelijker maakt van anderen, in dit geval van de geslepen Surinaamse regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.