Led-straatverlichtingsproject in Suriname loopt vertraging op

3
EBS pakt straatverlichting aan met ledlampen

PARAMARIBO, 5 sep – Het Led-straatverlichtingsproject van de Energiebedrijven Suriname (EBS), dat vorig jaar maart startte, is vertraagd. Het project loopt minder snel dan gepland door de slechte staat van het elektriciteitsnetwerk in onder meer Paramaribo. Dat schrijft de website LED Magazine.

Volgens de site is de EBS door gebrekkige financiën niet altijd in staat geweest om tijdig de nodige onderhouds- en vervangingsinvesteringen te doen. Jarenlange achterstand heeft erin geresulteerd dat in sommige delen van de stad Paramaribo en het district het distributienet zelfs volledig moet worden vervangen voor een optimale distributie.

Suriname heeft inmiddels financiële middelen hiervoor aangevraagd en gelegen vande Caribbean Development Bank (CDB). De EBS hoopt aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 te kunnen starten met de werken aan het elektriciteitsnetwerk die 12 maanden zal duren aldus LED Magazine.


3 REACTIES

 1. Why am I not surprised? Alles in Suriname loopt vertraging op! En voor ieder project, hoe klein dan ook, moet een lening worden aangevraagd. Te gek voor woorden. EBS heeft blijkbaar geen onderhoudsmonteuren. Wat een geldverkwistende amateurs zijn het toch. Heeft Parmessar zijn zakken nog niet genoeg gevuld?


  Maak melding

 2. Wegens gebrek aan financiële middelen!!!!!
  Eigen schuld dikke bult.
  Bekijk de salarissen van directie en stafleden en de RvC niet te vergeten. Tel daarbij op de emolumenten en de gratis auto’s en energieverbruik en niet te vergeten de fraude en diefstal van de hoge heren, vrienden van de coalitie en de president.
  Met al dit geld had je half Suriname vervangende investeringen in de onderhoud en nieuwe aanleg kunnen financieren.
  Tot op heden, 5 september 2019, kun je nog angstvallig hopen dat de hoge heren zullen boeten voor hun aandeel in de teloorgang van EBS.

  Ja en nu even dit
  Toen EBS nog Ogane hete was er geen enkel probleem bij minder gebruikers om breedte en diepte investeringen te plegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.