maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenNatuurOcelot die ministerie in Suriname bezocht ontsnapt uit Paramaribo Zoo

Ocelot die ministerie in Suriname bezocht ontsnapt uit Paramaribo Zoo

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 sep – De ocelot die onlangs het nieuws haalde, is ontsnapt uit de Paramaribo Zoo. Dit meldt de Times of Suriname. Het dier was nog geen week ondergebracht in de dierentuin. De katachtige was er naar toe gebracht na een ‘bezoek’ aan het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie.

Het dier moet in de nachtelijke uren zijn ontsnapt. Volgens directeur John Altenberg van de Paramaribo Zoo werd in de vroege ochtend ontdekt dat de kooi waarin het dier was ondergebracht, leeg stond. Het traliewerk is geforceerd.

Vermoed wordt dat de ocelot in de bosrijke omgeving rond de dierentuin is gevlucht. “Ik vrees niet dat het gevaarlijk kan zijn, omdat er ook al een ocelot in de buurt woont”, zegt Altenberg. Er wordt nu onderzocht hoe het dier heeft kunnen ontsnappen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Ik mag toch aannemen dat de mensen van de Zoo minimaal een snelcursus biologie hebben gehad. Dan zouden ze geweten hebben dat een ocelot redelijk goed kan klimmen. Dombo’s! Maar ja, in de DNA en het parlement zitten ook mensen met alleen een paar jaar lagere school. Dus wat kan je verwachten?


  Maak melding

 2. @ Freeway en @ Jacobus,

  Lidwoorden zijn moeilijk, he? Freeway: Het is terug bij de eigenaar. Hij of zij is terug bij de eigenaar. Het is de ocelot, niet het ocelot.
  @ Jacobus: het gouden troon is de gouden troon.
  Het foutieve gebruik van de lidwoorden, waaraan 99% van de Surinamers zich schuldig maakt, staat heel slordig.
  Groeten van drs. Nederlandse taal- en letterkunde MO FBI.


  Maak melding

 3. Een wild dier hoort thuis in de natuur en niet in een afgesloten kooi voor andermans vermaak. Dierentuinen zijn niets anders dan fabrieken die dieren in gevangenschap houden. De dieren worden beroofd van hun vrijheid omdat de mens het gevangen houden van dieren goedkeurt. Dit is mijn inziens verwerpelijk.


  Maak melding

 4. @RobG

  Dierentuinen worden ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Tevens worden soorten die op uitsterven staan in stand gehouden. Ook heeft het een educatieve functie naar het publiek toe.


  Maak melding

 5. Het blijft een moeilijke zaak met dierentuinen. Voor degenen die niet het bos gewend zijn , is het leuk. Maar dieren zijn mensen en mensen zijn dieren ,dus schaf maar dat hele gedoe af. Mensen hebben immers ook in gevangenschap verkeerd .


  Maak melding

 6. @ FBI
  Hallo drs in nietskunde. Ik snap dat lezen en vooral goed zien een probleem kan zijn. Als u een beetje verstand van het Nederlands had en uw bril op had gezet, dan zou u hebben gezien dat ik nergens het woord Ocelet heb geschreven. Het wordt in deze bedoeld met een dier en zover ik nog weet is het nog altijd het dier en niets anders


  Maak melding

 7. OMG,..Alweer zo een achterlijke BOERIEKIE discussie gestart door domme EZEL ..JAKOPOE..JAKOBUS PRINTA !zo blijven we bezig.tjonge jonge ! boggel out allemaal.vuilnisman,..mogen deze zakken ook mee ?


  Maak melding

 8. @Robles,
  Vele diersoorten worden in het wild ernstig bedreigd, vele soorten zijn reeds uitgestorven en dankzij dierentuinen en hun fokprogramma’s kunnen vele diersoorten nog bestaan. Maar een dierentuin is niet de natuurlijke habitat van dieren. Ze leven in een vreemde omgeving, ook al is het dier in gevangenschap geboren. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat dieren in gevangenschap is stress leven en dat heeft haar weerslag op de gezondheid van dieren. Dieren in gevangenschap vertonen afwijkend gedrag dat wijst op mentale problemen. Het blijkt ook dat dieren in gevangenschap veel korter leven en vaak last hebben van fysieke obesitas. Dieren komen niet toe aan hun natuurlijke bewegingen die ze in vrijheid wel zouden hebben. Een ander nadeel is dat dierentuinen heel duur zijn. Zij kosten veel geld. Het onderhouden van een groep olifanten in een dierentuin kost veel meer dan het bewaken van olifanten in hun eigen leefgebied.


  Maak melding

 9. @RobG
  Ocelot dino bouterse zit gevangen in Alcatraz.Van deze roofdier hebben we geen last.We hoeven niet bang te zijn. dat hij ons ongewenst zal bezoeken.

  Pakiratigri
  Zo als in een zoo geen dieren te zien moeten zijn wie of wat moeten we verwachten te zien dan als attractie?!
  Je vader Pakira en je moeder mevrouw Tigri misschien?!


  Maak melding

 10. Dieren horen geen attractie te zijn voor de mens.
  De mens wil niet in gevangenschap leven (helaas komt dat nog steeds voor), dieren willen dat ook niet.
  Het verhaal achter dierentuinen is dubbel. Enerzijds goed voor de wetenschap en voor het behoud van bedreigde diersoorten, anderzijds staat het in gevangenschap houden van dieren veel mensen tegen.
  Veel dierentuinen zorgen goed voor hun dieren, maar er zijn ook dierentuinen die dat niet doen.

  De ocelot waar het omgaat wil in de vrije natuur leven. Ook dieren hebben een wil, dit wordt vaak vergeten.


  Maak melding

 11. @a gerritsen 4 september 2018 at 12:58
  ik wil menselijke dieren pijpen Elke man moet door mij gepijpt worden.Een stijve lul moet ik vatten en in mijn mond terecht komen
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Ga maar terug,naar sodom en gomora aan de NOORDZEE joe siekie mang, daar mag alles jo virus verspreider.of ga naar kopieweg voor een wassie jo idioot !


  Maak melding

 12. Als een dier is ontsnapt uit de dierentuin wil dat niet zeggen dat de dierentuin opgedoekr moet worden!
  Surinamers zijn te lui of gewoon te dom.Men moet naar alternatieven zoeken hoe het veiliger te maken dat dieren niet ontsnappen uit de zoo maar nee de surinamers kiezen voor het makelijlste namenlijkopdoeken die dierentuin.
  Sjeesjes met deze denkwijze van de surinamers kan je toch onmogenlijk een beter Suriname verwachten?!
  In alle landen is de dierentuin een attractie waar van toeristen genieten en toerisme goeie zaken doet.


  Maak melding

 13. En please..als dierentuin in Suriname opgedoekt moet worden dan gelijk ook komen met een jachtsport verbod.Dan kunnen de human beesten jacht maken op elkaar in de stad en de dieren met rust laten door hun woongebieden niet binnen te dringen en jacht op ze maken.


  Maak melding

 14. Hmmmmm…sommigen denken echt dat een dierentuin een soort mishandel tehuis is voor dieren en wilde beesten waar je de dieren aan kettingen ziet of waar ze met een zweep stuk geslagen worden.Deze mensen hebben naar alle waarschijnlijkheid nooit een dierentuin van binnen gezien!
  De beesten zijn de jagers die het territorium van de dieren in het bos binnendringen met de bedoeling ze af te maken om dan te poseren als een trofee doe ze net gewonnen hebben.


  Maak melding

 15. @ Freeway,

  Ga nooit met mij in discussie over de Nederlandse taal. Dat win je nooit.

  “Het is weer terug bij de eigenaar”. Wat is het onderwerp? De ocelot. Zonder onderwerp te benoemen is de zin pertinent fout. Of het onderwerp moet onzijdig zijn.

  No hard feelings. Standjes geef ik niet (meer). En na 40 jaar arbeid bij het grootste dagblad van Nederland denk ik enig recht van spreken te hebben.


  Maak melding

 16. net als de gevangenissen van alle kanten ” lek ” zijn,, zijn ook de dieren tuinen waardeloos gemaakte rennen, die aan alle kanten gescheurd zijn..

  dit beest wilde gewoon zijn baasje opzoeken..


  Maak melding

 17. Meneer ”Ramnath ”van harte gefeliciteerd ga zo door en je bereikt je doel..

  laat drugs zaken over voor anderen.. die komen toch niet verder dan da straat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES