Buschauffeurs gecontroleerd door ministerie OWT&C in Suriname

14
Buschauffeurs gecontroleerd door ministerie OWT&C in Suriname

PARAMARIBO, 1 sep – Buschauffeurs van voornamelijk de routes PL, Lijn 7 en Hannaslust zijn vrijdagochtend nabij politiepost Latour staande gehouden door controleurs van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) in Suriname. Het ministerie had eerder deze week laten weten strengere controles uit te voeren.

Van tientallen bussen waren passagiers genoodzaakt uit te stappen omdat de chauffeurs hun zaken niet in orde hadden en ook nog openstaande boetes van honderden tot duizenden SRD’s moesten voldoen voor verschillende overtredingen, variërend van rijden zonder rijbewijs tot zonder vergunning.

De politie was dan ook ter plekke om de boetes uit te schrijven.


14 REACTIES

 1. Niet gecontroleerd op de snelheidsbeperkers? Wat jammer nou.
  Deze controles zijn een wassen neus. die moet men DAGELIJKS uitvoeren en niet alleen op een bepaalde route maar op ELKE route. Dan heeft controle pas zin. Maar het zal wel weer een visioen zijn van mij.


  Maak melding

 2. Men zou een soort vliegende brigade kunnen oprichten die de hele
  dag het verkeer controleren. Zo kunnen foutparkeerders, hard rijders,
  apk controleren, idioot gedrag, rijbewijs controle etc structureel worden aangepakt.
  Dit extra kosten kunnen worden terug verdient door de uitgeschreven boetes.


  Maak melding

 3. Vliegende hollander , helemaal mee eens!!! Helaas ben ik bang dat dit niet gaat werken. Politie agent gaat zijn eigen familie of vrienden niet bekeuren.


  Maak melding

 4. @ Kolibri

  Misschien is wel zo, maar dan is deze agent (e) niet integer !!!

  @ Poki
  Gaat zo´n busreis dan niet met een bepaalde tarief ???
  Deze gasten moeten zich gewoon aan de regels houden, niet meer of minder !
  Boetes die opgelegd zijn /worden, dienen gewoon betaald te worden en met dat
  geld, kunnen ze de wegen onderhouden ( infra structuur )

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 5. Goede actie van de politie. Als het op frequentere basis uitgevoerd wordt , nog beter.
  Het is fijn als je gecontroleerd wordt en alles op orde hebt. Je kunt lachend de politie tegemoet treden. Minder fijn is het wanneer jij je zaakjes niet op orde hebt zoals de benodigde papieren ,onder invloed van alcohol, etc.
  Dan is er een les geleerd hopelijk.


  Maak melding

 6. @JZwarrtmans,

  Regels zijn goed, tenzij ze tegen de mensen werken. Wanneer de chauffeurs van de routes afwijken omdat er in een zijstraat mensen wonen die te ver moeten lopen om de aangewezen busroute te bereiken, dan bezorgt de chauffeur de mensen een dienst door die zijstraat in te rijden. Dat de regering daar geen oog voor heeft, dat is dan het probleem.


  Maak melding

 7. @JZwartmans,

  Wegenbelasting en bustarieven worden gebruikt voor andere zaken dan alleen het wegennet.
  Bovendien, hoe komt de regering aan die stukjes land waarop de wegen staan? Ze moeten het ooit onteigend hebben van de bezitter. Elke regering in elke land kan als een dief optreden – doen ze ook allemaal – zonder dat iemand hen kan stoppen. Dat is pas sari tori.


  Maak melding

 8. @pakiratigri (of papiratigri),

  Als je in een week 2 keer gecontroleerd wordt, dan vergaat het lachen je wel, ook al heb je alles op orde. Tenzij je een lachbekje bent. Ben je een lachbekje (gespeelde valse lach)?


  Maak melding

 9. @Poki,
  Het is Pakiratigri. Weet je bliksemsgoed. Ga de gangen eens na van de Pakiratigri. Zal de Pakiratigri een lachje opzetten? Nou ,voor die gelegenheid. Waar het om gaat is dat de politie een goede job doet. Bewustwording en alertheid in het kader van verkeersveiligheid.


  Maak melding

 10. Dit moet regelmatig plaatsvinden. Het is een grote chaos hier in het verkeer. Verkeersfatsoen moet nu direct aan de orde gesteld worden.Het moet ook een regel zijn dat de bussen en auto’s niet propvol zitten met mensen. Gelijk aantal zitplaatsen gelijk aantal passagiers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.