zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname opent jacht op ‘kleine’ drugshandelaren

Korps Politie Suriname opent jacht op ‘kleine’ drugshandelaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 sep – Het Korps Politie Suriname, KPS, wil via Operatie Hoop zoveel mogelijk ‘kleine’ drugshandelaren van de straat halen. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden is de operatie nu al een succes te noemen. Sinds de aanvang begin augustus is een flink aantal dealertjes in kraag gevat. Behalve drugs zijn ook vuistvuurwapens en stroomstootwapens in beslag genomen. En het gaat door de eerst komende tijd. De focus is bewust.

Het was hoog tijd om de kleinere drugs gerelateerde misdaad de nodige aandacht te schenken. “Wij hebben de afgelopen weken veel invallen gedaan bij hotspots. Die jongens staan niet zomaar op straathoeken. Elke keer als wij een inval plegen, vinden wij wapens of drugs”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Bij elke actie weer blijken de doelwitten drugs bij zich te hebben. De grotere ‘boys’ worden nog wel in het vizier gehouden.

Maar de nood is hoog in de samenleving als het om het kleinere grut gaat. “Je kan ze niet peilen. Het is tegenwoordig moeilijk te meten, omdat de drugs die in omloop zijn bij verschillende mensen terechtkomen die proberen ze te verkopen. Wij vergeten de grote dealers niet, maar de kleine richten de meest schade aan doordat ze zich tussen de mensen bewegen op elk moment van de dag”, aldus Naarden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Goede zaak hoor. Zeer zeker. Maar wat is het verlengde van het traject? En wat is de preventie? Kunnen we zo terugkeren bij basale zaken zoals onderwijs en begeleiding ?


  Maak melding
 2. Armoe de drijft de jongeren dit te doen. De ouders moeten ook begeleiding krijgen.Onze jeugd gaat hierdoor naar de knoppen. Onze jongeren raken verslaafd en liggen binnen de kortste keren in de goot. Jongeren zijn een makkelijk prooi en te manipuleren. Goede begeleiding en terug de schoolbanken in is op zijn plaatst.De jongeren bewust maken van de gevaren.Als zij tenminste willen luisteren want ding tranga jesie.


  Maak melding
 3. Wanneer openen de korpsleden de jacht op de grote criminelen.De kleine moeten jullie jacht op maken terwijl de grote in hun grote bolides voor jullie neus rijden wandelen en feesten.

  Kijk maar naar het onafhankelijkheidsplein daar verzamelen zij zich dagelijks.
  Recentelijk is een eenmanszaak genoemd die 9 miljen heeft witgewassen en jullie kijken ernaar en draaien jullie zich om.
  Kijk maar naar de zaak Oedit ha jullie lachen erom en zeggen publikelijk “na mi mang no wan sma kang doe a mang wan sani”

  Ja zelfs trouwe volgelingen waarvan het publiek weet wie het zijn hebben hun rijkdom vergaard met coke.

  En nu zegt men eerst jagen op de kleine en mogelijk ooit op de grote.
  Zolang die grote er zijn zullen er kleine zijn.
  Hak de slangenkop eraf en het lijf sterft vanzelf.


  Maak melding
 4. @ Boeboe bit Sjorie,

  Wij hadden het thuis ook niet breed en zowel mijn vader als mijn moeder werkten keihard om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik was bijna verplicht om op de minimumleeftijd (15 jaar en 8 maanden) te tekenen bij de marine. Pas na die tijd kon ik aan mijn studie(s) beginnen. Binnen 4 maanden kon ik aan het werk met een prima salaris en daar ben ik 40 jaar onafgebroken gebleven. In die tijd hard gewerkt en geen stickie gerookt.

  Ik wil daarmee zeggen: De jeugd heeft nauwelijks sturing van de ouders, want die hebben het te druk. Ze gaan dealen, want daar wordt je niet moe van en je krijgt je geld. Veel van deze jongens krijgen ook te maken met verslavingsproblematiek en raken van het padje af. Verder de criminaliteit in. Gebrek aan Jeugdzorg en een sociaal vangnet. De overheid toont nauwelijks of geen initiatieven. En de jongeren zijn meestal de eersten die met justitie te maken krijgen. Nou, staat netjes op je c.v.


  Maak melding
 5. hallo politie ,

  ik weet niet van welke district jullie zijn, maar ik ben van wanica en wil jullie best wel helpen om een paar van deze moordenaars drugs dealers te vinden..

  geef je tel. nr door via deze site en wij maken er samen werk van om deze misdaad op te lossen,,,,
  zo kan het gebeuren dat er meerdere mensen zijn die dat ook willen doorgeven….

  laat het weten..


  Maak melding
 6. Maar hoe moet de bisschop Meije zich dan ontspannen als het kleine grut wordt opgepakt? Elke keer naar België reizen voor een blanke maagdelijke godin kost ook veel geld.


  Maak melding
 7. Wat wordt er precies bedoeld met ‘kleine’ drugshandelaren ?

  Als je de grote drugshandelaren aanpakt dan verdwijnen de kleine vanzelf, want die krijgen geen aanvoer meer. Maar natuurlijk worden de grote niet aangepakt, dat is vanzelfsprekend in ‘a failed state’.


  Maak melding
 8. @John,

  Wie je niet ziet, kun je ook niet arresteren. Die kleine dealer is zichtbaar, dus kun je hem oppakken. Die grote dealer staat misschien voor je neus, maar je ziet hem niks doen dus pak je hem ook niet op.


  Maak melding
 9. De grote handelsduivels die zijn te goed beschermd met hun bodyguards en kleine legertjes en advocaten. Met groot geld koop je veel mensen effectiever om en af, iedereen heeft wel een prijs. Als ze niet omkoopbaar zijn dan worden zij of hun familie gechanteerd of bedreigd. In het ergste geval verdwijnt de persoon spoorloos. Daarom skotu e go baka den pikin boi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES