Nieuw akkoord tussen Suriname en Alcoa niet veraf meer

28
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO, 4 sep – Het zal niet al te lang meer duren eer Suriname een nieuwe overeenkomst zal sluiten met Alcoa. Dit zegt president Desiré Bouterse. Hij vindt de kritiek op de manier van onderhandelen niet terecht. Er is ruim vier jaar onderhandeld met de multinational. Internationale deskundigen en ‘topadvocaten’ hebben hun bijdrage geleverd. Maar in en buiten parlement is de kritiek niet van de lucht.

De nieuwe overeenkomst zou te zeer opgehangen zijn aan het belang van Alcoa. Het zou Bouterse alleen maar te doen zijn om de overdracht van de elektriciteitscentrale in Brokopondo. Hoe het ook zij, de overeenkomst lijkt niet meer te stuiten. “De regering gaat de zaak tekenen. Uiteraard heeft het parlement ruimte nodig om zaken te lezen en eventueel vragen te stellen”, zei Bouterse na terugkeer uit Cuba.

Vooral de oppositie wil dat het parlement eerst over het akkoord praat. Pas dan mag verder onderhandeld worden over beëindiging van de economische activiteiten van Alcoa in Suriname. Ook buiten het parlement wordt de regering te lief bevonden. Alcoa zou er goedkoop vanaf komen. Bouterse vindt dat Suriname er wel bij vaart. Hij stoort zich niet aan de kritiek, want “Surinamers zijn kampioen in het torpederen van goede ontwikkelingen.”


28 REACTIES

 1. Bouterse vindt dat Suriname er wel bij vaart. Hij stoort zich niet aan de kritiek, want “Surinamers zijn kampioen in het torpederen van goede ontwikkelingen.??? Maar welke goede ontwikkelingen heb jij gebracht bouta…..dat je dit zegt over “Surinamers”!! Jij en de ndp hebben Suriname naar de afgrond gebracht…..en daarmee het leven en welzijn van het hele volk in gevaar gebracht!! Je kan beter eerst goed in de spiegel kijken….alvorens te wijzen naar anderen!!!


  Maak melding

 2. “Surinamers zijn kampioen in het torpederen van goede ontwikkelingen.”

  Desi B. heeft gelijk, want het volk heeft gekozen voor “nog 5”

  Het volk heeft Desi B. volmacht gegeven om goede ontwikkelingen te torpederen.


  Maak melding

 3. @ Wazig
  Bouterse heeftt 100% gelijk “Surinamers zijn kampioen in het torpederen van goede ontwikkelingen.??? indien hij zich zelf en zijn partij als Surinamers ziet.
  Zijn regering is aan zet en bepaald wat er gebeurd en draagt dus de gehele verantwoording ten aanzien van wat er de afgelopen 8 jaar gebeurd is en wat er dus mislukt en fout gaat.

  Bouterse en Co zijn de kampioenen in het torpederen van ONTWIKKELING van het land:
  > Woningen.
  > Diepzeehavens,
  > Snelwegen naar Brazilie, Flyovers, bruggen naar de Guyanas.
  > Sneltrein.
  > Alcoa blijft.
  > Waarde van de SRD.
  etc.
  Allemaal getorpedeerd.


  Maak melding

 4. Soms verbaasd de president vriend en “vijand”. Zo’n opmerking “Surinamers zijn kampioen torpederen van goede ontwikkelingen” is toch echt niet gepast. Dat zegt een president niet over zijn burgers? De commissie onderhandelde zonder terugkoppeling aan DNA, zelf niet in eventueel besloten vergaderingen. Alles zo geheimzinnig. Wat verwacht men dan? Bovendien moeten we de president eraan herinneren dat hij in DNA persoonlijk heeft aangegeven dat het MOU, na kritiek van DNA, zou worden ingetrokken. Later bleek dat het verhaal van de president niet klopte. De commissie is gewoon blijven onderhandelen op basis van het MOU dat later een normale overeenkomst bleek te zijn. Geen weg terug dus! Afgezien hiervan bleek de president in een DNA vergadering zich niet meer te kunnen herinneren dat hij had toegezegd dat een gewijzigde MOU aan DNA zou worden voorgelegd. Toen daarop kritiek kwam heeft hij zich boos uit de voeten gemaakt i.p.v. met DNA de discussie aan te gaan over “wat goed is voor Suriname”. Zijn ego was gekrenkt omdat DNA leden kritiek durfden te uiten. Hoe kan de president bij zo een gang van zaken, met zo een gedrag verwachten dat applaus zijn deel zou zijn? Om vervolgens dan een heel volk weg te zetten zoals hij nu doet is m.i. een president onwaardig. Keer op keer weer blijkt dat dansen op het podium, tegenstanders beschimpen weliswaar in verkiezingstijd leuk zijn en stemmen opleveren maar dat zulks nog geen garantie is voor goed en doordacht beleid.


  Maak melding

 5. Het demente fossiel en pathologische leugenaar DDB…heeft met zijn goede ontwikkelingen, eigenhandig binnen 8 jaar een heel land en volk aan de bedelstaf gebracht. Financieel, economisch en moreel finaal naar de kloten. Maar nu wordt de paarse populistische propagandamachine weer aangeslingert i.v.m. de verkiezingen. Mislukking gegarandeerd.


  Maak melding

 6. De plantage jongens en de boiti boys denken dat ze een vuist kunnen maken tegen de Amerikanen jogi met zijn zesde klas diploma,somo van de zondag school,Chan met zijn appeldoorn academie,Karta bink pietjel verkoopsters waar halen zij de brutaliteit vandaan,over kennis en kunde nog niet gesproken,Berenstein met zijn vierde klas getuigschrift allemaal betweters lafu tori nanga grootheidswaan na sranang ju mu de


  Maak melding

 7. Deze moordenaar heeft al zoveel kapot gemaakt in dit land, zelfs eigen burgers, dus kan deze kwestie van Alcoa die nadelig voor Suriname zal uitvallen, er ook nog wel bij.


  Maak melding

 8. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Als de vos ddb de passie preekt boer/Surinamers pas op uw ganzen.

  De dief die roept, “houdt de dief!”

  Wie ddb nog niet kent, zou ik aanraden naar You Tube te gaan en typt de naam:
  Fred Derby

  U zult dat een helder beeld van deze crimineel, grootste/zwaarste, gevaarlijkste misdadiger van Suriname krijgen als u dat gaat beluisteren, ook de paarse kakkerlakken, de jongeren, alle Surinamer, iedereen zou ik aanraden dat te doen.

  ddb moet een flinke trap op zijn kont/poepgat krijgen en op zijn buik vallen, waardoor zijn buikwand scheurt, dan zijn we gewoon van deze misdadiger tegen de menselijkheid af.

  ddb is een wolf in schaapskleding en iedereen die achter hem staat is een paarse kakkerlak die met Baygon Spray tegen kakkerlakken bestreden moet worden. Deze kakkerlakken vernietigen de rechtsstaat Surinamers, werken bewust de ontwikkeling van Suriname tegen, zorgen voor heel grote armoede en ellende, heel grote criminaliteit.

  ddb gaat naar Cuba voor medische zorg, noemt zichzelf Communist, leidt een leven als een multi miljonair, dure kleding, heel grote woning, voorzien van alles en zie hoe het laat voor staat, de bevolking staatarm is, een en al ellende.

  Surinamers denken niet comministisch. het hele land en systeem is niet gericht om communistisch te zijn, de Surinaamse Chinezen, Hindoestanen, Boeroes, Javanen, Joden, Marrons, enz, het schoolsysteem, de grondwet niet. De enige die erin geloven zijn de paarse kakkerlakken. Wat heeft Suriname aan Cuba, nada notie, neks, nul, notie, negatief, enz. het is daar een grote armoede en heel grote ellende, die de banden/relatie met de USA willen verbeteren voor welzijn, welvaart, goederen, enz.

  ddb sodemieter op met je Venezuela, Cuba, communisme, linkse ideologie. Het communisme ligt op zijn gat. Zie Cuba, Venezuela, enz.

  Hoe eerder hoe beter als we van hem af zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Het Openbaar Ministerie startte in 2016 zijn onderzoek naar ING, onder de naam ‘Houston’. Aanleiding was dat politie en FIOD merkten dat meerdere verdachten van witwassen of corruptie een rekening bij de bank hadden.

  Daarbij ontstond het vermoeden dat ING de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme overtrad. Deze wet eist controle van de klanten en melding van ongebruikelijke transacties. ING blijkt vanwege gebrek aan personeel het aantal interne witwasmeldingen bewust te hebben afgetopt, zo blijkt uit het ’Onderzoek Houston’ dat het OM dinsdag publiceerde.

  Suriname

  Een derde voorbeeld betreft een eenmanszaak die zich vanuit Suriname in de jaren 2013 tot en met 2015 bezighield met ondergronds bankieren en witwassen voor derden. Dit gebeurde via een bankrekening bij ING NL.

  De eenmanszaak was op papier een handelaar in bouwmaterialen. Om hun geld wit te wassen betaalden klanten via een pinterminal in Suriname voor een aankoop bij de eenmanszaak, maar zij kregen in werkelijkheid een bedrag aan cash geld uitbetaald.

  ING verrichte nauwelijks onderzoek naar het bedrijf, dat liefst 15 mobiele pinautomaten had. De totale transacties bedroegen ruim € 9 miljoen.


  Maak melding

 10. Waar denkt de diktator bouta dat hij eigenlijk woont?
  Die gek is in de war.Hij hoort in Cuba thuis samen met de ndpers.
  In Suriname is die hond altijd ziek maar Cuba maakt hem beter.Gwe moordenaar bouta,verhuis naar Cuba.
  Cuba is vakantieland voor alle diktators.!!


  Maak melding

 11. Opeens zou er een Alcoa deal liggen. Hij vergeet dat dit nog door de DNA goegekeurd moet worden en dus ook nog helemaal doorgesproken moet worden.
  Ook gaat hij zich opeens inzetten voor de eenheid van het Latijs Amerikaanse continent. Wel daar is hij al te laat mee want de landen lopen naar het ICC om zijn vriend Maduro aan te klagen wegens misdaden tegen de mensheid.


  Maak melding

 12. Bouta de strateeg heeft gesproken ;Klein hersen volk zwijg,makaken,en de wannabees holl en luistert there is no way turning back,jou have to deal whit iT niet gaan zitten poepen en schijten be a man


  Maak melding

 13. VHP , NPS e.a. kunnen er voor zorgen dat er een internationaal onderzoek komt naar corruptie, belastingontduiking en witwaspraktijken bij Alcoa. Want ook Alcoa is strafbaar.


  Maak melding

 14. Het is altijd heel lastig om een beetje serieuze discussie op dit forum te voeren omdat sommigen er een grap van maken ook als het om een wezenlijke kwestie gaat. Anderen kunnen niet anders dan zich wentelen in onzinnige statements. De ALCOA-kwestie is misschien niet eens erg belangrijk voor deze generatie. Het gaat meer om wat nu wordt bereikt om de toekomst van komende generaties veilig te stellen. Persoonlijk kan ik zelf daar geen grapjes over maken. De ALCOA-overeenkomst is destijds door de “Staten van Suriname” goedgekeurd. Daarmee heeft het de status van een wet. Een ieder hoort te weten dat die overeenkomst officieel is aangegaan voor de periode tot aan 2033. Nu ALCOA kennelijk eerder wenst te vertrekken uit Suriname hoort Suriname ALCOA te houden aan de overeenkomst. Wijziging van de overeenkomst, dus ook eventueel het voortijdige vertrek, dient inherent aan bepalingen in het contract door DNA te worden goedgekeurd. Zo werkt dat in een democratie. Wat de president nu doet is het tentoon spreiden van arrogantie van de macht. Suriname behoort toe van de Surinamers. DNA is het hoogste staatsorgaan dat het volk vertegenwoordigt. De president zegt nu feitelijk dat hij daarmee niets te maken heeft. Dat is niet stoer, dat is niet slim, dat is niet krachtdadig, dat is DICTATORIAAL. Helaas hebben de meeste NDP DNA leden broodvrees. Dus zij laten deze president DNA desavoueren ze kijken ernaar houden hun mond en strijken hun onverdiende, verhoogde vergoeding op. En dat doen ze eensgezind samen met de andere nietsnutters (=oppositie) in DNA. Mijn hoop is gevestigd op de derde generatie na deze zakkenvullers.


  Maak melding

 15. Dagoebal 4 september 2018 at 17:58

  U vergeet nog het niveau van de president: Kader School Weert met vervolgcursus hosselen met sexboekjes in de bondsrepubliek duitsland/


  Maak melding

 16. @Dagoebal, door dit stomme figuren als jij die leven In een getho, zal dit land nooit voorruit komen, jij leeft nog in die jaren 80, die moordenaar die jij zo adoreert, hoort aan de hoogste boom te hangen, I. P.v. president van dit land te zijn, blijkbaar door jou afkomst, hebben normen en waarden geen betekenis voor jou, blijf lekker geloven in de leugens van je afgod, dan zal je zeker een geweldige toekomst tegemoet zien, en hopelijk zullen jouw kinderen mits ze geschoold zijn, jou kunnen overtuigen, dat je op de verkeerde weg zit, want jouw denkwijze is het zelfde als de rest van die paarse analfabeten die gaan voor een veroordeelde drugsdealer en massamoordenaar met een vonnis van 20 jaar


  Maak melding

 17. Nadat deze crimineel is teruggekkeerd uit cuba,komt deze assholl met allerlei praatjes over steunbetuigingen, betreffende zijn opetatie, deze schijndood moest een weten, dat de meerderheid van het volk, deze volksmisleider, liever had zien terugkeren, tussen 6 planken.


  Maak melding

 18. Wanneer word Suriname verlost van deze criminelen?Alles word letterlijk vernietigd.De economie ligt op zijn gat.De rechterlijke macht is kapot gemaakt.Onze bossen worden leeggeroofd.Vriendjes worden geregeld.enz.enz.
  En als je dit ziet word je gekenmerkt als pro nederland.Sa na ka disie.


  Maak melding

 19. Kijken en handelen naar de toekomst toe is iets wat onvermijdelijk is.

  De regering is verplicht , om naar alles en iedereen te luisteren.

  maar uiteindelijk moet er worden gehandeld.

  Suriname zal het in ieder geval niet redden met; HAAT, RANCUNNE, DOMHEID, JALOEZIE, BITA ATI, RACISME EN AL DAT NEGATIVISME.

  SIRINAME VOORWAARTS MARS NAAR DE NIEUWE UITDAGINGEN !!!!!


  Maak melding

 20. Suriname kan VOORWAARTS zodra de Paarse militaire bende
  is weggejaagd !!!

  Paarse trollen willen niet inzien dat er MILJARDEN van het Volk
  zijn VERDAMPT door financieel WANBELEID van de Paarse bende !
  Hoe wil je dan als Land nieuwe uitdagingen aangaan ???

  Er is GEEN geld van het Volk door Paars ingezet om de Productie
  op gang te brengen, hoe wil je dan economisch overleven ???

  De Paarse Faillietmakers van Sranan babbelen over vooruitgang,
  terwijl het land failliet is gemaakt en de productie krimpt.

  Ieder Surinamer is door de Paarse DEVALUATIES, als gevolg van
  wanbeleid, meer dan TWEE-DERDE van zijn KOOPKRACHT kwijt !!!

  NA PAARS KAN SRANAN DE RECHTSSTAAT HERSTELLEN EN GAAN
  WERKEN AAN DE OPBOUW !!!

  PS : Zie DWT dd 20/07-2016 waarbij de huidige minister van Financien
  Gilmore Hoefie, toegeeft dat al ons Geld, Goud en Deviezen zijn VERDAMPT !
  Ook de door PAARS bijgedrukte ONGEDEKTE MILJARDEN !!!

  SURALCO-kwestie laten beslissen via INTERNATIONALE ARBITRAGE !
  Een pres met ANTECEDENTEN niet laten onderhandelen met de USA !!!


  Maak melding

 21. “De regering gaat de overeenkomst met Alcoa tekenen,” zei president Bouterse tijdens een persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Daarmee heeft hij het parlement volledig buitenspel gezet en geschoffeerd. Voordat het parlement inzage heeft gehad in de zogenaamde “high level documenten” heeft Bouterse het besluit genomen de overeenkomst te tekenen. Het parlement wordt straal genegeerd. Hij is respectloos en redeloos. Het is duidelijk dat Bouterse een eigen agenda heeft.

  (Bron: Starnieuws).


  Maak melding

 22. @ Dagoebal,

  Hoe bedoel je ‘geen failed state’? De bewijzen liggen op straat in de dictatuur die jij zo prettig vindt. Het net sluit zich heel langzaam rond Keizer Bigi Mofo I.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.