Overlast van daklozen op stoep gebouwen Heerenstraat in Suriname

41
Overlast van daklozen op stoep gebouwen Heerenstraat in Suriname

PARAMARIBO, 31 aug – Een opvallende concentratie van daklozen vrijdagochtend op de stoep van een gebouw aan de Heerenstraat in Paramaribo. De daklozen baden, eten en slapen op de stoepen van verschillende gebouwen langs deze straat in Suriname. Een ondernemer zegt dat de daklozen sedert januari op deze manier voor overlast zorgen. De politie verjaagt ze op afroep van de gedupeerden, maar als de agenten weg zijn keren ze terug.


41 REACTIES

 1. Pfff het zou echt een uitkomst zijn als de staat een gast house voor deze gasten bouwt een plek waar ze snachts kunnen slapen overdag hoeven ze er niet te zijn maar alleen voor de nacht, want dit kan niet


  Maak melding

 2. Dit moet je zien als Residence Inn voor de drugverslaafden.
  Balthus Fredrik Brashuis is er niet meer om de gasten te helpen, nu moet Dorenia Babel, de hoge priesteres van de Afro-Surinaamse Winti religie haar kunnen tonen.


  Maak melding

 3. Het lijken wel Amerikaanse toestanden. Ik zie iemand in een kartonnen doos liggen. Gelukkig maar dat Suriname een tropisch land is. Aan de Surinaamse staat ; besteed eens nadere aandacht aan deze mensen .


  Maak melding

 4. Indien de wakamangs een stuk grond en weet ik welke tegemoetkoming kunen krijgen dan moet het ook kunnen dat deze stratie mangs ook een lapje kunnen krijgen om met hulp van anderen een gebouw neer te zetten om te overnachten. Wellicht is hierdoor hun problemen beter beheersbaar.
  Vroeger had je Leger Des Heils.
  Wie doet het nu. Maar wel ervoor zorgdragen dat het geen coke mangs worden


  Maak melding

 5. Er spookt van alles door mijn hoofd, als ik deze foto zie
  Hoe laat is het daar ongeveer op het moment dat de foto wordt gemaakt. Niet ’s avonds toch?
  Is het een gebouw waar ambtenaren werken en deze mannen wachten al dagen voor de deuren opengaan.
  Deze mannen hebben geluk dat de Ocelot elders was.
  De ene man heeft een doos met zijkleppen, de ander niet. Heeft hij soms een aanvullende verzekering?
  Ligt daar nu een zwangere vrouw (vlak voor de man met het groene hemd)?


  Maak melding

 6. Pico, in su slapen ze dag en nacht. Dus het maakt niet Brada. Dit is su echt. Ik heb het zelf gezien. Ze slapen overal waar het kan en h elaas zullen er meer volgen.


  Maak melding

 7. Een aantal bomen tot hout verwerken en een onderkomen voor deze mensen maken, moet makkelijk kunnen. De zeven-even ambtenaren van Su kunnen een handje meehelpen.


  Maak melding

 8. Dit is de schuld van de overheid. Die sluit zijn ogen, kijkt de andere kant uit en hoopt dat dit probleem automatisch opgelost wordt binnen een familie. Kijk, ik heb een familielid meegemaakt, die in Korea had gevochten en in Suriname was gedumpt na de oorlog. Het was een ramp. Ik dacht dat mijn familie de enige in Suriname was met dit probleem. Achteraf blijken ruim 115 families met dit probleem opgescheept zaten.
  Nu naar de huidige tijd. Een zoon van jouw raakt geestelijk gestoord door drugs, binnenlandse oorlog of iets anders en gaat thuis tekeer als een gek. Kennelijk hebben de DNA leden zoiets nooit meegemaakt omdat ze niet met gepaste oplossingsmaatregelen komen. Ze zwijge dit probleem dood omdat ze als politici ongeschikt zijn. Deze daklozen horen opgepakt te worden en opgesloten in een of andere inrichting. Ik wil geen mantelzorger voor zo,n figuur zijn, want je wordt uiteindelijk ook gek van ellende wanneer ulke figuren hun winties krijgen. wij zijn daarvoor ook niet opgeleid. Gevolg: zulke mensen worden op straat gezet en de familie weigert verder medewerking te verlenen en terecht.
  Dus: als je zulke figuren tegenkomt op straat moet je dit als een bewijs zien. Het bewijs van een falende overheid op dit punt.


  Maak melding

 9. Door omstandig heden zijn deze mannen / vrouwen op straat terecht gekomen.
  Niks geleerd geen werk geen huis etc etc, heel zielig hoor !
  Gelukkig is het in Su niet koud, anders was het nog erger voor ze geweest.
  Deze soort mensen worden in NL opgevangen door de Leger des Heils.
  En die zijn weer afhankelijk van donatie´s en giften van mensen die wel aan de medemens
  denken !!! Dit is schrijnend om te zien mang !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. @ John

  In Amerika worden ex militairen ook aan hun lot overgelaten, dus dat is geen nieuws onder de zon.
  In NL is het ook de zelfde chapiter dus, wat dat betreft kunnen ze elkaar de hand geven.
  Wat het oppakken betreft ben ik persoonlijk niet eens met je, deze Dames en Heren moeten
  begeleid worden en proberen werk voor ze te crieeren , en natuurlijk huisvesting.
  Zodat ze weer een menswaardig bestaan kunnen opbouwen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @JZwartmans,

  Door welke omstandigheden dan?
  Er zijn zoveel mensen die zwaardere en ergere dingen zullen hebben doorgemaakt dan deze zwervers, maar toch hun best blijven doen en geen overlastveroorzaker willen zijn.

  Indianen hebben het het slechtst in Suriname. Maar ze veroorzaken nooit overlast. Is ook een kwestie van opvoeding.


  Maak melding

 12. @JZwartmans,

  Vroeger hadden ze familie daarvoor. Maar als de overheid zelf families allerlei strafmaatregelen oplegt, ontstaat individualisering. En kun je bij niemand terecht.

  Ook jij wilt niet bij je zoon/dochter terecht als je minder valide wordt. Vanwaar deze egotripperij?


  Maak melding

 13. “Zwervers” vind ik wel een negatieve omschrijving . Vanwege werkzaamheden in een verleden ben ik wel vaker met dit soort mensen in contact geraakt. Dan hoor je het persoonlijke verhaal. Zelfs een maatschappelijke werker was aan lager wal geraakt. Er zijn pientere daartussen ,vergis je niet!

  Vaak komt het door een (V)echtscheiding, Loonbeslag, familieleden die niet meer om hen geven, oorlogsverleden, nare ervaringen tijdens de jeugd, en psychische stoornissen die aan het licht komen wanneer men onder druk staat. Van lieverlee gaan dit soort mensen die in het nauw zitten, drugs en alcohol gebruiken. Van daaruit wordt het alleen maar erger , want soort zoekt soort.

  De regering moet toch wel voldoende stappen ondernemen aangezien deze mensen niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Dat is de taak van de overheid. En anders moet je maar geen overheid zijn.


  Maak melding

 14. pakiratigri 1 september 2018 at 01:31
  Het lijken wel Amerikaanse toestanden. Ik zie iemand in een kartonnen doos liggen. Gelukkig maar dat Suriname een tropisch land is. Aan de Surinaamse staat ; besteed eens nadere aandacht aan deze mensen .

  Je bedoelt “Afrikaanse toestanden”


  Maak melding

 15. @ Poki

  Niet alle fingers zijn even lang, sommige mensen kunnen leren van hun fouten.
  Smmigen weer niet: dus dat zal altijd zo blijven, in mijn optie heeft het werkende volk
  allemaal moeilijk in Su, en niet alleen de indianen !!!! Vanwaar deze opmerking van jou ??????
  Ik genoeg indianen vrienden op Bernharddorp en Galibi maar heb nooit gehoord dat ze het
  slecht hebben. Maar lij zal het beter weten omdat je zelfs Indiaan bent, niks mis mee !!!!!
  Ik neem ook aan dat deze zwervers, niet moed willig voor hun bestaan hebben gekozen.
  Ik hoop maar dat, dat je dat in ogenschouw wil nemen.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 16. In Suriname zijn een paar of zelfs meer zwervers vermoord, omdat ze voor overlast zorgden.
  De zwervers zijn altijd aan hun lot overgelaten, geen enkele regering heeft daar aandacht aan geschonken.
  De ene regering had veel te druk met het aflossen van schulden gemaakt door de vorige regering(en), de andere regering heeft het weer veel te druk met het opmaken van de gelden bestemd voor het Surinaamse volk.
  Daar de regeringen Bouterse I en II niet met geld heeft weten om te gaan en alleen maar schulden heeft gemaakt, zal een eventuele andere regering zich weer bezighouden met aflossen van schulden.
  Dus weer zullen de zwervers het kind van de rekening zijn.


  Maak melding

 17. @henkmolenaar2016,

  Nee, Nederlandse toestanden. In Nederland zijn er ruim 2000 zwervers. In de winkelcentra zie je ze staan met hun zwerverskrant. Onder hen zitten trouwens veel spionnen van de inlichtingendiensten. Ze houden alles in de gaten, wat voor type mensen in een wijk wonen, wie mogelijke illegalen, terroristen enz. zijn.

  @JZwartmans,

  In zoverre ben ik het met je eens dat iedereen op een bepaald moment in z’n leven een vriend/adviseur met invloed kan gebruiken. Maar wanneer dat gebeurt en zo’n iemand krijgt voorrang voor hulp boven een ander, zul jij misschien de eerste zijn die rept over ‘vriendjespolitiek’. Het is dus nooit goed.

  Vroeger waren mensen vooral zelfstandigen: de bakker, de slager, de kleermaker, de pottenbakker, de messenslijper, de ramenwasser enz. Toen zijn de bijzonder gierige MNC’s alles gaan overnemen en is de mens daarmee een loonslaaf geworden. En met slaven kan je doen wat je wilt. Je kunt ze van de ene op de andere dag op straat zetten. Wat ook gebeurt. Is er geen vangnet, dan eindigen sommigen als zwerver.

  Maar dat wil niet zeggen dat je als zwerver op de stoep van een ander moet gaan slapen, poepen, eten en je wassen. Heb het fatsoen om dat te doen in een park, bos of wat dan ook.


  Maak melding

 18. @ Manusja,

  Het is makkelijk om alles maar aan God over te laten. Jij vindt het dus een taak van God om o.a. voor zwervers te zorgen. Waarvoor heeft de mens een brein gekregen. Die brein moet dan wel van zo een lage kwaliteit zijn, dat men duivels gaat aanbidden. De ene mens dient de andere te helpen, maar in deze individualistische wereld denkt men alleen aan zichzelf. Hoe meer men bij elkaar kan graaien des te beter en dat zijn de duivels. Deze duivels zijn meestal ook mensen met een charismatische uitstraling en zie daar de kudde volgt hem gedwee.

  Blijf maar wachten Manusja dat God alle problemen van de wereld zal oplossen, die door de mens zelf zijn veroorzaakt.
  Bidden en God vragen zal echt niet helpen, gewoon je gezond verstand gebruiken. Geloven in God wil niet zeggen dat als je Hem/Haar iets vraagt dat je dat ook zal krijgen. Geloven is meer dan alleen maar bidden en zeggen dat je gelovig bent, maar ondertussen je medemens een oor aannaaien.


  Maak melding

 19. Kunnen ze niet in een kerk worden opgevangen ?
  Natuurlijk is men bang dat ze met de waardevolle spullen ervandoor gaan.Het blijven mensen die hulp nodig hebben in de vorm van voedsel /onderdak/ruimte voor
  hygiëne ..In plaats van privé dienstreizen de regering .. besteed ook geld aan de zwakkeren in deze samenleving..ook de oude van dagen..En aan criminaliteitsbestrijding..


  Maak melding

 20. God bestaat voor een iedereen en niemand. God is niet almachtig. Hij heeft de mens een eigen wil gegeven. Hij heeft wel de mensheid duidelijke boodschappen doorgegeven. Aan de hand daarvan zal hij zijn beslissingen nemen. Maar God zal niet kunnen voorkomen als jij vandaag of morgen besluit je buurman te vermoorden. Wraken kan hij wel.


  Maak melding

 21. Bij het Nationaal Leger zijn er genoeg slaapplaatsen s’avonds beschikbaar voor deze mesen; ze kunnen ook met militaire bussen opgehaald worden in de straten/stoepen waar ze vertoeven.Voeding er er genoeg van de groente tuinen van de militairen en vakensvlees van hun kwekerijen (Minister Agoe had de krant gehaald met zij iniatief voor deze projecten !!
  Recentelijk bij mijn poort zeiden 2-Jehova’s Getuigen aan mij: “Het paradijs is nabij voor Surinamers;kom tot onze Gemeente en gij zult gered worden !!!(Met iedere maand 10% afdracht van mijn loon als ondersteuning van de Gemeente !).Ik dacht gelijk aan de geschiedenislessen vroeger op school: de bouw van de St.Pieterskerk te Rome mede met afkoop van aflaat( de begane zonde ) !!
  Misschien is dit hun aardse straf !!Bij hun reincarnatie worden zij de Ministers in Suriname !!
  Kan iemand niet het initiatief nemen om op de scholen iedere maandag “de maandagcent” weer op te halen t.b.v. deze daklozen ???


  Maak melding

 22. Hoe laag kan je zijn om een zwerver die toch al niks heeft en aan lagerwal is geraakt te vermoorden.
  Lager nog lager dan die zwerver zelf dink a tori.


  Maak melding

 23. Poki 1 september 2018 at 13:53
  @henkmolenaar2016,

  Nee, Nederlandse toestanden. In Nederland zijn er ruim 2000 zwervers. In de winkelcentra zie je ze staan met hun zwerverskrant. Onder hen zitten trouwens veel spionnen van de inlichtingendiensten. Ze houden alles in de gaten, wat voor type mensen in een wijk wonen, wie mogelijke illegalen, terroristen enz. zijn.

  ===

  Alles verder goed met je?


  Maak melding

 24. Waarom alles met Nederland of Amerika de rijke Westerse landen vergelijken.Wij moeten daarmee stoppen en alleen naar onszelf blijven kijken. Kunnen wij nu de regering Bouterse zoveel steken laat vallen, en waar we helemaal niet op kunnen vertrouwen, niet zelf onze hand in eigen boezem steken, door zelf iets voor deze personen te beteken. We kunnen een oproep aan de zakenwereld doen om een bijdrage in materiaal te leveren en we kunnen om donaties voor voedsel en kleding gaan lobbyen.
  Misschien wil het Leger des Heils daarin begeleiden. Er kunnen projecten gestart worden om de stad schoon te houden voor een bordje eten en onderdak, tuinen, plantsoenen evt schilderwerk aan gevels, we kunnen bij ondernemers aankloppen om mee te werken, zij leveren alleen de spullen.
  Geef de mensen het gevoel toch iets voor de maatschappij te betekenen.
  Is maar mijn idee hoor.


  Maak melding

 25. Enige jaren geleden werden deze luitjes die dit soort overlast voor hun winkels in Paramaribo veroorzaakten door lieden afgemaakt. Hopelijk dat het zich nu niet weer gaat herhalen.

  Noodtoe Foe Tide Tja Ding Go Na Pe A Moni Dé in Paramaribo.

  Dat dit soort kansloze luitjes in Suriname tot dit soort leven geraken, kunnen sommigen zich niet voorstellen.

  Er zijn in het rijke westen (stinkende rijke) mensen of die goed verdienden, gewone werknemers die ook zo in verval zijn gekomen door allerlei omstandigheden, alles kwijt raken en uit vuilnisbakken eten, in dozen slapen, zwervers zijn, dak-en thuislozen worden. Er zijn meer dan genoeg verhalen van bekend. Je hoort dan verhalen van collega’s, derden wie het zijn/waren, over hun (rijke) leven. Ook in de media wordt/werd erover geschreven, hoorbaar en zichtbaar gemaakt. Je kijkt uit het raam er naar, neemt een slokje koffie, niemand die iets zegt, het blijft stil en een ieder keer dan terug naar zijn/haar bureau voor de orde van de dag en ben dat gebeuren dan heel snel vergeten wordt.

  Zeg nooit, nooit. grontapoe Na Asi Tere.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. mica. Ik vind het een schitterend idee. Deze mensen mogen geen geld in handen krijgen want dat gaan ze aan drank en drugs uitgeven. Wij moeten voor ze zorgen. ik mag het daarmede niet vergelijken, maar is een verkapte vorm van slavernij geworden. Zij moeten werken om verzorgd te worden. net als in de slaventijd.


  Maak melding

 27. bouta heeft meer dan 200000 ha grond van de staat gestolen toe geèigend voor zijn vrouwen, kinderen, groot als klein kinderen voor binnen/buiten vrouwen..

  het zou niet gek zijn, als hij deze mensen een paar ha zou geven met wat gereedschappen, zodat zij in hun eigen behoefte kunnen voorzien.. let wel geen coke of mariuwana anders schiet je ook niet veel op..

  op Lelydorp naast de markt tegenover het politie bureau naast de rotie shop liggen ook een paar van deze figuren te slapen en dagelijks tien tallen maruwana gebruikers hun handel verkopen, de politie is ook daarbij de klant die dagelijks zijn stikkie gaat halen even als de P.L. chauffeur.

  dus binnen kort is ons land wereld wijdt op de kaart en is het werkelijk een coke drugs staat..

  onze hoofd lijder zit in Cuba zijn rug pijn uit te zieken en komt voorlopig niet meer terug misschien einde dit jaar..

  als hij dat haalt natuurlijk..


  Maak melding

 28. Ik vraag mij stellig af waar de kerken blijven met hun initiatieven. Meestal steken de kerken een helpende hand uit.
  Het leger des Heils. Wat doet onze regering voor deze mensen. Dit is geen visite kaartje voor de ogen van de toeristen. Er wórdt van alles en nog wat georganiseerd. Buitenlandse gasten worden met open armen ontvangen en verzorgd. Onze mensen worden aan hun lot overgelaten. Dit kan toch niet. Ik krijg plaatsvervangende schaamte dat onze ministers hun ogen sluiten voor het leed in dit land.


  Maak melding

 29. Poki; in mijn optiek bestaan er geen blanken. Blank is geen kleur. Blank betekent rein en geen enkele witte vind ik fysiek en psychisch rein. Het zijn witten en wij zijn zwarten, punt uit. ik weiger dus de term blank te gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.