Succesvolle kinderbeurs ‘Bromki Fu Tamara Village’ in Suriname

5
Succesvolle Bromki Fu Tamara Village 2018 in Suriname
Dansers geven een demonstratie tijdens Bromki Fu Tamara Village 2018 in Suriname.

PARAMARIBO, 2 sep – De informatieve kinderbeurs ‘Bromki Fu Tamara Village’ werd dit jaar voor de tweede keer gehouden in de Palmentuin van Suriname. De beurs, waar verschillende organisaties, deskundigen, ouders en hun kinderen bijeen komen, is speciaal gericht op de vorming en ondersteuning van jongeren in de vakantieperiode. Het jaarlijks terugkerend evenement is een initiatief van Chetskeys Advertising Promotion & Production, die terugkijkt op een succesvolle editie.

De Palmentuin werd voor drie dagen omgetoverd tot een kinderdorp met vele attracties en infostands waar kinderen met hun ouders terecht konden voor informatie. Alle activiteiten op de Village waren gericht op de positieve stimulering en de optimale ontwikkeling van kinderen. De brandweer, militairen en motorrijder gaven uitstekende demonstraties weg die veel aandacht van de aanwezigen trok.

Ook het Bureau voor Familierechterlijke Zaken (Bufaz) van het Ministerie van Justitie en Politie was aanwezig en is vol lof over het evenement. “Het is voor ons van heel groot belang geweest om deel te nemen aan de village. Als wij merken dat het kind ergens centraal staat en ook nog positieve aandacht krijgt, dan zijn wij als bureau daar om een bijdrage te leveren. Dit omdat Bufaz een instantie is voor het kind’, zegt waarnemend Hoofd van Bufaz, Astrid Kandhai-Getrouw tegen het Nationaal Informatie Instituut.

Er is onder meer aandacht besteed aan hoe kinderen te begeleiden in de opvoeding, stimulering van positieve vrijetijdsbesteding waaronder sport en andere talent ontwikkeling. Verder het aanleren van kunst en cultuuruitingen, vorming van waarden en normen en om samen bij te dragen aan de positieve stimulans van kinderen.


5 REACTIES

 1. Een heel goed initiatief hoor gehouden voor de tweede keer. Moge het voortgaan. Kinderen zijn de toekomst .Er staat wel “Bromki Fu Tamara Village”. Waarom niet “Dorpu “ in plaats van village?


  Maak melding

 2. Veel goed en positief nieuws zeg de laatste tijd op waterkant. Dat maakt blij.

  Wat een ontzettend leuk evenement is dit voor kinderen. Ze zullen hebben genoten. Een idee om meer van dit soort vrolijke evenementen te doen voor jong en oud.


  Maak melding

 3. Waarom wordt alles in Suriname verneegerengelst? Woont er maar een bevolkingsgroep in Suriname? Wat is mis met het Nederlands als taal voor alle Surinamers?


  Maak melding

 4. die moordenaar heeft op een slimme wijze de benen genomen.. z g n is hij ziek..

  hij is gewoon gevlucht nu hij bliksems goed weet dat er geen verbetering, beter toezicht meer is alle middelen heeft verbrast staats kas leeg geroofd.. alles kapot gemaakt zit nu veilig in Cuba, wetende dat niemand hem daar iets kan doen..

  terug komen, vergeet het maar..


  Maak melding

 5. het suri volk is lekker beet genomen door die grote lul nog 5 en nog 20 door de officier..

  de suri munt is geen bal meer waard, nog te gebruiken als toilet papier maar wordt met de dag minder waard..

  vluchten kan niet meer, straks vliegt de s l m ook niet meer.. failliet..

  oké zand erover dan..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.