Nieuw-Zeelander maakt ballonvaart in Suriname (foto’s)

8
Nieuw-Zeelander maakt Ballonvaart in Suriname (foto's)
Foto's vanaf zijn ballon gemaakt.

PARAMARIBO, 1 sep – De Nieuw-Zeelander Andrew Parker heeft vandaag een Ballonvaart over de hoofdstad van Suriname gemaakt. Parker deed dat in het kader van zijn Flying High for Kids wereldballonproject welke hij in 2013 startte. Hiermee wil hij kinderen over de hele wereld laten zien, dat dromen uitkomen als je ervoor gaat.

Parker maakt zijn droom waarheid door in een luchtballon een wereldreis te maken door 100 landen. Suriname is het 78ste land dat hij aandoet. Parker was hiervoor in Frans-Guyana. Vandaag gaf hij vanuit het Onafhankelijkheidsplein een demovaart, waarna hij in het gebied van Leiding succesvol neerstreek.

Op 6 september doet hij een demo in Nickerie. De Ballonvaart werd ondersteund door de Think Tourism campagne, welke op 15 augustus 2018 door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme werd gelanceerd. Zijn ballonvaart leverde leuke plaatjes op, welke hier te zien zijn:


8 REACTIES

 1. @ Poki,

  Als je op vakantie gaat naar een ander land dan het land waar je woont, dan ben je ook een gluurder.
  Dus…………………………………..


  Maak melding

 2. Prachtig. zo heb ik Paramaribo nog nooit gezien.
  Maar waarom doen wij moeilijk. Het zijn vaak de witte buitenlanders die ons wijzen op onze tekortkomingen. Ken jij misschien een Surinaams ballonvaarder? Ik niet. Dus ga ik niet zeuren hierover. Dit hadden we al lang moeten doen, maar we hebben geen eigen initiatief. Wij zijn net als Chinezen en Japanners. Wij houden van kopiëren. Denk maar aan de CD,s en DVD,s. Iemand heeft mij ooit gezegd: Je kan in Suriname een CD of DVD hoogstens één keer verkopen. Daarna wordt hij massaal gekopieerd,


  Maak melding

 3. @Bombelman,

  Natuurlijk. Ik ben een moslim toch, die edele delen castreert. Bij wie denk je dat het portretrecht van die foto’s ligt? Bij Suriname of bij die Nieuw Zeelander?

  @Jiyani,

  Ja, dat klopt. Toeristen zijn gluurders. Ze maken overal foto’s van, of de lokalen het prettig vinden of niet, dat kan ze niks schelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.