Korps Politie Suriname krijgt defecte dienstauto’s weer aan de praat

10
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 7 sep – Het Korps Politie Suriname, KPS, zit erg verlegen om goed transport. De korpsleiding heeft daarom het plan opgevat om defecte dienstvoertuigen te laten repareren. In eigen beheer. De auto’s staan al veel te lang op reparatie te wachten. Door het chronische gebrek aan geld, moet nu naar andere wegen worden gezocht. De druk op het korps neemt alleen maar toe. Veiligheidspatrouilles moeten worden opgevoerd.

Daar zijn dus voertuigen voor nodig, maar die ontbreken. Aan de andere kant staan op verschillende plaatsen patrouillevoertuigen te roesten. En dat terwijl vaak niet veel nodig is om de voertuigen weer aan de praat te krijgen. “Het is volgens de leiding momenteel niet de hoogste prioriteit om nieuwe voertuigen aan te schaffen”, zegt politiecommissaris Guno Roosenhoff tegenover de Ware Tijd.

Ook politievoertuigen die schade opliepen bij een verkeersincident, worden aangepakt. De technische dienst van het korps keurt de voertuigen. Na de diagnose wordt bepaald of het voertuig het repareren waard is. Een aantal is intussen weer gebruiksklaar. “Het waren kleine mankementen die in orde zijn gemaakt of onderdelen die vervangen moesten worden”, aldus Roosenhoff.

10 REACTIES

 1. Haha onderdelen die vervangen moesten worden. Maar onderdelen moeten toch ook betaald worden!
  Kennelijk is er een lading aangekomen dus is er weer even wat geld voorhanden.


  Maak melding

 2. @ Bigi Sma en @ Tunggak,
  Steek de politie liever een riem onder het hart dan nodeloos rotsooi uit te kraaien !!
  Ik ben al lang blij om te lezen “dat de politie” enkele voertuigen heeft kunnen repareren !! Desnoods met “boete-gelden” van snelheidsduivels en rijders zonder rijbewijs !!! En vooral door verkoop van in beslag genomen auto’s van criminelen ,waarmee ze roofovervallen plegen !!
  Politie ga zo door !! Vooral de ouderen die bang zijn om beroofd cq overvallen te worden ,zijn blij met wat jullie doen !!!
  Sommige Surinaamse “boerikie’s” hebben op alles negatieve kritiek !!!


  Maak melding

 3. A-No-Mie
  Cynisme is je kennelijk als woord niet bekend hé.
  De politie draag ik een warm hart toe. Ja zelfs in tijden dat er sponsors worden gezocht voor een voertuig.
  Het lijkt wel een schoolsport dag “wij zoeken sponsers”.

  Alhoewel een boerikie berijden naar plekken waar een auto niet kan komen is ook een oplossing hpor. Alleen de vraag wie het gras zal snijden om de boerikies te voeden.

  Politie ik gun jullie de beste materiaal ter wereld maar als al het geld op is kun je jou droombaan niet uitvoeren en dat is een publieksgeheim

  A-No-Mie
  Misschien een fundraising houden voor deze vergeten groep


  Maak melding

 4. Als ik dit lees dan denk ik: “Wat een zooitje, wat een incompetentie, wat een schandalig mismanagement” En ook vraag ik mij af of de agenten niet gestoord zijn, ongemotiveerd en ongeschikt voor het werk.
  Ik krijg het gevoel dat de agenten niet willen rijden als de asbak vol is en dat de leiding wacht tot Hoeffie langs komt met geld om extern een schoonmaker, vermoedelijk via OCER aangetrokken, in tehuren voor veel geld.


  Maak melding

 5. Ik lees dat er nergens geld voor is maar dat de salarissen voor de ambtenaren en parlementariërs omhoog gaat…het moet toch niet gekker worden. ik lees in de berichten over corruptie, bestuurscrisis, mismanagement, armoede, een predikant die zijn volgers financieel leegzuigt, luie surinamers,…..het is allemaal zo negatief. Hier moet tegenop getreden worden. kom in actie en pak de overbetaalde regering met hun ” leider” aan.


  Maak melding

 6. Suriname heeft ook banden met Marokko, waarom kopen ze geen kamelen voor de politie???
  Kamelen zijn duurzaam, ze eten gras en de mest kun je gebruiken voor de landbouw. Ze rennen net zo hard als de Surinaamse economie. Tel uit je winst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.