Rij- & Voertuigenbelasting is ‘rechtvaardige belastingvorm’ voor Suriname

9
Aantal verkeersslachtoffers in Suriname toegenomen
Verkeer in de binnenstad van Suriname

PARAMARIBO, 2 sep – De Rij- & Voertuigenbelasting zal blijken een rechtvaardige belastingvorm te zijn voor Suriname. Dit zegt Amzad Abdoel, parlementslid voor de Nationale Democratische Partij, NDP. De herinvoering zal daarom weinig voeten in de aarde hebben. En voorspellingen dat de prijzen van van alles omhoog zullen schieten, zullen valks blijken. Het komt er eenvoudig op neer dat wie geen motorisch aangedreven voertuig heeft, niets zal hoeven te betalen. De oppositie spreekt juist van een grove vorm van onrechtvaardigheid.

Het ‘arme volk’ wordt al zo zwaar belast. Maar binnen de regeringsfractie wordt er niet zo zwaar aangetild. De verwachte inkomsten uit de rij- & voertuigenbelasting zijn een welkome verlichting. Voor de regering sowieso. “Het gaat wel helpen om inefficienties als prijsstijgingen en verdere druk op de wisselkoers weg te werken”, zegt Abdoel tegenover het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Een deel uit deze inkomsten wordt ook aangewend voor onderhoud van wegen en wegmeubilair. Volgens Abdoel had de regering hogere bedragen willen doorvoeren. Maar dat het parlement greep in en stelde voor om de bedragen te herzien. Voor de regeringsfractie is het goed genoeg dat voor de zwaarste voertuigen het meest wordt betaald. Intussen hebben eigenaren van vooral vrachtwagens het eerste protest geuit.

9 REACTIES

 1. Deze homo van Abdoel, weet alleen wat rechtvaardig is wat in zijn staatje past, maar deze nietszeggende nepeconoom, heeft niet de lef, om zijn salarisverhoging te rechtvaardigen.


  Maak melding

 2. Over salarisverhoging van 25 % gesproken. De VHP stond het hardst te schreeuwen
  dat die niet gepast was. Nu is het muisstil, was dit alleen maar om politiek een
  goede sier te maken naar de kiezers toe en het extra geld nu in de broekzak steken. Valt mij erg tegen
  van VHP.


  Maak melding

 3. Rechtvaardiger is, dat de Belastingdienst haar werk naar behoren wil en kan doen door ALLE achterstallige en niet betaalde belastingen te innen.

  Rechtvaardiger is, al die parasiterende, profiterende kakkerlakken niet meer betalen voor spook/ dubbele functies.

  Rechtvaardiger is, dat niet alleen de kleine man in een hoek word gedrukt om belasting af te dragen voor zijn kleine zaak, terwijl de bigi dagu’s met een onder de tafel truuk ermee wegkomen.

  Rechtvaardiger is, dat politici/ ambtenaren geen smeergelden meer aannemen van derden.

  Rechtvaardiger is, dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ellende in ons geliefde Suriname, gewoon de waarheid durven vertellen dat ze helemaal niet eerlijk zijn en schijt hebben aan land, volk en komende generaties.


  Maak melding

 4. Ik heb Bouva, Abboel en Jenny Simons horen zeggen dat deze inkomsten zullen worden aangewend om de salarisverhoging te kunnen dekken.

  Slechts 10% van dat bedrag ad 83 miljoen per jaar gaat naar de Wegen Autoriteit.

  Ik ben reuze benieuwd wat de bushouders gaan doen: Het kan niet anders dat de bustarieven verhoogd gaan worden.

  Dus die onzin van deze econoom ‘er komt geen devaluatie ‘ dat de wegenbelasting NIET gaat zorgen voor prijsstijgingen is belachelijk.


  Maak melding

 5. Meer geld afdragen aan de overheid gaat altijd ten kosten van het volk. Als bedrijven het betalen dan rekenen ze het door in hun prijzen en als particulieren het betalen dan verminderd het de koopkracht. Beide effecten leiden zonder twijfel tot inflatie.
  Ook is het onzin om te stellen dat meer geld voor de overheid de overheid efficienter gaat maken. In tegen deel. Juist minder geld zal de overheid dwingen om minder te verspillen en de efficientie vergroten.
  Die Abdoel moet echt zijn diploma verliezen want de onzin die hij durft uitkramen is van lagere school niveau. Elke econoom, bedrijfskundige,accountant, etc zal beamen dat hij de meest domme onzin uitkraamt.


  Maak melding

 6. Zo arm is de bevolking ook niet, ik zie dat sommige mensen zelfs 2 auto´s voor de deur hebben.
  Sommige mensen pakken zelf de auto om sigaretten te halen om de hoek.
  Kost allemaal benzine en veroorzaakt lucht vervuiling.
  Terecht dat de regering belasting gaat heffen op motor rijtuigen, dat is echt brood nodig
  om de wegen te kunnen onderhouden en niet, om hun zak te steken !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.