Concert en presentatie boek over Harry de la Fuente uit Suriname

6
Concert en presentatie boek over Harry de la Fuente uit Suriname
Harry de La Fuente. Foto: Lucien Chin A Foeng

AMSTERDAM, 1 sep – Op zondag 2 september wordt in de Uilenburger synagoge in Amsterdam een boek over de violist/komiek/acteur Harry de la Fuente uit Suriname gepresenteerd. Het boek is geschreven door de 80-jarige Surinaamse Nell Tjong Ayong. Haar motivatie tot het schrijven van dit boekwerk was vooral haar eigen herinneringen aan die ‘gouden tijd’, gecombineerd met talrijke interviews en archiefonderzoek. Ook is er die avond een concert.

Tijdens het concert wordt live muziek van componist Eddy Snijders uit zjn Anansitori ballet uit 1959 uitgevoerd door de Ronald Snijders band, met de Surinaams Nederlandse violist Yannick Hiwatt. De auteur, tolk en vertaler Cynthia Abrahams verzorgt de presentatie en de produktie ligt in handen van Ricardo Tuinfort.

Harry de La Fuente (Paramaribo, 1914-1996) is vooral bekend van het populaire radiohoorspel ‘Famiri Misma’ bij de Surinaamse radiozender Radio Apintie. Hij was naast reclameschilder en violist ook concertmeester bij het Surinaams Philharmonisch orkest en vioolleraar. Als violist combineerde hij klassieke muziek met Surinaamse kaseko.


6 REACTIES

 1. De wereld staat op een kruispunt en heeft geen behoefte aan artiesten, kunstenaars, politici enz.
  Waar behoefte aan is, zijn grote spirituele leiders.
  Maar geen enkele Westerse Univeriteit heeft zo’n opleiding.
  Ze hebben vooral opleidingen in wetenschappen zoals ‘How to loot the Earth and the People’. Ze hebben er mooie namen voor: economie, geneeskunde, antropologie, milieukunde, bestuurskunde enz.
  Zowat al de afgestuurden doen op een bepaald moment dingen waar ze als student tegen waren. Ideologie maakt plaats voor bezits- en geldingsdrang.


  Maak melding

 2. Poki ; was brother Jones van Guyana een spirituele leider? Volg de serie van deze profeten op de TV en je krijgt andere gedachten. Kan jij een spirituele leider verder definiëren?


  Maak melding

 3. Wat een cynisme… Brother Jones was een heel schadelijke variant van een zgn. spirituele leider, en dan is er o.a. ook nog de variant “U zweeft en wij vangen”. Dus “spiritueel leider” is niet perse heilzaam. Daarentegen kan (let wel, ook hier is niet alles aleenzaligmakend) kunst de wereld juist wel beter maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat kunst allerlei positieve invloeden kan hebben op de mens. Wat een verarming om dat in een zin af te zweren! Kijk vooral ook naar positieve initiatieven, spiritueel of anderszins.


  Maak melding

 4. Wat een cynisme! Naast de schadelijke variant boven, heb je ook “spirituele leiders” van de variant “U zweeft en wij vangen”. En al die godsdiensten die andersdenkenden te vuur en te zwaard bestrijden. Als je iets spiritueel noemt, is dat niet perse goed, blijf kritisch op de inhoud. En wat een verarming om kunst in een zin af te serveren… Kunst kan allerlei positieve invloeden hebben, dit is wetenschappelijk bewezen. Of hebben we wetenschap ook niet nodig? Kijk a.j.b. ook naar positieve ontwikkelingen, spiritueel of anderszins.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.