Bouwmarkt in Suriname genoemd in ING witwasschandaal

24
Bouwmarkt in Suriname genoemd in ING witwasschandaal
Archieffoto: Een pinautomaat in een winkel in Suriname.

AMSTERDAM, 4 sep – Een bouwmarkt in Suriname is genoemd in een witwasschandaal bij de ING. Dat schrijft de NOS vandaag. Volgens het Openbaar Ministerie in Nederland had de eenmanszaak een rekening bij ING Nederland met daaraan maar liefst vijftien pinautomaten gekoppeld. Op papier verkocht het bedrijf bouwmaterialen. Maar in werkelijkheid konden criminelen er geld witwassen.

Volgens de omroep betaalden ze zogenaamd voor bouwmateriaal met een pinpas en kregen er vervolgens cash geld voor terug. Tussen 2013 en april 2015 kon de witwas-bouwmarkt zijn gang gaan. In totaal was met deze transacties 9 miljoen euro gemoeid.

ING had bij de acceptatie van de klant nauwelijks onderzoek gedaan. De vijftien mobiele pinautomaten waren zogenaamd bedoeld voor gebruik in Nederland, terwijl de klant helemaal geen activiteiten had in Nederland. Volgens het OM heeft ING de transacties ook niet goed gemonitord. Het bedrijf heeft een megaboete gekregen van 775 miljoen euro voor deze en 3 andere grote zaken.


24 REACTIES

 1. Zogenaamd bouwmarkt dacht lekker snel miljonair worden. Minister Blok heeft gelijk dat hij de uitspraak heeft gedaan. NL is land van vrije meningsuiting dus dat hij zo over su denkt dan geef ik hem gelijk. Waarom vragen ze de grote bedrieger niet om zijn excuses aan te bieden. Nee dat durven ze niet. Dan krijgen ze geen pakketten meer. Ze likken allemaal Bouterse zijn reet.


  Maak melding

 2. Het O.M. schikt voor 775 miljoen euro. Behalve als mijn boete van b.v. € 100 te laat wordt betaald! En dan een bestuursvoorzitter die 50% opslag vroeg (maar gelukkig niet kreeg). Er gaat blijkbaar aardig wat mis in de Nederlandse bancaire wereld, want ook Rabobank en ABN Amrobank zijn naast ING niet loepzuiver bezig. En hoog van de toren blazen dat ze de beste ICT-beveiliging hebben. Is dit misschien een van de redenen waarom deze grote Nederlandse banken geen rekeningen meer accepteren van in het buitenland verblijvende cliënten? Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 3. Bankiers doen het risicoloos, voor geld, rekenen elke keer een vergoeding, doen het met verschillende rente tarieven en leggen een boete op voor vroege opnamen.

  Binnen no time is deze bank weer schotvrij.

  Witteboorden en hun criminele acties. GREED IS GOOD, GORDON GECKO.


  Maak melding

 4. Ben benieuwd welke bouwmarkt en wie de eigenaar is van deze bouwmarkt in Suriname.
  Zouden ze in Suriname hiervan iets hebben temerkt? Vast niet ondanks de dikke bolides en grote paleizen van deze ondernemer.


  Maak melding

 5. Alweer het zoveelste bewijs dat de echte criminelen in een net pak rondlopen. Daarbij komt ook nog eens dat ING Bank en ABNAMRO zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden door het financieren van oorlogen. En dan maar de schijnheilige Parrot uithangen en steeds met de vinger naar een bepaald geloof wijzen. Neen, de grootste terroristen hebben. zich goed weten in te dekken.


  Maak melding

 6. Het intrekken van de Nederlandse bankpassen en credicards van personen die hun woonplaats in Suriname hebben moet men niet los zien van deze casus van het bouwbedrijf. In Nederland worden de bestanden van clienten opgeschoond. Personen die niet aan de vereisten voor bankpashouders voldoen, kunnen geen bankrekening hebben bij een Nederlandse of andere bank binnen de Europese Unie. Alle banken binnen de Europese Unie zijn met een dergelijke operatie bezig. Het commentaar van Jojo om minister Hoefdraad voor de zoveelste keer te beschuldigen, is mijn inziens niets anders dan schieten met een losse flodder. Veel lawaai waar je als mens aan gewend raakt.


  Maak melding

 7. @ RobG,

  Hoe vaak heb jij de VHP vooral Santokhi, de NPS, PL niet de schuld gegeven van alles wat er maar mis gaat in Suriname. Ook jij maakt een heleboel herrie, waar de oren van menigeen niet tegen kunnen.
  Als er iemand is die onpartijdig is dan is het juist Jojo wel.
  Telkens als e je de bal kaatst kun je hem verwachten.


  Maak melding

 8. Frappant Onze econoom van de koude grond RobG heeft het weer over van alles maar waar het in dit topic om draait de dubieuze rol, het witwassen van ”door criminele aktiviteiten” verkregen geld geld hoor je hem niet. weer van alles erbij halen om de aandacht maar weer af te leiden


  Maak melding

 9. volgens de geruchten in de wandel gangen, hoor je dat de moordenaar in Cuba een grote fila heeft gekocht voor later met heel veel land..
  ook voor een landing strip via saramacca naar Cuba met of zonder lading..
  die duikboot vaart al geruime tijd op zijn vast gestelde route met lading, maar de lijding weet niks van, thuis havan copename punt..

  geen douane natuurlijk..


  Maak melding

 10. De vraag die gesteld moet worden is of de belastingdienst en het O.M. in SR al op de hoogte zijn van de naam van het bedrijf en de eigenaar. Immers als hij zgn zo’n grote omzet had dan moet er ook een grote belastingaanslag komen. En als het fraude was dan moet hij berecht worden en ook dan moet er uit de administratie blijken hoeveel hij verdiend zou hebben. Dus zowel een balastingaanslag als en fikse financiele boete. ( Boetes zijn waarschijnlijk niet fiscaal aftrekbaar)


  Maak melding

 11. Poki , is het niet belangrijker voor Suriname en de Surinamers te weten waar en van wie dat wit te wassen geld vandaan komt in ieder geval niet van zuivere koffie


  Maak melding

 12. In de Ware Tijd van woensdag 5 september 2018, ook online te lezen:
  Artikel: Europin-exploitant: ‘witwasbeschuldiging is een lachertje’.

  Volgens de oud exploitant gaat om het europinnen, niet om witwassen.

  “Wat gemakshalve wordt vergeten is dat de persoon in Nederland een rekening moet hebben en dus daar gescreend is.” De ondernemer noemt verder ook bedrijven die via de POS-machines betalingen deden. “De mensen hadden een mogelijkheid, wij maakten veel geld, maar het was oneigenlijk en het is voorbij”, concludeert de ondernemer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.