Suriname tekent overeenkomst met Frankrijk inzake samenwerking en vriendschap

10
Suriname tekent overeenkomst met Frankrijk inzake samenwerking en vriendschap
Foto: NNI - Bilaterale ontmoeting tussen vertegenwoordigers Suriname en Franse Republiek.

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname gaat de samenwerkingsrelatie met Frankrijk, met name het Overzees Departement Frans-Guyana intensiveren. Hiertoe is een raamwerkovereenkomst inzake samenwerking en vriendschap getekend, welke voorziet in de installatie van een gemengde commissie. Deze zal erop moeten toezien dat de overeenkomst wordt nageleefd en resulteert in concrete projecten.

Het gaat daarbij onder andere om samenwerkingsgebieden met betrekking tot volksgezondheid, handel, onderwijs, milieu, cultuur, sport, bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit en veiligheid, mede in het belang van de verdere ontwikkeling van de grensgebieden Albina en Saint-Laurent-du Maroni. Ook de noodzaak voor het inzetten van een veerboot tussen Albina – Saint-Laurent (vice versa) met een grotere capaciteit, is tijdens deze ontmoeting benadrukt. Hiertoe is een Partnerschapsovereenkomst getekend die met name de financiering van deze veerboot mogelijk zal maken.

De overeenkomst werd begin deze week getekend toen de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en haar collega van Volksgezondheid, Antoine Elias hebben een delegatie uit Frankrijk ontvingen in Albina (FOTO). Deze Franse delegatie stond onder leiding van Annick Girardin, Minister van Overzeese Gebiedsdelen, bijgestaan door Rodolphe Alexandre, President van de Territoriale Collectiviteit van Frans-Guyana (CTG) en enkele volksvertegenwoordigers aldus het Nationaal Informatie Instituut.


10 REACTIES

 1. Allemaal bullshit.
  Ik zie het nut voor het maken van deze vriendschappen niet omdat het juist de vijand van Suriname tegemoet komt.
  Laat ze een uitleverings verdrag sluiten waar Suriname bouta kan u itleveren.Dan doen de frans guyanezen de rest van de surinamers een grote plezier.
  Shame on you Frans Guyana.


  Maak melding

 2. Frans Guyana is een provincie van Frankrijk. Suriname had ook een provincie van Nederland moeten zijn, was Suriname vandaag de dag de rijkste provincie.
  Maar een bepaalde bevolkingsgroep dacht altijd dat ze de competenties beschikken om welvaart te brengen, inmiddels is het wereldwijd bekend dat deze groep nooit ontwikkeling kan brengen omdat het niet in hun genen zit. Het is ook wetenschappelijk bewezen. Als deze groep zegt vertrouw op eigen kunnen, betekent dat je naar de klote gaat !!~!!! Deze groep houdt van bling bling maar geen ping ping !!!! Het zijn levensgenieters.
  Wel de lusten maar niet de lasten !!!


  Maak melding

 3. Vijf criminelen zijn zaterdagavond een woning binnengestormd in het ressort Livorno.
  Uit onderzoek van de politie blijkt dat een echtpaar bezoek had. Zij zaten in de woonkamer toen vijf gemaskeerde en gewapende criminelen het huis binnendrongen via de openstaande voordeur.

  Terwijl twee van de criminelen de familie onder schot hielden, doorzochten de drie anderen het huis. Daarbij is onder andere een geldbedrag in Surinaamse dollar en een laptop buit gemaakt.

  Verder heeft het echtpaar en de gasten onder bedreiging hun mobiele telefoons afgestaan aan de criminelen. De vijf criminelen hebben de plaats verlaten in een gereedstaande auto, meldt de politie Public Relations.


  Maak melding

 4. Een overeenkomst sluiten met Suriname over een financiering van b.v. een veerboot, staat gelijk aan het tekenen van je doodvonnis. Hoogst onbetrouwbaar, deze regering.


  Maak melding

 5. De Fransen komen graag Su vr lekker eten en ontspanning en ze investeren graag in Su,was zondag jl in het vat,ik was omringd door alleen Franstalige toeristen ik vroeg mijzelf af wat vinden deze Fransen zo mooi aan Su,ik wist het antwoord al,maar de makaken,redi musus,de azijnpissers en de wannabees holl hebben dat nog steeds niet begrepen vandaar dat ze hongeren naar de schijneconomie van het oude politiek,waar de oranje partij flink kon profiteren en graaien van de domme NPSers ,het drong niet tot ze door dat de oranje partij steeds het beheer van de min OW en lvv prefereerden want na drape a honing pot beng de,grond en vergunningen now deng e bari want dat alles is nu stopgezet door Desi Delano Bouterse en fu dati a mag Dede,de leegloop bij de boeritjies van de oerdomme nps is niet zomaar,de sma fu ju beng pina terwijl deng sma fu a oranje boys beng geniet,nu is het tegenovergestelde aan de gang,dat is vooral te merken in de bouwwereld waar de NDPers en de marrons flink aan het bouwen zijn,de oranje no man seki moro en dat weten zij hier op de waterkant vandaar het gemiauwd ,gebalkt,gekwek,blaffen en grinniken van jaloezie richting Su en haar regeerders te ju lobi moni en ju e sji taki tra sma e meki moni now en ju no man djarusu o tjiri ju dat gebeurt nu met ze vandaar zovele zelfmoorden


  Maak melding

 6. Al dat gezeik over failliete staat,corruptie,drugs en andere zaken wat ze nr voren brengen is bull shit de bottleneck is dat a shoe e kwinsi deng wreed en ze raken steeds verder achterop and they know iT dat land is failliet maar j wil ten koste van alles komen regeren,alle grote deals van de afgelopen tien jr zijn aan hun neuzen voorbij gegaan,staatsolie,de goudindustrie,grond en bouwwerkzaamheden ,infrastructuur,de alcoa kwestie dat is de kern waarom ze Su overal in de wereld proberen zwart te maken,als Chan in 2020 de verkiezing weer verliest gt hij kruipen en slijmen nr Bouterse want de achterban wil niet meer aan de zijkant blijven staan,ze zuipen al de hele dag van verdriet,elk tegenslag wordt aangegrepen om zelfmoord te plegen het is 1 minuut vr twaalf vr Chan gn hem levend villen de achterban


  Maak melding

 7. Liever zaken doen met de Fransen dan het geboefte aan de Noordzee ,toen de press aan gaf dat er een adertje onder het gras lag bij de confiscatie van de 19 miljoen,sprong Chan en co direkt om het geboefte te verdedigen nu hoor j dat de ING een boete van 775 miljoen opgelegd kreeg van witwaspraktijken die in de miljarden loopt,dan vraag jij jezelf af hebben de grote betweters uit ned allemaal liggen slapen of is het bewust toegestaan want nu profiteren ze ook 775 miljoen extra in kas,maar bij de 19 miljoen uit Su waren ze weer klaar wakker,legale en illegale boeverij Nederlandse staat profiteert ervan,wan abani e tang wan abani dat heeft ned weer bewezen


  Maak melding

 8. Vriendschappen dan kan Yildiz weer over en weer gaan reizen met onze gemeenschapsgelden.Ze doet dus waar ze goed in is, Stelen onder het mom van en haar reet wordt steeds dikker. Het feit is dat wat zij tot nu toe heeft gedaan, er niet uit is gekomen. Ze blijft maar handtekeningen zetten, op de foto gaan en champagne glazen heffen. Onze Gezondheidszorg ligt nog steeds op zijn gat. In het Academisch ziekenhuis heerst de bacterie MRSA, die nog steeds niet is ontruimd en volgens het hygienisch protocol is schoongemaakt. Patienten worden nog steeds op besmette kamers geplaatst.Ons onderwijs is nog steeds niet op een hoger niveau getild en Yildiz sluit haar ogen hiervoor, want zij is minister van Buitenlandse zaken en de interne zaken interesseren haar geen biet. Wanneer je in een land woont dang joe e loekoe joe oso sanie fosie.Sakere


  Maak melding

 9. Met je buren moet je goede contacten onderhouden. Dus een goede zaak dat deze overeenkomst is getekend.
  Ook heel positief dat er mogelijk een veerboot komt met een grotere capaciteit. Dat is ook nodig want er is reeds heel lang een goed contact tussen de 2 landen. De wederzijdse burgers moeten op zo veilig mogelijke wijze de oversteek kunnen maken. Een vaste oeververbinding in de vorm van een brug zoals beloofd zou uiteraard beter zijn maar ach,…….die beloftes.
  @Dagoebal
  Niet zo lang geleden, nog voor zijn ontslag, bleek dat de voormalige directeur van de Surinaamse bank ten onrechte aan iemand (een vriend?) de mogelijkheid had geboden om voor miljoenen usd te frauderen met een creditcard. De bank nam geen maatregelen en de aandeelhouder ook niet.
  ING is ten onrechte onoplettend geweest in een situatie die witwassen kon bevorderen. Dat witwassen heeft ook plaatsgevonden. Daarvoor wordt ING nu keihard aangepakt door de staat (Nederland). Dat is het verschil. Zaken kunnen fout gaan maar wat doet degene die bevoegd is iets te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.