Adjiedj Bakas: “Suriname is een ‘gezellige’ faalstaat”

49
Opmerkelijk: Adjiedj Bakas noemt Surinamers gieriger dan Hollanders
Foto: screenshot WNL/NPO

AMSTERDAM, 5 sep – De Nederlandse trendwatcher van Surinaamse komaf Adjiedj Bakas, heeft weer van zich laten horen. Dit keer reageerde hij in de Telegraaf op de uitspraak van de Nederlandse minister Blok dat Suriname een failed state is. “Ik denk dat veel inwoners Bloks conclusie zullen onderschrijven. Maar het is wel gezellig: een gezellige faalstaat” aldus Bakas over Suriname.

Voor minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is het erop of eronder na zijn ‘failed state’-opmerking. Hij moet zich vandaag vanaf 10 uur in de Tweede Kamer verantwoorden voor zijn ‘uitgelekte’ uitspraken over Suriname en de multiculturele samenleving. Steun van alle regeringspartijen is allerminst een garantie.

Blok gaat vandaag een zwaar debat in de Kamer tegemoet. Hij moet bewijzen dat hij nog kan functioneren als minister na zijn omstreden uitlatingen over de multiculturele samenleving en Suriname. Het debat is via een liveblog te volgen op de site van het Algemeen Dagblad.

UPDATE:
Organisaties van Surinaamse Nederlanders eisen in een manifest dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken opstapt.


49 REACTIES

 1. Hij is minister en diplomaat tegelijk, dat hij zich zo heeft laten gaan in zijn uitspraken is een diplomaat onwaardig, dus moet er consequenties aan verbonden worden. Dit houdt in dat de minister moet aftreden. Nederland is immers geen bananen republiek.


  Maak melding

 2. Op een besloten bijeenkomst wordt met een verborgen camera een opname gemaakt en Blok moet zich verantwoorden? Ik wil wel eens zo’n opname zien/horen van een besloten bijeenkomst van, om eens wat te noemen, de grauwe eeuw. Mogen we ze dan ook meteen aanpakken? De hele wereld wordt knettergek……


  Maak melding

 3. Sranan is een FAILED State, echter niet om de reden die BLOK
  heeft gegeven.

  Sranan heeft een KOPPIGE, Faillissementspresident, met ANTECEDENTEN,
  die het hele Parlement en het Volk duidelijk laat zien, dat de voormalige militaire
  landverraders, ALLE Macht hebben in Sranan !
  Hij zet zonder OVERLEG of OVERLEGGING van CRUCIALE Documenten
  aan Parlement of aan het Volk, een belangrijke DEAL met Suralco door !

  De Paarse FALERS olv DDB hebben, toen onze staatskas was Leeg-gerommeld,
  DOMWEG enkele Miljarden aan SRD bankbiljetten gedrukt en uitgegeven aan
  consumptieve zaken ! Sranan zit mede door deze STOMMITEIT in een zwaar en
  langdurig STAATS-FAILLISSEMENT !

  Tel daarbij op de ontmanteling van de Sranan-rechtsstaat, door manipulatie van
  Grondwet en grondrechten en intimidatie van PG en RECHTERLIJKE MACHT !

  Meneer DDB heeft Cubaanse INSTRUCTIES opgehaald om Sranan en
  Zuid-Amerika verder te CUBANISEREN. Het COMMUNISME, dat MENSEN
  ONDERDRUKT, verder uit te dragen !

  Daarom horen wij van DDB, NIETS over de 3,5 MILJOEN VENEZUELAANSE
  VLUCHTELINGEN !

  De SRD-KOERS van 1 op 9 , zal binnenkort nog verder VERSLECHTEREN,
  door de VERHOGING van de Verschrikkelijk hoge Staatsuitgaven, door
  loonsverhogingen uit te delen aan een verziekt en mega-groot
  AMBTENAREN-APPARAAT !!!

  Met de verkiezingen in zicht, is de Paarse militaire Clan, te bang om het
  ambtenarenapparaat te SANEREN !

  De FAILED State, geeft JAREN teveel uit, terwijl inkomsten en de productie
  in Sranan dalen, als gevolg van het Paarse corruptieve wanbeleid !

  De STAATSSCHULD bedraagt VELE MILJARDEN !
  Geen ENKEL groot project van de Paarse Militaire Heersers, slaagt !!!

  SRANAN, gaat door financieel wanbeleid richting VENEZUELA en ARGENTINIE !

  PS : Worden de torenhoge KOSTEN/DECLARATIES van de Buitenlandse
  CONSULTANTS, die minister Gilmore, constant adviseren, binnenkort ook
  toegezonden aan het parlement ?????


  Maak melding

 4. Deze bakas is een man die vol is van zichzelf , al staat dit los van zijn commentaar in de Telegraaf

  “een gezellige faalstaat”
  Arrogant en dedain. Het verbaast mij ten zeerste dat hij faalstaat zegt en niet faalstaatje


  Maak melding

 5. Hoe “gezellig” is een faalstaat, waar elk huis is dichtgeschroeft met diefijzer en waakhonden op het erf. Waar je vogelvrij bent in het verkeer. Waar berovingen, inbraak, kap en moordpartijen aan de orde van de dag zijn. Waar een heel land en volk wordt gegijzeld door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar en zijn corrupte criminele maffiabende. Conclusie…Suriname is het schoolvoorbeeld van FAILED STATE !!!!!


  Maak melding

 6. Blok zijn positie is in gevaar vanwege een verkeerde uitspraak.In suriname maakt een moordverdachte en
  gevonniste drugscrimineel zich klaar om herkozen te worden als president bij de volgende verkiezing.
  Tje mi gado Sranang.


  Maak melding

 7. Wat een ongepaste opmerking van deze clown Bakas. Heeft hij werkelijk niks beters te doen ? “Een gezellige faalstaat”. Wat is dat voor een omschrijving? Kennelijk ziet hij Suriname als een land van lusten maar niet de lasten. De sukkel Stef Blok heeft echt de coons en landverraders in zowel Suriname als in Nederland uit hun holen gebracht.

  Maar zijn uitspraak heeft er ook voor gezorgd dat de ware patriotten naar voren kwamen. Deze gast Stef Blok moet echt aftreden. Wat hij gedaan heeft kan gewoonweg niet. Dat Mark Rutte hem laat aanblijven zegt alleen maar iets over de houding van Nederland naar Suriname. Namelijk dat ze een lage dunk hebben over Suriname. Er zal wel in de Tweede Kamer een stevig debat gevoerd worden en de eindstand zal zijn dat onbenul Stef Blok toch aanblijft.


  Maak melding

 8. PJ.
  Blok’s positie is niet in gevaar. Wel wordt hij vandaag in d Kamer aangevallen (van links en een beetje van rechts). Dit is niet zozeer om Blok te laten vallen. Links wil een (doel)punt maken. Meer niet en na meerdere discussies over meerdere onderwerpen hebben ze in hun ogen genoeg gescoord om het hele kabinet naar huis te sturen.


  Maak melding

 9. Och het beroep van de heer Bakas brengt met zich mee dat hij regelmatig de publiciteit moet halen. Ik gun hem dan ook zijn interview met de Telegraaf. In een eerdere reactie direct na de uitspraak van minister Blok heb ik aangegeven dat zijn uitspraak niet erg ver naast de waarheid ligt. Althans voor zover het de uitspraak over Suriname betreft. In Suriname gaat recentelijk inderdaad veel mis, de criminaliteit wordt niet of nauwelijks aangepakt, volksgezondheid, onderwijs etc, liggen op hun gat. De Surinaamse kranten gonzen er dagelijks van. Met enige fantasie zou je zo’n land een falied state kunnen noemen. De recente problemen rondom ALCOA maken het zeker niet gemakkelijker. Vooral niet wanneer de president net terug is in het land en zegt dat Surinamers kampioen zijn in het tegenwerken van ontwikkelingen. Hij gaat dus gewoon door met een contract tekenen met de ALCOA. Daarbij voorbijgaand aan de wens van een meerderheid van DNA. Bestuurlijk is Suriname op dit moment geen toonbeeld van stabiliteit.
  Waar Blok de mist in gaat is dat hij zegt Suriname een failed state te vinden i.v.m. de pluriforme samenstelling van de bevolking. Dat is pertinent niet juist. Er mogen wel verschillen zijn, grote verschillen zelf maar in Suriname leeft men in het algemeen vreedzaam met en naast elkaar. De heer Bakas, als een van de weinige mensen met Surinaamse roots, die in Nederland soms prime-time een podium hebben had wat mij betreft meer karakter kunnen tonen. Immers hoe dan ook daar is hij geboren daar heeft hij z’n eerste levensjaren doorgebracht. Zijn ouders komen er vandaan. Hij had aan de krant kunnen uitleggen dat Suriname een jonge staat is (43 jaar) die veel problemen moet zien te overwinnen. Dat het landsbestuur momenteel niet veel of helemaal geen vertrouwen wekt o.k. Maar Blok als minister van Buitenlandse zaken van Nederland moest beter weten. Als Suriname een failed state is vanwege de bevolkingssamenstelling dan moet meneer Blok zich afvragen wie verantwoordelijk is voor die pluriforme samenstelling. De voorouders van de Afro Surinamers zijn door de Nederlanders als slaven naar Suriname vervoerd.
  De voorouders van het Hindoestaanse bevolkingsdeel zijn onder valse voorwendsels geronseld en naar Suriname verscheept. Dat geldt ook voor het huidige Javaanse volksdeel. En dat allemaal omdat de voorouders van Blok ergens in Zuid Amerika een wingewest moesten stichten?
  Het is juist zo dat ondanks de toenmalige verdeel en heers politiek van Nederland, Suriname zich heeft ontwikkeld tot een relatief rustig land in het roerige Zuid Amerika. Dat het nu niet goed gaat ligt echter niet aan Nederland maar aan de onkunde van onze eigen Surinaamse bestuurders. Maar het land een failed state noemen i.v.m. de bevolkingssamenstelling is een schromelijke overdrijving,..have a heart.


  Maak melding

 10. Dus deze Nederlandse trendwatcher is plotseling Suriname deskundige…
  Deze meneer en zijn das schreeuwen om aandacht, hij moet tenslotte ook zijn rekeningen en belastingen betalen.


  Maak melding

 11. Als de sukkel Blok een denigrerende uitspraak gedaan zou hebben richting Amerika zou de hele Tweede Kamer uit het zomerreces zijn getreden. Hij zou onmiddellijk ontslagen worden en er zou niet eens een debat gevoerd woorden. Maar nu het Suriname betreft vond men het niet nodig, ondanks sommige partijen een beroep deden om effe uit het zomerreces te komen en deze zaak gelijk aan te pakken. Die gasten waren bezig hun vakantie te vieren en toen ze de naam Suriname hoorden hadden ze zoiets van : tja ,het zal wel.


  Maak melding

 12. NietAlles..
  Zijn belasting kan hij betalen, omdat hij panden in de binnenstad kon kopen en verkopen omdat hij als VVD coryfee op de hoogte was van beleidsplannen.
  Dit heb ik althans een jaar of 2 geleden in de media gelezen.
  Ik ben er niet een van:
  Suriname first, maar ik vind het ook nergens voor nodig om je geboorteland af te schilderen aan een gezellige staat. Minachting.


  Maak melding

 13. Naar het schijnt,is Bakas lang niet in Sur. geweest.Dat het een faalstaat is,is goed, maar gezellig is al lang niet meer.Tenzij Bakas het gezellig vindt om zich ’s avonds op de sluiten achter tralies.


  Maak melding

 14. Pakiratigri
  Vind je het zelf ook niet zeer logisch?
  Als ik iets negatief zou hebben gezegd over je (achter)neefje of iets over je vader of moeder. Zou je op dezelfde wijze reageren? In het laatste geval zou je me thuis komen opzoeken en mij een lesje leren. Toch?
  (ik zou niet opendoen)

  In Suriname worden ministers naar welgevallen ontslagen, in Nederland niet. Zoals het ook hoort.

  Dat ministers en de overige Kamerleden reageren op de wijze van : “ja het zal wel”, ook dat vind ik meer dan begrijpelijk. Ook zij hebben recht op vakantie en om voor een opmerking, hoe slecht dan ook (meningen daarover verschillen) van reces terug te komen zou ongelooflijk stom zijn. Hiermee schep je en precedent en moet je voor elk witte wasje je vakantie afbreken.


  Maak melding

 15. Suriname Is Een Failed Staat,

  Beste Mensen Nu Volgt Een Mening..

  Volgens mijn Definitie is suriname een mislukte staat.. ik baseer mijn mening op het feit dat
  Suriname een in het op verstek in het buitenland veroordeelde president heeft.. die zelfde president is veroordeeld in eigen land… het gaat niet goed met de Economie.. Onderwijs nivo is tot het minimum gedaald.. gezondheidzorg deugd voor geen kant.. landbouw,, wil ik het niet eens over hebben.. Zo kan ik nog uren door gaan..


  Maak melding

 16. Ai @Pico,
  Niet helemaal eens met je redenering. Recht voor een , recht voor allen. Het valt onder dezelfde noemer waarmee je het grootste betreedt , ook het kleinste moet behandelen. Hier zie je dus duidelijk hoe Westerse landen handelen. Klassenjustitie noem ik dat. En dat voor een land als Nederland dat zich beschaafd noemt? Aan mijn hoela.


  Maak melding

 17. Jullie kunnen van alles vinden van dhr. Bakas…..maar hij laat jullie in alles kansloos….waar jullie niet verder komen dan het forum van waterkant……is dhr. Bakas een bekende trendwatcher in Nederland….die durft scherpe meningen te geven en daarnaast ook flink “verdient” met zijn ondernemingen!!


  Maak melding

 18. Opvallend is dat vele uitsluitend hun aandacht richten op Blok en geen aandacht hebben voor het verbeteren wat er in SR fout gaat!!
  Er zijn veel argumenten aangevoerd waarom Blok gelijk heeft. Wordt wakker en ga je inzetten voor het opheffen van die zaken. Dat is constructief. Kritiek is nooit leuk maar moet aanleiding zijn voor verbetering.


  Maak melding

 19. @van Zijsburg
  Het glas is half vol of half leeg. Het is maar hoe je het bekijkt.
  En juist als iemand een SR achtergrond heeft is het zaak de dingen te benoemen.
  Feit is dat SR keer op keer laat blijken bestuurlijk niet goed in elkaar te zitten. Dat politici zich als god en dictator kunnen gedragen en het meer regel dan uitzondering is dat mensen geen verantwoording afleggen over hun gedrag, dat veel in het geniep geregeld wordt waarbij de belangen van land en volk geschaad worden, dat de grootste criminelen ongestoord kunnen profiteren van hun criminele baten.
  Dan is het goed mis en moet er snel en veel veranderen.
  De fout die Blok maakte is dat hij als minister zich altijd in diplomatieke taal moet hullen.


  Maak melding

 20. Bezighouden met Blok is tijdverlies en met Bakas nog erger.
  Wanneer wordt aov van 525 SRD verhoogd waarvoor ik premie heb betaald? Alles wordt duurder. Blok heeft zijn kapitaal voor het leven. Den movinawan niet.


  Maak melding

 21. @ Pakiratigri
  Klassejustitie.
  Natuurlijk zijn er verschillende klassen en terecht ook. Ik vind niet dat alles op dezelfde manier moet worden behandeld. Tegenwoordig moet alles maar gelijk zijn.
  We kweken eenheidsworsten. Je ziet het in alle geledingen van de samenleving.
  Vrouwen die meer zich meer als man gaan gedragen en mannen als vrouw.
  Verschillen moeten er zijn en moeten ook verschillend worden aangepakt!
  We zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig. (zelf twee nagels aan je vingers zijn niet gelijk)
  Jongetjes krijgen op hun verjaardag en pop en meisjes een ??? (kan niets bedenken)

  De president zou dan niet naar Cuba moeten zijn gegaan. Recht voor een schrijf je
  De meningen hier waren nagenoeg allemaal: hij moet in Su worden behandeld.
  Ik ben tegen het beleid van de president, maar geef hem gelijk (hij is president!), dat hij , als hij van mening is dat hij elders beter geholpen kan worden, oa omdat zijn medisch dossier aldaar aanwezig is, naar Cuba gaat. Toch ook klassenverschil.
  Allemaal naar Imeao, terwijl er behoefte is aan vakmensen in de bouw.
  Het nivelleren kan op bepaalde gebieden (salariëring vrouwen), maar het belemmert initiatieven, nog erger het stimuleert inertie


  Maak melding

 22. bak ass moet zijn met zijn opmerking over gezellige failstate bij de Surinamers verantwoorden.

  Voor bak ass is het er op of er onder. Ik kijk uit hoe hij zich hieruit gaat redden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Als Suriname een failed state was waarom hebben we geen uitgebreide terroristishe beveiliging apparaat in ons land nodig als een Nederland met tussen haakjes bevolkingsgroepen uit elkaar houden voor aanslagen rellen of zoals ze daar steeds op hun hoede moeten zijn voor moslims terreur.een grote vb teo van Goch die afgeslacht werd en erna Pim Fortuyn.nederland mag blij wezen met hun slavenernij gewin wat hun gemaakt heeft wat ze nu zijn.suriname verdient eigenlijk miljarden terug als reparations van de slavernij.daar hoor je deze klown van een blok niet over praten.


  Maak melding

 24. Wel Bakas, ik vind je minder dom dan Stok maar blijkbaar ben je lang niet in Suriname geweest. De mensen pinaren, roofmoorden en verkrachtingen en schietpartijen zijn hier in Suriname gewoon geworden (het zal in jouw land Ned. niet anders zijn). Dus waarom je denkt dat het hier gezellig is weet ik niet maar zoals gezegd, je bent minder dom dan Stolk…en jullie beiden zijn kaal dus die overeenkomt van een kale kop hebben jullie beiden.


  Maak melding

 25. Als alle suris plechtig gingen werken zijn/haar best doet in alle facetten van de samenleving, dan hooft hert land niet zo onder te lijden..
  er is genoeg voor iedereen in het land om zich op welke manier hoe dan ook op te bouwen..

  kijk maar naar mij..

  begonnen met niks nu een welvarende leven, dat kunnen vele van mijn kennissen vrienden niet zeggen vooral de donker gekleurde niet,..
  het is nog niet laat, doe je best ..


  Maak melding

 26. @Klaas de Groot
  Kan ik inkomen, sterker nog eigenlijk ben ik het ermee eens. Waar het mij om gaat is het argument dat Blok gebruikt om Suriname een “failed state” te noemen. Bestuurlijk maakt men in Suriname er een potje van, maar de bevolkingssamenstelling is niet de aanleiding. Ik verwijs naar het slot van mijn vorige bijdrage:
  “Dat het nu niet goed gaat ligt echter niet aan Nederland maar aan de onkunde van onze eigen Surinaamse bestuurders. Maar het land een failed state noemen i.v.m. de bevolkingssamenstelling is een schromelijke overdrijving,..have a heart”.


  Maak melding

 27. FAILED ??? NEE HOOR , WIJ ZIJN EEN PAARSE DICTATUUR !

  xx Rechtsstaat vernietigd door Paarse staatsgreep !

  xx Massamoord op staatsburgers, moordenaars lopen nog vrij rond !!

  xx Paars VERNIETIGT onze Munt door MILJARDEN aan Ongedekte
  Bankbiljetten te drukken en uit te geven !!! Staats-Faillissement !!!

  xx Paars WEIGERT corruptie te bestrijden, paarse Pres stuurt CLAD-
  rapporten niet naar OM, weigert anti-corruptie-wet in werking te stellen !!!

  xx Paars weigert uit vrees Ambtenarenapparaat drastisch te saneren !

  xx Paars bedreigt de PG en saboteert de Rechterlijke Macht !!

  xx Paars wil geen FIOD en saboteert strafrechtelijke onderzoeken,
  Europese banken trekken zich terug. Sranan doet weinig aan financiele
  Controles ter voorkoming witwassen crimineel geld en voorkoming
  financiering terrorisme.

  Paars steunt Venezuela ondanks de honderden doden en de ruim drie
  MILJOEN gevluchte Venezuelanen ! Sranan houdt onderzoek naar
  ernstige mensenrechtenschendingen in Venezuela tegen !!!

  xx Staatsschuld heeft door Paars wanbeleid, gigantische hoogten bereikt !

  xx Zware Dagelijkse Criminaliteit TEISTERT het gehele Volk !!

  xx Parlement Sranan door DDB totaal VERNIETIGD. DNA door Paars volledig
  buiten werking gezet

  xx Paarse plannen zijn FAKE, zie bouw 17.666 volkswoningen, zie project
  Sneltrein, Geen devaluatie, Wij paars, gaan de koers omhoog brengen,
  Basiszorgverzekering, Diepzeehaven,Snelweg naar Brazilie etc etc etc !!!

  ANDEREN HEBBEN GEFAALD !!! IIIIIJAAAAAHHHH TOCH !!!

  PS : Rechtsstaat terug, Fiod, Kaalplukwet en Financieel specialisten
  inzetten voor terugdringen Criminaliteit !!!
  C
  ONTINUE SCREENING VOOR ALLE POLITICI EN AMBTENAREN !!!


  Maak melding

 28. De filosofen zitten rond een grote tafel te filosoferen wat back ass allemaal te vertellen had en mee knikkend met hun makaken koppen zo groot als die van een gorilla ,intussen heeft back ass zijn reet de omtrek van een olifante poepgat want de neo cons en de red necks lusten er wel pap van,likkend en slijmen j brood verdienen is gelijk aan een hond


  Maak melding

 29. @Klaas de groot. Hou a.u.b. op met je racistische prietpraat. Suriname is helemaal geen failed state. Het land wordt slecht bestuurd. Maar de overheid heeft nog steeds grip op het bestuur. De gezondheidszorg kan beter maar is beter dan menig derde wereldland. Er komt schoon drinkwater uit de kraan en energie wordt geleverd. Wegen zijn begaanbaar. Bedrijven doen goede zaken. Er is gewoon onderwijs.Somalië is een failed state. Suriname kan beter maar is helemaal geen failed state. Europa was tijdens de 2e wereldoorlog een failed state toen de pure blanken elkaar uitmoordden en 6 miljoen joden vergasten. Daar hadden ze geen allochtonen bij nodig. Het zogenaamde superieure ras.


  Maak melding

 30. Failed state betekent in mijn optie:
  Falen door politieke tegenstellingen,
  Falen doordat in 43 jaar onafhankelijkheid er geen enkele vooruitgang is te bespeuren,
  Falen door etnische machtsstrijd tussen creolen en hindoestanen sinds Arron en Lachmon,
  Falen van opeenvolgende regeringen om van een potentieel rijke staat een permanent rijke staat te maken,
  Falen door gebrek aan kennis in onderhandelingen met multinationals.
  Ik heb nog veel meer voorbeelden van een failed state.


  Maak melding

 31. Ik hoop dat alle Surinamers de hand eens in eigen boezem steken. De misplaatste trots een keer laten varen en pleiten voor onderlinge samenwerking. Als op dit forum de kleur van de stropdas van de heer Bakas belangrijker wordt gevonden dan de inhoudelijke discussie over het onderwerp, lijkt mij de eerste zin een utopie. Of de verstandelijke vermogens van sommige mensen bereikt nauwelijks het lagere-schoolniveau.


  Maak melding

 32. Suriname is per definitie geen mislukte staat. Noch in het verleden ,het heden en de toekomst. De uitspraak van deze charlatan Blok heeft er voor gezorgd dat zogenaamde Surinamers uit hun holen gekropen zijn om te laten zien wat zij nou werkelijk dachten. Zo kun je het kaf van het koren scheiden.

  Werk eraan Suriname nog beter te maken en verspil niet je tijd om Suriname af te kraken. Suriname zal op termijn een van de meest prachtige landen ter wereld worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig. It`s gonna take a while.


  Maak melding

 33. @ Pakiratigri,

  Jij bekijkt het van de andere kant, en ik bewonder je optimisme.
  Het blijkt dus dat je ze eerst uit hun holen en hangmatten moet schudden om ze een spiegel voor te houden.
  Stef Blok heeft groot gelijk, en er zijn bewijzen te over! Maar ja, als je te hoogmoedig bent om het in te zien, dan houdt het op.


  Maak melding

 34. Suriname is geen mislukte staat. Het land is niet stuurloos. Er is een centrale overheid die het beleid uitstippelt. Er is een centrale overheid die de touwtjes in handen heeft. Er is wel sprake van een economische terugval. Overigens wordt de term “Failed State” officieel niet meer gebezigd. Men praat nu over Fragiele landen. In 2018 stond Suriname op nummer 114. Als je naar de index kijkt , zie je dat landen als India en Rusland om maar een paar voorbeelden te noemen, het slechter doen. Rusland staat op 69 en India op 72. Het meest fragiele land is Zuid-Sudan dat nummer 1 staat.
  Dus , Suriname is geen mislukte staat.


  Maak melding

 35. Verder ben ik niet hoogmoedig hoor beste FBI. Geen reden daartoe. Nooit geweest. Wel een belang bij Suriname.Zal ik altijd beschermen. Wel met de nodige kritiek als het nodig is. Niemand is voor mij heilig evenmin ik heilig ben.


  Maak melding

 36. @FBI jij gaat even de definitie van failed state herschrijven. Alleen om je ongenoegen over Suriname te uiten. Dat maakt nog niet dat je gelijk hebt.


  Maak melding

 37. Wat Bakas zegt, is dat in Suriname de multiculturele samenleving geslaagd is. Ze wonen gebroederlijk naast elkaar, spreken Nederlands, hebben hun eigen cultuur, zeden en gewoonten, eigen geloof, hebben dezelfde vlag, wapen, volkslied, werken met elkaar samen bij de overheid en ondernemingen, hebben respect voor elkaars cultuur of beter ieder in zijn/haar cultuur/ieder doet zijn eigen ding, eenheid in verscheidenheid enz. Gezellig moet men ook niet lekkerlijk nemen, want er zijn ook vele valkuilen in Suriname. Suriname lijkt wel koek en ei, maar vele zaken in Suriname zijn niet in orde. Faalstaat

  Maar als er zijn zaken waarvan gezegd kan/mag worden dat Suriname een faalstaat is.

  Adjiedj Bakas: “Suriname is een ‘gezellige’ faalstaat”

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 38. @ Passant.

  Nou, als ik sommige figuren hier op dit forum tekeer zie gaan tegen hun landgenoten van een ander ras, dan moet ik toch even mijn wenkbrauwen fronsen bij de uitspraak “een geslaagde multiculturele samenleving”.


  Maak melding

 39. Blok weet waarover hij praat. De Romeinen hadden alle niet-christenen in Europa, dus ook in Nederland, uitgeroeid en hun christendom verspreid. Van de oorspronkelijke Nederlandse inheemse cultuur is echt niets meer over.


  Maak melding

 40. Adjied Bakas is een omhoog gevallen minachtige verrader en narcist, die opzoek is naar de blanke publiciteit. Hij is te vol van zichzelf, maar is echter met al zijn kennis van zaken de weg kwijt en verloochent zijn afkomst. Kan mij niet voorstellen dat hij in staat is om over de ruggen van de Surinamer hier te lande verdeeldheid te zaaien, terwijl hij anders op constructieve wijze zijn bijdrage zou kunnen leveren tot verbetering van het lot van de Surinamer in het algemeen. Het betaamt immers in mijn optiek dat men zijn achtergronden nooit mag verloochenen en zeker niet als geboren Surinamer, wat de heer Back Ass van oorsprong ook is. Kennelijk gaat deze op hol geslagen achterbakse persoonlijkheid met zijn verbeelding op de loop. Uiteindelijk komt hij zichzelf ooit nog wel tegen.


  Maak melding

 41. Laat die Bakas z’n liever dildo uit z’n reet halen. Misschien dat Stef Blok dat voor kan komen doen. Wat een walgelijke vent.

  Maar het verbaast mij dan ook niet dat een krant als de Televaag met dergelijke onbenullen komt aanzetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.