Home Foto Bisschop Steve Meye uit Suriname beschuldigd van misbruik

Bisschop Steve Meye uit Suriname beschuldigd van misbruik

55
Foto: Facebook pagina Steve Meye

PARAMARIBO, 5 sep – De Surinaamse Bisschop Steve Meye ligt onder vuur. De voorganger van Gods Bazuin Ministries International wordt door een jonge vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. De Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) publiceerde vandaag een uitgebreid verhaal hierover. Daarin ontkent Meye, die ook geestelijk adviseur van president Desi Bouterse is, alle aantijgingen.

Volgens dWT woont de jonge vrouw in kwestie in België en zou het geval zich op 28 april 2017 hebben voorgedaan in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Haar moeder vertelde de krant tot in details wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Ook dat ze door de Bisschop ontmaagd zou zijn.

De moeder probeerde ook tevergeefs de zaak met Meye te bespreken maar kreeg steeds nul op rekest. Zijn advies was om te bidden en de zaak aan god over te laten.

55 REACTIES

 1. Meye denkt “if Bouta kang da mi kang toe”.
  Maar Bouta kan niets meer want vroeger kon hij een strandlaken ophoog tillen maar nu zelfs geen badhandje laten hangen laatstaan ophoog krijgen.
  Sari torie Ingrid moes foe kies beratie want a no mang loes neks.

  Ik bedoel maar ik zou zeggen liever incompetent dan impotent dan heb je nog wat aan je uitgroeisel

 2. De verkiezing nadert,Bouterse had het gezegd,….attacks en aanvallen VANUIT HOLLAND,..MET MEDEWERKING VAN DE OPPOSITIE IN SU.

 3. Wat erg van al deze “goddelijke voorgangers” !!
  Overal in de wereld komen de tongen nu los over dit soort sexuele handelingen van personen die zich verbeelden god te vertegenwoordigen op de aarde !! Kijk maar naar de getuigenissen van slachtoffers van Jehova’s Getuigen, de RK- geestelijken !! Wat doet de paus ?? Opheffen deze rotsooi !!
  Wat ik mij ook afvraag : was Abraham die niet schroomde de “mosterd” te halen bij de dienstmaagd Hagar een blanke Abraham,of van van het Midden Oosten, of een zwarte uit Afrika ??
  En was Jezus een Blanke,een Arabier,een Indier of een zwarte Afrikaanof een Indiaan ??
  Surinamers zijn allesweters, dus ze zullen zeker het antwoord kennen!!!
  Deze kerel die zich “Bisschop” noemt en betaald wordt met gelden van de belastingbetalers, moet ontmiddelijk ontheven worden uit zijn functie als adviseur-dominee-van de Regering !!

 4. Weer een voorganger die zijn handjes niet kan thuis houden, en dan ook nog ontmaagd worden door dit gedrocht, Wat een trauma voor het hele leven zal dit zijn voor deze dame, als dit verhaal mocht kloppen.

 5. Lees in het andere bericht wat hij via WhattsApp aan haar stuurde:
  CITAAT: “Ik kon niet eens helemaal stijf worden, laat staan om je goed te penetreren;plus ik had bovendien een condoom om”
  REACTIE: Dus hij ontkent niet dat hij sex wilde hebben met iemand van 18 jaar in een situatie waar er duidelijk sprake was van een onacceptabele machtsverhouding.!!
  De man is totaal gestoord en voor de rechter is het, met deze uitspraak, een uitgemaakte zaak. ER WAS SPRAKE VAN VERKRACHTING !!

 6. Ophitsende politieke verhalen. Er staat jonge vrouw. Staat er “minderjarige vrouw”? Dat is een eerste . Een tweede : zij bevond zich in de kerk , maar daarna was ze wel in een hotel en zeer zeker niet tegen haar zin. Scoren noem ik dat om achteraf te doen alsof je onschuldig was. We weten allemaal waar Abraham de mosterd vandaan haalt. De beste bisschop heeft wel de daad bij het woord gevoegd doordat God ooit zei: “ga heen en vermenigvuldig u” Dat heeft hij gedaan . althans een poging gewaagd. Laat hij de volgende keer niet letterlijk de boodschap vertalen.

 7. Twee artikelen in no time

  Laat ik een veel gebruikte tactiek gebruiken.
  Denk heeft een motie van wantrouwen ingediend. PVDA en SP steunen dit voorstel

 8. mul 5 september 2018 at 16:23

  pakiratigri 5 september 2018 at 15:46
  Dus als die beste arme bisschop een meerderjarige wilt neuken heeft hij mijn zegen. God zei: ” ga heen en vermenigvuldig u “. Nou , de beste bisschop heeft het woord bij de daad gevoegd. Politieke lasteringen zijn dit man.
  ****************************************************************
  @ Pakiratigri … sorry … je bent een grote of nog grotere SMEERLAP …. als de zelf benoemde ” bisschop ” Meye.

  Wisten de politieke tegenstanders van die smeerlap dat hij in België was? Hadden de tegenstanders kontakt met de bewuste dame? Het schijnt dat je er meer vanaf weet. @ Pakiratigri …. speak out !!!!!!!!!!!!

  De man is getrouwd … dus … hij pleegt op de eerste plaats OVERSPEL …. een totale vernedering voor zijn vrouw. Zijn vrouw moet hem met een PRASARA SIEBI het huis uitjagen.

  Op het kabinet van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse is hij zeker als een held binnengehaald. Kan niet anders …. want op genoemd kabinet crioelt het van de verkrachters !!!!!!!!!

 9. Wie maakt zijn hoofd tegenwoordig daarmee moe. Mi too gedoe. Maar kleine kinderen
  worden overlaten aan de zorg van mannen en vrouwen die niet te vertrouwen zijn.

 10. Is dat meisje vrijwillig meegegaan naar het vd Vlak hotel of is ze ontvoerd geweest….niet onbelangrijk om te weten!! Hoe is dat meisje met Meye in contact gekomen…ze woont immers in België en Meye was met vakantie in Nederland neem ik aan…of is het een bekende van hem??

 11. Hoe vromer de geest , hoe groter een beest. hij dacht kennelijk ver van Suriname te zijn , dit onder de pet zou blijven. a no mi, zal de wanna be pastor niet helpen , want rook is is er meestal ook vuur. Wordt vervolgd .

 12. Zijne schijnheilgheid is door de mand gevallen als schuinsmarcheerder en vies mannetje en dat grietje was 18 jaar dus in mijn ogen ook nog een pedofiel.

 13. HET BEOEFENEN VAN YOGA WAS VOLGENS DEZE GIFTIGE PROFEET NIET CHRISTELIJK

  ALORS STIJF ANUS MEYE IS VERKRACHTEN DAN WEL CHRISTELIJK
  IK VIND HET HEEL ERG VOOR MEVR MEYE DAT ZE GETROUWD IS MET EEN AFVALLIGE PROFEET
  IK HEB ECHT MEDELIJDEN MET U EN HET SLACHTOFFER
  MEYE MOET IN HET OPENBAAR WORDEN GECASTREERD

 14. Allemaal flauwekul,Als je verkracht bent ga je toch naar de politie en geen onbetrouwbare bericht in de eter sturen.
  Ga toch naar de politie en ga je verhaal daar vertellen.
  Wanneer je liegt en bedriegt kun je niet naar de politie gaan zo simpel is het.
  Overigens weet de politie Van Belgié en Nederland niets van deze zaak.

 15. =De moeder van het kind kan niet zomaar een verhaal vertellen Meye, je moet je schamen dat jij je hebt vergrepen aan een geestelijke zwak kind die jou als vader zag en vertrouwde. BAH

  Karma doet zijn werk en nu gaat jou leven tot een hel gaan, goed zo.

 16. Een bisschop die zijn Bijbel overduidelijk niet goed kent of niet serieus neemt.
  Want als er staat: “Ga heen en vermenigvuldig u”, waarom had deze beste man dan on Hods naam een condoom om?

 17. Beste @Henri55,
  Ik keur zijn daad niet goed . Hij heeft wel overspel gepleegd. Niet met een minderjarige , want anders zou ik hem aangevallen hebben. Dat is het enige. Voor de wet is er niks speciaals gebeurd. Hij moet wel beter op zijn stappen letten aangezien de smet hem niet moet worden aangedaan. Dan moet hij maar dealen met zijn vrouw en God. En jij ,het zou je sieren wat minder onbeschoft met mij om te gaan. Waarom doe je dat? Ik kan ook zeer onbeschoft zijn hoor. Je gaat de strijd niet van me kunnen winnen. Let op jouw taalgebruik. Het is niet de eerste keer dat je bezig bent met mij. Pas op! Pas op!

 18. Nou de echte waarheid dat weten die twee en mama lief en de here God
  Ik vraag me af je gaat met iemand eten en daarna naar een hotel .wat heef zo iemand in zijn hoofd dat je zomaar naar een hotel kamer gaat .laat die dame met wat anders komen misschien dacht ze te scoren met een erf en huis in su of een vette bankrekening om dat de bishop dicht bij de president is en grond kon regelen en nu er niets van is gekomen wil je de rollen om draaien. En mama lief als je kind een achterstand heenaaeeft in denken dan zou ik haar naar de parochie sturen om met de bishop te praten dan naar de hotelkamer van de bishop. Maar ja dat zijn mijn inzichten en al is het waar wat u beweert dan tot nu toe heeft u geen aangiften gedaan

 19. Je gaat in een hotel met iemand,waarom?
  Er klopt geen kant van dit verhaal,als iemand mij verkracht ga ik meteen naar de politie.
  Als die moeder zoveel weet moet ze haar dochter naar de politie brengen en niet naar de media!

 20. Goed zo allemaal.
  Nog meer stemmen op bouterse, zoals jullie altijd wilden. Nog even dan is iedereen verkracht haha. Dit is wat su wilt en dat krijgen ze ook. Het is god die jullie straft en niet bouterse. Dus stem weer op bouterse jullie domme surinamers. Het gaat toch zo goed daar, tenminste dat word gezegd door surinamers. Ze moeten niet klagen, maar gewoon zich gewoon laten verkrachten, want daar hebben ze voor gekozen. Dus goed gedaan bisschop. Pak haar en haar familie. Laat bouterse gewoon regeren zoals surinamers zelf wilde tot het land echt kapot is. Ik vind dat er nog veel meer te vernietigen is in su. Ik hoop dat su kapot gaat met iedereen erin. Alleen feesten en luieren willen jullie en die stront djoeka hebben jullie gekozen daarvoor. Goed zo su ga zo door!!!!!!!

 21. Deze Steve Meye die overal waar hij komt de andere geloven omlaag haalt. In zijn ogen is alleen het Christendom goed en de rest moet in dienst van dat geloof staan. Nou mooi boy, jammer dat voor jouw soort de ketting is afgeschaft want dat was waarin het door jou zo bewierookt geloof in uitblinkt.
  Maar voor mij beste voorganger ben je minder dan een stuk stront en daar weet ik Brombere goed mee om te gaan.

 22. Heel triest allemaal. Moet er wel bij opmerken dat er in Amsterdam nog helemaal geen Van der Valk hotel is. Dat zijn ze nog aan het bouwen.

 23. Steve meye en bouta..1 potje nat.Criminelen zijn de ndpers.Stuk voor stuk.We laten alles aan God over .De straf die deze 2 zullen ontvangen zal heel wreed zijn.Wat denken de criminele ndpers?Dat baasje bouta ze voor eeuwig gaat beschermen?!
  Er is nog 1 ding machtiger dan de mens en dat is de kracht van de natuur.Natuur zal afrekenen met de ndp shit.

 24. Misschien had die vrouw Onze Lieve Steve uitgedaagd of hij God’s dingen omhoog kon krijgen. Steve zou geantwoord kunnen hebben dat niet alleen kon hij dingen omhoog krijgen, maar ook nog eens water eruit laten vloeien, net zoals Mozes met z’n harde stok op een harde rots sloeg er water uit kwam.
  Christenpriesters kunnen blijkbaar heel goed spuiten met hun water. Ze dopen ook mensen met hun water. Dit was dus de eerste waterdoop van die jonge vrouw misschien.

 25. God bless ,Steve the Demon.
  Deze zelfbenoemde bisschop trekt wel de nodige aanhangers. Als je praatjes maar mooi genoeg zijn trek je wel genoeg aanhangers. Misschien had Ma gehoopt dat hij achter haar kwam, maar meneer koos liever voor de maagdelijke dochter.
  Ja dan ga je wraak nemen, door luidkeels te roepen dat hij je dochter verkracht heeft.😇 Waar was ze als moeder om haar dochter in bescherming tegen deze “bisschop” te nemen. We weten nu wel waar het deze bisschoppen om te doen is …of niet soms???

 26. Er zijn veel sabiso hier. Wie heeft gezien dat hij dat meisje heeft ontmaagd. soema beng hor kokolampu? we weten niet wat er gebeurd is. het kan ook zo zijn dat ze sex heeft gehad met iemand anders en de schuld geeft aan hem. Maaaar als het waar is? Meye. joe faya!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Wat is strafbaarder: in India mogen ze vanaf vandaag ongestoord boelen en schuren of een Bisschop Meye die een meisje netjes in een Van der Valk Hotel ontmaagd. Het is simpelweg hoe je het bekijkt. Wie zonder zonde zit, werpe de eerste steen.

  En uiteindelijk dropen ze allemaal, de hypocrieten en parasieten er vandoor.

 28. Tegenwoordig wordt iedereen, die ergens van wordt beschuldigd, meteen veroordeeld door mensen die het naadje van de kous niet eens weten. Rare wereld.

 29. SCHANDALIG MEIJE..schaam je!
  Mevrouw MEIJE en kinderen, Erg dat jullie dit mee moeten maken !
  Maar hij zegt zelf dat hij een condoom om had…hij heeft BEKEND.
  BAH. Wat een smeerlap.. een “bisSCHOP”
  een Charlatan, …een VIESPEUK…en dat gevaarte wordt ambassadeur..HOE laag moeten wij nog vallen?

 30. dit is geen nieuws kijk maar om je heen , heel wat voorgangers hebben dit ergens gedaan aanrandingen en doen net als ze gods kind zijn , is wat hoor in deze tijden .

 31. @Fred 6 september.
  Er is een Van der Valkhotel in Oostzaan en die valt onder de Stadsregio Amsterdam.Van der Valkhotel in Amsterdam-Amstelland wordt in september 2018 geopend

 32. Tot nu toe is er niets bewezen,het is gewoon praatjes maken!
  Deze meneer moet een grote schade vergoeding opeisen van de kranten die deze zaak naar buiten hebben gebracht.
  Je plaats zomaar een bericht zonder dat te controleren.

 33. Is er een klacht ingediend bij de nederlandse politie? Godsdienaren vallen met sex. Meye moet aftreden als adviseur van de President.

 34. Nothing new, “altijd blaka e njang blaka”! Op de een of andere manier hebben wij zwarte mensen van dit land elkaar immer te zwaard bestreden en als jij de zaak op zijn ware merites gaat beschouwen gaat of ging het nergens over!

 35. Zou een pandit zijn beschuldigd van seksueel misbruik, dan hadden dezelfde personen die het voor Steve Meye opnemen, heel hard geroepen dat die pandit schuldig is.
  In India zijn verkrachtingen aan de orde van de dag, precies dezelfde mensen die het opnemen voor Steve Meye hebben hun mening klaar staan. Echter over de verkrachtingen in Afrikaanse landen kunnen ze niet meer typen, dan hebben ze last van stijve vingers.
  Paraman is zo een verloederd geval dat het altijd zal opnemen voor de mensen die op hem lijken ook al hebben zij de meest gruwelijke daden begaan.

 36. Een hoop gedoe om niks. Bisschoppen/kardinalen/priesters/dominees naaien al eeuwen alles wat los en vast zit. Bij gebrek aan mensen pakken ze dieren. Vroeger groeven ze een gaatje in de grond en stopten daar hun stijve stok in.

 37. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen…ja-ja… Vrome geesten citeren meteen deze tekst als blijkt dat wéér een van hun sekteleiders niet van de meisjes, of de jongens, kan afblijven! Wie herinnert zich niet Jimmy Swaggert (spelling?) die prostituees bezocht? En Eddie Long, die ook zo verafgood wordt door sommige Surinaamse volle-evangelie ongelovigen is toch ook door de mand gevallen: hij houdt van jongetjes en is dus pedofiel en gay. En van T. D. Jakes, met wie Meye nauwe banden onderhoudt/onderhield, straalt gewoon de perversiteit af. Die man praat in een preek gewoon over de seks met zijn echtgenote. God is zelf bezig deze sektarische groepering te ontmaskeren en ik kan het alleen maar toejuichen, want deze gasten doen zich voor als zijnde de enige ware kerk, maar als je hun geloof toetst aan de Bijbel zie je hoever van Gods Woord ze zijn afgedwaald. Zijn volgelingen zullen wel gaan roepen dat het pure vervolging is en elkaar aanmoedigen om voor hun “gezalfde bisschop” te bidden door de strijd met de demonen die dit gedoe veroorzaken, aan te gaan. Het is geen wonder dat deze mensen zoveel liegen, roddelen, overspel plegen, zedeloosheid bedrijven, enz, enz: de godganse dag zijn ze demonen aan het bestraffen en het binden. Zelfs engelen en profeten lieten de demonen aan de Vader en Christus over, maar pinkstermensen denken dat ze de duivel wel aankunnen. En zie hier het gevolg daarvan!

 38. @Atheist Wat heeft Abrahams huidskleur of afkomst hiermee te maken? Wie we ook zijn en waar ons wiegje ook heeft gestaan: we kunnen allen zondigen en hoeven er vaak ook geen enkele moeite voor te doen, zo gemakkelijk gaat het zondigen ons af. Wat mij stoort is dat deze mannen en vrouwen die hoge posities binnen de pinkstersekte bekleden, met een tik op de vingers wegkomen met allerlei kwaad. Maar…mocht het de gewone man zijn die betrapt wordt op ongeacht welke zonde, reken er dan maar op dat hij aan de schandpaal genageld wordt ervoor. Maar hoe kan Meye de splinter uit het oog van zijn naaste halen als hij een balk in zijn eigen oog heeft? Hypocriet niet?

 39. @Small
  Waarom heeft Meye je advies nog niet opgevolgd en een klacht wegens smaad ingediend??
  Is hij soms bang te verliezen??
  Waarom heeft Meye al die WhattsApp berichten verstuurd ??
  Waarom is Meye niet direct naar buiten getreden toen de eerste vragen/beschuldigingen kwamen, dat was meer dan een jaar terug.??!!
  Waarom doet Meye dat soort counseling terwijl hij daar niet voor bevoegd is en ook de kennis niet heeft??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.